CDR.cz - Vybráno z IT

Pokračování Sunless Sea míří na Kickstarter

Sunless Skies 01
Fallen London není pěkným místem k žití, stalo se ale perfektním zasazením pro Sunless Sea, čímž nás lákalo navracet se do jeho hlubin. A protože jsme nebyli sami, kdo si tuto úžasnou mizérii užíval, plánuje se pokračování. Záleží ale na hráčích, jestli vyjde.

Jak název napovídá, Fallen London již není tím Londýnem, který byste rádi navštívili na školním výletu, nemůžeme tak snad nikomu vyčítat, že se jeho populace rozhodla místo opustit a raději zkusit žití v chladném a nepřátelském vesmíru.

Sunless Skies opustí půdu pozemskou a vydá se vzhůru do neznáma. Stejně jako titul, i jeho budoucnost je ve hvězdách. Financování hry má proběhnout přes kampaň na Kickstarteru. Budete to tedy i vy, kdo rozhodne o tom, dočká-li se hra pokračování.

Failbetter Games, tvůrci titulu, slibují vše, co měli hráči rádi na Sunless Sea. A pokud si přečtete naší recenzi od Martina Paytoka, zjistíte, že je toho hodně k zamilování si. Žádné revoluce se v pokračování pravděpodobně nedočkáme (aspoň tedy ne ze strany hratelnosti), můžeme se ale snad těšit na odstranění všech mušek originálu.

Na Kickstarteru můžete hru podpořit až od února příštího roku, její cílová částka zatím není známá, Sunless Sea ovšem pro svůj vývoj žádalo 60 tisíc liber (vybralo nakonec celých 100 tisíc) a je pravděpodobné, že Sunless Skies se bude pohybovat kolem podobné sumy. V případě úspěšného zafinancování vyjde titul na Windows, Mac a Linux.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pokračování Sunless Sea míří na Kickstarter

Žádné komentáře.