CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Tržní podíl Windows 7 překonal legendární Windows XP

Ty statistiky Netmarketshare a Statcounter se liší tak, že jsou vlastně k ničemu. Nejlepší statistika je fakt asi ta, kterou si člověk zfalšuje sám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já být M$, tak se zamyslím nad tím, proč XP se tak dlouho drží i nějaké 4 roky po vydání veleúspěšných W7. Třeba, že můj OS nepřináší nic, co by lidi potřebovaly a proto nemají důvod si kupovat můj OS?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi být MS by mně to zas tak žíly netrhalo. Nemusí pršet, jen když kape - a bohatě stačí, že dostanu velký podíl na nových PC a nebude mi vadit, že část lidí stále používá staré PC. Dokud nezdrhnou ke konkurenci, pořád jsou to potanciální zákazníci do dalších let.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zastaraly nepodporovany nebo slozity software, ktery na Windows 7 nefunguje optimalne nebo vubec, chybejici podpora ovladacu stareho hardware, pripadne slaby hardware pro chod W7. Tez "krize" zpusobila, ze se mnohem mene obnovoval hardware i software. V neposledni rade spousta uzivatelu nevidela (nechtela videt) rozdil mezi WXP a W7.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Je otazka, co by vubec mohl novej system prinyst tak uzasnyho, aby na nej hned chteli vsichni prejit. Ja zadnej napad nemam a MS zjevne taky ne, protoze jinak by to tam dal. :)

Osobne ve Windows 7 nenachazim z uzivatelskyho hlediska temer nic, co by mi nejak vyrazne chybelo, kdybych se mel vratit k XP, jen par drobnosti. Jako pouze prilezitostnymu uzivateli nabidky Start se mi libi vyhledavani. Stejne tak vyhledavani v Ovladacim panelu, ale to je takova z nouze cnost, proste uz je tam toho moc, tak to jinak nejde (nemluve o tom, ze prehazeni hromady veci uplne jinam tomu taky neprospelo). A pak uz snad jen ta funkce, ktera pri dvojkliku na horni hranu okna roztahne okno na maximalni vysku, to je prijemny. Jo a jeste nastaveni firewallu, ktery je konecne relativne prehledny. Celkove to ale je slabota.

Taky je potreba brat v uvahu, ze krome piratu malokdo porizuje novej system bez novyho pocitace. A s potrebou novych pocitacu je to taky slaby, davno pryc je doba, kdy melo smysl upgradovat kazdej pulrok. Muj hlavni pocitac bude mit za chvilku tri roky a momentalne nevidim zadnej duvod, proc by nemel bez nejmensich problemu vydrzet dalsi tri. Domaci brouzdaci pocitac pro nenarocny cleny domacnosti ma ted rovnych devet let a teprve ted pomalu prestava byt radost s nim pracovat.

Takze aby se XP nedrzely...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Netreba zabudat na podnikovu sferu - Firmy ktore stoja aj MS za povsimnutie (100 000+ zamestnancov) zacali Win7 nasadzovat az tento rok s novym cyklom upgradu pocitacov (posledny bol pred krizou, pocas krizy sa do IT investovalo minimalne). A este pri nich dlho zostanu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

IMHO byly XP pro MS bolestným ponaučením, teď už ví, že nesmí vyrábět tak dobré OS, aby následující verze nikdo nechtěl. Důsledkem je pravděpodobně i to, že se teď možná snaží o "model Apple" - malé upgrady za malou cenu v kratších intervalech. Pokud budou nová Windows každý rok, lidi je časem přestanou řešit a budou prostě používat ty, které byly na stroji při jeho koupi, což je jednoznačně nejúspěšnější obchodní model pro SOHO. Kdo bude chtít upgradovat, pořídí to za pár šupů. Velké firmy si zase plati SW Assurance, takže Microsoftu je srdečně jedno, kterou verzi používají. Častějším uváděním nových verzí naopak získá SW Assurance opodstatnění ve větším množství firem - málokdo si chce předplácet novou verzi, když ta vyjde až po sedmi letech.

Jinak to, že nové verze proti XP nic nepřinášejí, je jen rozšířený plk z diskusí, nikoliv pravda. V bezpečnosti například je skok nejmíň o řád. A v ovladatelnosti taky. Blbé je prostě to, že BFU obvykle nemá dostatečnou erudici, aby to dokázal posoudit.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pro zajimavost, v cem spociva ten pokrok v ovladatelnosti? A to je seriozni dotaz. Subjektivne toho tam moc nenachazim. Tak me zajima, jak to vidi nekdo, kdo ovladatelnost zaradi do "skoku nejmin o rad". :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.