CDR.cz - Vybráno z IT

Pomůže nebo uškodí? Ubisoft bude skrze novou aplikaci "špehovat" hráče

Ubisoft představil nového virtuálního asistenta Sama. Ten bude hráčům vždy po ruce, zjistí toho o nich však až nebezpečně mnoho. Chcete, aby vaši přátelé kdykoliv věděli, co zrovna hrajete?

Apple má Siri, Microsoft Cortanu, Amazon Alexu, Samsung Bixbyho a Ubisoft? Ten dostane Sama. Virtuálního asistenta, který ví o portfoliu videoher z produkce francouzského vydavatele možná víc, než jejich vývojáři. Zmapované ale nemá pouze Assassin's Creed, Ghost Recon nebo třeba Far Cry. Celou řadu informací zná také o hráčích, kteří u titulu tráví svůj čas.

Sam hráče sleduje, hodnotí, analyzuje a na základě získaných informací nabízí doporučení i cesty k řešení. Kdo další ve světě her od Ubisoftu něco takového umí? Pochopitelně agent Sam Fisher, kterým je nový virtuální asistent inspirován. Nenese ovšem víc, než jeho jméno. Dokonce nemá ani stejného dabéra, a to je škoda.

Sama se můžete zeptat na to, kolik máte odehraných hodin ve své oblíbené hře, co aktuálně hrají vaši přátelé nebo ho požádat o přímý odkaz na stažení hry přes uPlay. Požádat o přehrání traileru, nabídnou galerii screenshotů, zjistit zajímavosti o hrách od Ubisoftu.

Má ale i trochu toho vtípku, otázku související s reálným světem okamžitě převede do toho virtuálního. Pokud vás tedy bude zajímat, jaké je venku počasí, dozvíte se, jaké počasí aktuálně panuje ve hrách.

Asistent vás má celou dobu na očích. Pokud tedy tápete ve hře, nemůžete se dostat přes některou z úrovní nebo v akční hře často umíráte na některé z map, Sam vám sám nabídne tipy a triky pro danou lokaci. A to třeba i v podobě videa.

V současné chvíli se aplikace nachází v beta verzi, zatím podporuje pouze Rainbow Six: Siege a dostupná je jen v Kanadě. Postupně se ovšem zaměří také na další hry a zdarma bude skrze Appstore i Google Play přístupná celosvětově. K jejímu provozu je ovšem potřeba účet v Ubisoft Club, aby se Sam dostal k vaší knihovně her.

A i když nabízí i několik užitečných funkcí, pokud jste celý život netoužili po ničem jiném, než že vás někdo bude otravovat v průběhu hraní, špízovat a hodnotit váš postup, tři dny se smějte a radujte.

Tagy: 
Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pomůže nebo uškodí? Ubisoft bude skrze novou aplikaci "špehovat" hráče

Čtvrtek, 1 Únor 2018 - 06:29 | xWing | FitGirl je len "komprimator", ten neda...
Středa, 31 Leden 2018 - 19:09 | roob | akoze nie? FitGirl da celeho Sama dop..rec.
Středa, 31 Leden 2018 - 10:30 | Gaunter | To si píš že sa ti TO nainštaluje. Dokonca sa...
Úterý, 30 Leden 2018 - 12:12 | xWing | Pokial sa mi "TO" nenainstaluje...
Úterý, 30 Leden 2018 - 11:16 | RedMaX | Aha, tak uz to chapu, tezko mohl UbiSoft konecne...

Zobrazit diskusi