CDR.cz - Vybráno z IT

Policie v Dubaji bude potírat zločin na létajících motorkách

Spojené Arabské Emiráty, jedna z nejbohatších zemí planety, byly vždy tak trochu „jiným světem“, plným velkolepých budov a luxusních resortů. Netroškaří ani dubajská policie, k jejímž rychlým a zběsilým vozům nyní přibývají i létající motorky.

Vozový park policejního sboru v Dubaji se má rozšířit o takzvané hoverbikes – létající jednostopá vozidla, připomínající speederové motorky ze Star Wars. Policejní hoversurfy nesou název Scorpion, jsou ruské výroby a byly představeny na konferenci Gitex Technology Week.

Divoké přestřelky za neustálého letu si ale nepředstavujme. Scorpion má maximální rychlost 70 kilometrů v hodině a ve vzduchu se udrží po dobu maximálně 25 minut. Vozidlo unese až 300 kilogramů nákladu. Policie si od „škorpionů“ slibuje především možnost rychlého příjezdu do hůře dostupných oblastí a lepší fungování v dopravních zácpách.

Zatím není jasné, kdy přesně se létající motorky stanou oficiální součástí luxusního vozového parku dubajské policie. Stroje jsou zatím stále ještě ve fázi testování.

Vozový park dubajského policejního sboru zahrnuje například luxusní BMW i8, Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, McLaren MP-12C nebo Mercedes-Benz SLS.

Diskuse ke článku Policie v Dubaji bude potírat zločin na létajících motorkách

Pondělí, 6 Listopad 2017 - 15:11 | DRK | "vzduchu se udrží po dobu maximálně 25 minut...
Pondělí, 6 Listopad 2017 - 10:19 | Hege01 | V Dubaji budu mat kopu beznohych policajtov... :)

Zobrazit diskusi