CDR.cz - Vybráno z IT

Pokémon Go zavádí opatření proti koronaviru, aby hra nevybízela ke shromažďování

Pokemon Go Nick Statt 2016 1
Jelikož je mobilní hra Pokémon Go založená především na kontaktu s vnějším světem, rozhodli se kvůli šířící se epidemii viru COVID-19 zavést jistá protiopatření, která umožní hráčům si hru vychutnat i v pohodlí domova či jeho blízkého okolí.

V rozhovoru pro Polygon se zástupce Nianticu vyjádřil, že chtějí nyní prioritizovat aktualizace, které hráčům umožní si užít chytání Pokémonů i z pohodlí domova a jeho blízkého okolí. Prvním krokem bylo zvýšení míst a míry výskytu, aby pro zajímavější Pokémony nemusel člověk běžet daleko.  

Dalším krokem bylo odložení naplánovaného komunitního dne Abry, v rámci něhož se měl jako obvykle velmi často vyskytovat na mapě v průběhu tří nedělních hodin zmíněný Pokémon. Stejného odložení na neurčito se dočkala i událost Safari Zone, která se měla odehrávat za dva týdny v americkém St. Louis, a na níž se obvykle slétají hráči ze všech koutů světa. Další akce, které se mají odehrát v průběhu dubna a května v jiných světových městech, se zatím mají konat podle plánu, ale je dost možné, že je potká podobný osud.

Zdroj

Nadcházející Special Research, v kterém se má vyskytovat mýtický Genesect, bude upraven tak, aby bylo možné ho získat skrze individuální úkoly. Nejspíše tak nebude potřeba splnit jakékoliv úkoly vyžadující přítomnost více hráčů, jako raidy s vyšším počtem hvězd či soupeření s jinými hráči.

Do hry navíc přibyl i balíček 30 Incense, jenž lze jednorázově zakoupit za jeden Pokécoin, a jeho trvání bylo prodlouženo z 30 minut na celou hodinu. Tento předmět slouží k přilákání volně žijících Pokémonů do hráčova blízkého okolí, tedy bez potřeby jakéhokoliv pohybu.

S okamžitou platností byly navíc upraveny i inkubátory, v nichž se nyní vajíčka líhnou s dvojnásobnou rychlostí (stačí tak ujít poloviční vzdálenost). Dále také po protočení PokéStopů častěji získáme dárky, které se dají posílat na dálku bez jakéhokoliv kontaktu. Jak dlouho budou tato opatření platit zatím nevíme, ale jsou příjemným zpestřením v době probíhající karantény.

Tagy: 

Diskuse ke článku Pokémon Go zavádí opatření proti koronaviru, aby hra nevybízela ke shromažďování

Žádné komentáře.