CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Podvodníci na kryptoměně SQUID vydělali 74 milionů korun

"Nejprve je třeba zjistit, zda ji můžete po zakoupení zase prodat."

Takze vsechny kryptomeny jsou podvod. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Přes vznosné kecy idealistů jde jen o způsob škubání hejlů předstíráním, že nesmyslný výsledek nesmyslného výpočtu má cenu. Navíc jde o výrobu peněz z ničeho, což zvyšuje inflaci, tedy zbytek lidstva se nedobrovolně skládá na zisky kryptosviní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Peníze z ničeho? To umí jen Národní banky. Ale možná by jsi mi mohl to nic za elektřinu proplatit. Pro mne je to slušná částka a zaplatila by dovolenou v Karibiku. Tebe by to stálo jak říkáš nic a mně by to udělalo velkou radost (u moře jsem v ještě nebyl a jestli to nevakcinovaným zakážou, tak ho ani vživotě neuvidím).
.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud na těžbě proděláváte, jen blbě plýtváte. Pokud vyděláváte, vyrábíte peníze z ničeho - ty, co zbydou po odečtení nákladů. Nic jste za ně lidstvu nedal, jen nesmyslný výpočet, který nikdo nepotřeboval a nepotřebuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud na těžbě proděláváte, jen blbě plýtváte."

Neprodělávám, hodluju, skoro vše jde na důchod a "odpadním" teplem vytápím dům. Utrácím jen malé sumy v obchodech přijímající BitCoin (knížky, hračky pro děti).

"Nic jste za ně lidstvu nedal, "

Častý omyl. Dávám lidstvu nepadělatelný, potenciálně neinflační prostředek, který lze použít v úloze měny. I když vlastně máte pravdu. Vytěžené krypto si převážně nechávám, takže lidstvu nic nedávám. :) Co dáváte lidstvu vy za Vámi spotřebovanou elektřinu?

"....., jen nesmyslný výpočet, který nikdo nepotřeboval a nepotřebuje."

Výpočet garantuje nepadělatelnost "měny" - není nesmyslný. Jsou lidé uvědomující si potřebu takového prostředku směny. Bohužel jako o akciové trhy, obchody s komoditami atd. se o krypto zajímají spekulanti. Nezajímají se o obchod s komoditami převážně jen spekulanti?

Naneštěstí žijeme v době, ve které lidi tvořící skutečné hodnoty, jsou na dně příjmového žebříčku. :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hrozne placas, viz ona citace z clanku:

"Nejprve je třeba zjistit, zda ji můžete po zakoupení zase prodat."

Pises o potrebe smeny pres kryptomenu, ale pritom na jinem radku sam tvrdis, ze tak kryptomenu az na drobnosti nepouzivas a schovavas si ji. Klasicke meny svou uzitecnost pri smene uz prokazaly, tam neni co resit, ale bitcoin a dalsi kryptomeny nic takoveho neprokazal. Ten dukaz, ze bitcoin jako platidlo funguje, je prave v te smene. Pokud je bitcoin podvod, tak ve chvili, kdy s nim lidi zacnou hromadne platit, zkrachuje. Pokud neni, nestane se nic. Jenze naprosta vetsina lidi jen veri, ze jim takto jednou zafunguje. Proste duvera v nic.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Hrozne placas, viz ona citace z clanku"

Tak, když už debatujeme ab hominem. Hele nechceš se vrátit k tomu co by si koupil kdyby..... ? Tam tvoje neznalost a neochota si obstarat základní informace tak nebije do očí...

"Pises o potrebe smeny pres kryptomenu, ale pritom na jinem radku sam tvrdis, ze tak kryptomenu az na drobnosti nepouzivas a schovavas si ji."
Kde píšu o potřebe směny? Myslíš směnu za zboží nebo za fiat měnu? Za zboží je značně omezená a proč by někdo směňoval BTC za z principu inflační fiat měnu? Navíc BTC a kryptoměny nejsou účetně považovány za měny a při převodu na účet je nutno zaplatit daň 15%.

"tvrdis, ze tak kryptomenu az na drobnosti nepouzivas a schovavas si ji. Klasicke meny svou uzitecnost pri smene uz prokazaly,"
BitCoin je nejen pro mne primárně uložitel hodnoty jako zlato s jednodušší směnitelností. V roli přímého denního prostředku směny je technicky použitelný, ale nevhodný. Od toho je lightning. Jako uložitel hodnoty jsou klasické měny nepoužitelné od zrušení krytí zlatem a uvolňováním emisí nekryté měny. Co se dá koupit za průměrný plat z roku 2010 dnes? A jakou kupní sílu bude mít současný plat za 5 let?

Stačí použít google. Např. koupě nemovitostí za BTC:
https://www.homehunters.cz/bitcoin/
https://www.kryptonovinky.cz/stresni-byt-v-miami-beach-se-stava-nejdrazs...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Za zboží je značně omezená"

Neni co dodat.

"BitCoin je nejen pro mne primárně uložitel hodnoty jako zlato s jednodušší směnitelností. V roli přímého denního prostředku směny je technicky použitelný, ale nevhodný."

Zlato prokazalo, ze je moznym ulozitelem hodnoty, protoze to funguje tisice let, ale ani zlato neni 100% jistota. Jak dlouho funguje bitcoin? Nicmene o to mi slo. Tys psal, ze to jde pouzivat v uloze meny, ja to nepsal. A ted sam chapes, ze nejde. Takze je to presne to, co pise Pety: vzdusne zamky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Tys psal, ze to jde pouzivat v uloze meny, ja to nepsal. A ted sam chapes, ze nejde."

Co to meleš? BTC jde samozřejmě používat jako měnu a jako prostředek směny se již používá. Dal jsem ti tam dva náhodné linky, které to prokazují. Hele vem si týden na studium a zjisti si základní fakta. Je to jako vysvětlovat pentametr někomu kdo nechápe slabiky.

Nashle za týden, zatím je s tebou komunikace na toto téma ztrátou času.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Brzy prijde na radu shiba inu a dalsi shity napumpovane do nesmyslu. Zvlaste u altcoinu jak vypukne panika neni temer sance to prodat, protoze v kratkem case temer zmizi poptavka a cena se propadne silenym zpusobem. Nebo rovnou nefunguji burzy to se take jen tak nahodou stava ve chvili kdz je sikovne neco prodat. Kapitalizaci velke coiny jsem v tomhle stabilnejsi ale principialne to funguje stejne jen ten propad neni tak strmy a hluboky. Pokud si nekdo koupi coin kterej nemuze prodat je idiot, to same se ale da rict i o tech co si koupi Doge nebo Shibu na hodl to jsou taky volove :-D Pokud si nekodo koupi tyhle coiny kdyz jsou mrtvy a az vyrostou proda tak to beru ale na hodl neco jineho nez BTC a ETH nepada v uvahu, resp v bearmarketu je vzdy lepsi drzet nejakej stable coin a krypto si pozdeji koupit zpatky zalevno a vic.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.