CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Poprvé vzlétl nový ruský nadzvukový strategický bombardér Tupolev TU-160M2

Úžasný stroj. Se správnou výzbrojí likvidátor svazů s letadlovými loděmi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bez stealthu těžko, ale určitě je maximálně vhodný k převozu krav https://youtu.be/EoI3ZyWyPd8

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak hloupý musí být člověk aby napsal takovou kravinu. Stealth naprosto nepotřebuje protože odpaluje rakety s jadernou hlavicí ze vzdálenosti tisíc kilometrů. Tyto rakety letí rychlostí mach 5. Doktrína počítá s odpálením šesti těchto raket do operačního prostoru svazu.
Takže příteli když chceš hejtit tak napřed jak říkal soudruh Lenin Učit se Učit se Učit se

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A mohu se zeptat jakou má Rusko aktuálně protilodní střelu s doletem 1000km a 5M kterou lze nást v TU-160?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kupříkladu CH 32

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ch-32 nedosahuje 5M ani náhodou. Zkus něco jiného.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Překračuje ji při střemhlavém útoku na cíl (za předpokladu, že má ještě palivo).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No uvádí se rozmezí 4000-5500km/h což 5M u hladiny není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kh-22/32 u hladiny ani létat neumí. Je to výšková střela, která buď letí v nízké nebo vysoké výšce (12 nebo 40+ km). V té nízké výšce dosahuje zhruba 3,5-4 Mach ve velké 4,5-5 Mach. Vyšší hodnoty při samotném útoku.

Mimochodem 5500 km/h ve výšce (jedno jestli 12 nebo 40 km) odpovídá Mach 5,2. Rychlost zvuku v těchto výškách je totiž kolem 295 m/s a ne 340 m/s jako u hladiny moře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jste si jistý, že Kinžál, založený na Iskanderu, umí v sestupné fázi, kdy ho začne brzdit atmosféra, zvyšovat rychlost? IMHO to neumí a pokud na vrcholu dráhy letí M5, tak při útoku poletí pomaleji.
Na základě čeho tvrdíte opak?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ns zaklade ceho zamenujes kh22/kh32 s kinzalem? Na zaklade toho ze jsi blb z armadnich hovinek? Tak to pak jo, proti tomu se neda argumentovat :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu, jak se tu těma raketa hází, tak jsem splet označení.

Nicméně děkuju za odpověď - agresivní urážky jsou dobrým, byť asi nezamýšleným, dokladem toho, že na mojí otázku i na moje argumenty žádnou odpověď nemáš...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevím na co si hraješ logiku, moc dobře se známe. Máš tady těch "spletení" tolik, že to je jasný doklad toho, že ti to jako vždycky "myslí" hlavně ideologicky a až pak myslí. To, že jsem se rozhodl na ně nereagovat je prostě proto, že to s tebou pro výše popsané nemá cenu. Navíc přiklušeš z armádních hovínek s křížkem po funuse a pak se snažíš rozjet už v podstatě mrtvu debatu, jen aby jsi si splnil kvóitu, za kterou tě elfové z ambasády jediné pravé, svaté americké, platí. Takže znáš to: "kdo pozdě chodí..." ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Víš, kdyby ses opravdu rozhodl nereagovat, tak bys byl třeba i uvěřitelnej.
Když ale pokaždý vyplodíš kupu urážek, ale argument žádnej - tak je jasný, že argument nemáš.

Ale hlavně že Ti je jasný, že ostatní myslej ideologicky..... Podle sebe soudím Tebe, že?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, Ch-22 ani Ch-32 nemůže být Labutí nesena.

Ona má tak trochu na hovínko pumovnice.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

https://en.wikipedia.org/wiki/Kh-32
Operational range 600–1,000 km (320–540 nmi)
Navíc Tu-160 tuto raketu ani neumí nést.

Pletete si Kh-32 s podzvukovým Kalibrem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi zatial ziadnu, ale pocita sa s Kinzalom:
"As of 2020, the Russian Air Force is planning to arm the Tu-160 with new hypersonic missiles, in particular the Kh-47M2 Kinzhal.[46]"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Planing neznamená že to umí. Pak už zbejvá jen takovej detail. Jak na 1500km + (tedy z dosahu stíhací ochrany svazu) ten svaz najdete a zaměříte a kolik těch Kinžálů taková jedna 160 unese. Protože s pár balistickýma raketama si AEGIS nejspíš poradí.

Co vím, tak Kinžál nebyl dosud vyzkoušen proti námořním cílům (což je podstatně těžší disciplýna, než pevný v GLONASU zakódovaný cíl). Podle
https://en.wikipedia.org/wiki/Kh-47M2_Kinzhal
má Kinžál pouze INS a GLONAS navigaci, takže se k zasažení pohyblivého cíle ani použít nedá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vy evidentně víte víc než ruská armáda. Určtě by Vám věšeli na nos jakou má raketa navigaci.
Můžete se jenom dohadovat. Tradičně se údaje zvěřejňují jen k exportním omezeným verzím.. a to tyhle rakety rozhodně v exportní verzi nejsou. Legrační tahle tvrzení vycucaná z prstu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasně. A taky má Ruská armáda hotový zařízení na studenou fůzi a za Marsem schovanou Hvězdu smrti, žejo?

Zaprve Rusko se se zbraněma zpravidla chlubí. Pravidelně tvrdí, že mají podstatně větší schopnosti, než jaké zbraň má v reálu. Ať už jde o PVO (viz její nepříliš úspěšné nasazení v Sýrii), ať jde o letadla (např. mlžení s dosahem radaru SU-35, jehož udávaný dosah 400km je pouze ve velmi speciálním režimu), ať jde o tanky (Armata byla tak "revoluční", že ji zatím nezavedli). Atd... Čili varianta, že Kinžál umí něco, co neřekli, tady je, ale jak je pravděpodobná?

Zadruhé a především: pokud se lidé baví o něčem, tak je úplně normální, že se baví o tom, pro co existují alespoň nějaké důkazy. Pokud tvrdíš, že Kinžál má protilodní schopnosti, pak buďto pro to máš nějaký důkaz (např. provedené testy), nebo jde o tvrzení na úrovni víry ve Špagetové monstrum.

Vycucané tvrzení z prstu je, že Kinžál je skvělá zbraň proti lodím - pro toto tvrzení neexistuje jediný důkaz. Já tvrdím, že není jediný důvod něco takového tvrdit - a tedy že jde nikoli o reálnou hypotézu, ale smýšlenku.
A pro toto mé tvrzení důkazy existují: nikdo zatím žádný důkaz protilodních schopností Kinžálu nepřinesl. Takže mé tvrzení z prstu vycucané není. Vycucané z prstu je tvrzení, na které jsem reagoval. Proč jsi neprotestoval proti němu?

Tvůj post je jeden velký argumentační faul: kdy tvrdíš, že "Špagetové monstrum existuje" je prokázané tvrzení, dokud někdo neprokáže opak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja som iba reagoval tym, co je dostupne verejne a to, ze sa u TU-160M(2) pocita s tym, ze bude sluzit k odpalovaniu Kinzalu, vsetko ostatne su asi iba spekulacie.
Inak, TU-160M moze niest 2x6 rakiet riadenych striel Raduga a dalsich variant, takze by som predpokladal, ze podobne to bude s Kinzalmi. (TU-22 ich - Kinzalov - moze niest 4ks).
Co sa tyka navadzania, "INS with the possibility of adjustments from GLONASS, remote control and optical homing system[2]".
Nemyslim si ale, ze sa u Kinzalu pocita s nasadenim proti lodiam. Na to, zda sa, bude sluzit Zirkon, odpalovatelny z lodi a ponoriek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

- Raguda je dlouhá 6m a tedy se vejde se Tu-160 do pumovnice. Kinžál se tam se svými 8m IMHO vejít nemůže.,

- Odkaz, který cistuješ, se opírá o článek Leonova
https://zvezdaweekly.ru/news/20185211547-L3aOs.html
kde se najdou totální nesmysly, jako např. tvrzení jako že Mig-31 je z titanu (ve skutečnosti je z 49% oceli, 33% lehkých slitin a jen 16% titanu), nebo že byl původně plánovanej na rychlost 7000km. Leonov také v článku používá primitivní argumentační fauly (např. argumentace, jímž shazuje názor Majumdara, je úplně typický argumentační faul typu Straw-man). V článku si také vyloženě protiřečí, když tvrdí, že dostřel Kinžálu je 2000km, a bojovému rádius Kinžálu a Mig-31 je dohromady 2700 - tato čísla, vzhledem k bojovému rádiu Mig-31 1400km, prostě nesedí.
Takže tento zdroj IMHO nejde považovat ani trochu za důvěryhodný.

Údaje o optické navigaci Kinžálu jsou s největší pravděpodobností odvozené od Iskanderů, kde se ale optickým naváděním myslí DSMAC, tedy technologie, která není použitelná proti lodím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pleteš si Tu-22M3 s Tu-160 :-D

Jinak stealth se přeceňuje. Zejména na moři. Za ideálních podmínek dokáže E-2D zjistit bombardér velikosti Tu-22M3 na vzdálenost 600 km, za obvyklých podmínek na podstatně kratší vzdálenost. Samotný AWACS pak jen obtížně zajistí kruhovou ochranu lodi, protože jsou schopni dostat do vzduchu nejvýše 2 taková letadla zároveň. Letadla jsou aktivní vysílače, takže útočící bombardéry je vidí a díky fyzice mají značnou výhodu v první detekci. Mohou tak tyto AWACSy snadno obletět (pokud mají dost paliva). Ovšem i když se nechají AWACSem chytit, mají spoustu času. AWACS totiž musí navést útočné stroje, které mají velmi omezený dosah a dlouhou reakční dobu. Záchytový dosah F-35 s AIM-120D proti cílům typu podzvukový bombardér je cca 750 km a čas zachycení přes 40 minut (pro maximální dosah) v ideálních podmínkách, reálně to bude méně.

A proti tomu stojí Kh-32, který má dolet přes 1000 km a tuto vzdálenost uletí za méně než 15 minut. Tu-22M3 tak může vcelku pohodlně riskovat přiblížení na 500 km možná i 400 km a po odpalu provést odvrat pod přídavným spalováním dosahujíce rychlosti, která je vyšší než může dosáhnout F-35 (nebo F/A-18 s výzbrojí) a tím snadno utéci jakékoliv odvetě.

Tu-160 je pak ještě drsnější ve výkonech, ale nemůže nést řádné protilodní střely, takže pro lodi nepředstavuje nebezpečí. Ovšem pro statické cíle je to nejnebezpečnější bombardér na světě. Jeho brutální rychlost, dostup, dolet, tankování za letu a hlavně stealth ŘSPDL s doletem až 5000 km Labuti umožňují zasáhnout libovolné místo na Zemi mimo Antarktidy a na Severní polokouli to umí udělat mimořádně rychle (nadzvukově). A díky těm ŘSPDL umí udeřit hluboko za nepřátelskou obranou.

Vyřazovaný B-2 sice může proniknout obranou "tiše", ale jeho šance se vrátit z mise v jednom kuse je minimální, pokud neútočí na kozomrdy a jiné bezbranné. Navíc když se ten stealth podaří prorazit (což se zřejmě stalo), tak je můžeš poslat do výslužby a stavět novou náhradu. Zatímco rychlost, ta se tak snadno porazit nedá. A pokud tvůj nepřítel kvůli stealth postupně přichází o rychlost, tak je to o to zajímavější (fakt je, že Tu-160M2 unikne všemu západnímu, možná s výjimkou modernizované F-15).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to najdu, dám sem odkaz, kde TU160 roztomile zrychlí a uletí stíhacímu doprovodu F16. Celkem chlapec nevěřil svým očím. Bylo to video z pohledu té F šestnáctky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomu věřím. Ona F-16 je relativně podmotorovaná a když je ověšená raketami a přídavnými nádržemi (což pohotovostní většinou jsou), tak má problém se vyškrábat přes bariéru. Zatímco Labuť je aerodynamicky čistá vždy a motorově více než dostatečná na to, aby dala přes 2 mach kdykoliv si pilot zamane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tu-160M má i externí závěsníky. A zrovna Kinžál se svýma 8m se mu do pumovnice nevejde, kalibr je tam s 6,2m dost natěsno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A? Ano, maximálka prázdného TU-160 je vyšší než maximálka F-16. Pokud to ten pilot nevěděl, tak to nebyl moc dobrý vojenský pilot.

Otázka je, je rychlost toho TU-160 vyšší, než rychlsot rakety po něm vystřelené? Pokud ne, zas to tak podstatná věc není. O něco snižuje dostřel nepřátelských raket, to jo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Za ideálních podmínek dokáže E-2D zjistit bombardér velikosti Tu-22M3 na vzdálenost 600 km,"
Zdroj? Běžně se udává dosah E-2D 550km plus (tedy je možné, že to je podstatně více, než 600km).
Přičemž standard je udávat dosah proti RCS 1m, TU-22M bude mít tak 10, tedy i u těch 550km to vychází na detekci na skoro 1000km.
Vzhledem k tomu, že už dosti obstarožní PESA Irbis dokázal detekovat bombardéry na 400km, tak jde u Tvých 600km evidentně o hodně podstřelený údaj....

Další nesmysl je, že musí někoho navést a ten má dlouhou reakční dobu. Stíhací krytí je samozřejmě v rizikových oblastech ve vzduchu a to předsunuté a ve směru, z které může přijít útok.

Další nesmysl pak je spojovat dolet 5000km a nadzvukovou rychlost. Tu-160M má při ne zas tak vysokém nadzvuku (M1.5) combat range 2000km. Při M2 ještě podstatně menší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Stejně jako je nesmysl hovořit o úniku: nemůžeš porovnávat jen maximálky, ale také akceleraci, kterou má TU-160M podstatně horší, než stíhač (a na maximálce nebude letět ani náhodou). Navíc na ten únik musí mít TU-160M palivo (letět na M2). Předvádíš typické "papírové srovnání", které v reálné bojové situaci moc smyslu nedává.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nový? Nový? :) Třicet let koncepčně zastaralý šrot to je.
Nový bude nástupce B2.Ovšem o podobných strojích se může Puťce jenom zdát
Ostatně co očekávat od Ruska jako zemí suchých záchodů s ekonomikou na úrovni Banánové diktatury v Africe.
Kdy se dočkáme článku jak Rusku blafla zcela nová fregata za 300míčů? :))) Chudáci 10 let ji staví a teď tohle:)))
To Kremrole hořce zapijí pravou ruskou vodečkou:)
https://www.youtube.com/watch?v=BPvCcAqJRbM

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, než si navzájem roztrháte občanské průkazy a označíte se vzájemně za agenty cizích mocností.
1. Jeden jediný příklad proč Vaše debaty nemají smysl. Ruské Kalibry byly všude označovány s doletem do 1000Km, všemi gaučovými experty a experty NATO plus z Vašich daní placenými thinktanky.. Dokud RF neodpálila Kalibry z malých lodí v Kaspickém moři a neoznámila tak světu, že jejich dolet je násobně delší. /No zlé jazyky tvrdí, že u Allepa pak z bunkru vyvezli pytle se západními poradci, to není důležité/. Ostré parametry nových a modernizovaných zbraní RF nezveřejňuje. Ty se dozvíte až v okamžiku ostrého nasazení. Pokud něco zveřejní tak jen to, co CHCE abyste si mysleli.
Takže můžete diskutovat do konce věků nebo do první potopené letadlové lodi. Za mne je to ztráta času.
PS existují i specializovaná fora na armádní problematiku, tady je rozsáhlá debata, natož osočování druh druha úplně mimo mísu.

Koncepčně zastaralý.. pobavilo..tak asi byl v době svého vzniku 50 let napřed. Nevšiml jsem si, že by v Česku nebo nedej bože v EU vzniklo lepší letadlo..ke svému účelu.. Jen tak dál..

Aby se to informačně srovnalo, tak tady dávám jednu US shořelou a odepsanou loď.. Čím to budou zapíjet US NAVY?

Americké námořnictvo se rozhodlo vyřadit z provozu a zrušit USS Bonhomme Richard poté, co posouzení škod zjistilo, že obnovení lodi by stálo miliardy dolarů.
Úředníci námořnictva uvedli, že obnova lodi by stála 2,5 až 3,2 miliardy USD a trvala pět až sedm let, přičemž je třeba vyměnit přibližně 60% plavidla.

https://edition.cnn.com/2020/11/30/politics/navy-uss-bonhomme-scrap/inde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nepovídej.
Proč by EU stavěla bombarder? Hodla snad jako Rusko někoho napadnout? Je EU snad Žebrákostán s tragickou ekonomikou jako Rusko?
Ono podobná koncepce je dávno mrtvá.Tedy mimo Ruska a jeho zaostalého průmyslu který nedokáže nic nového postavit.Z hovna bič neupleteš. To je zcela přesný popis zbrojních možností Ruska:)
Západ se přesvědčil před mnoha ale mnoha lety že jediný způsob jak překonat rozvinutou PVO je Stealth nebo se plazit těsně nad zemí.Proto není XB70 ani B1 v původní podobě.
A mimochodem,kolik že má Rusko letadlovek a kolik že USA v aktivní službě? :) Že 0:10 ? Kolik že má Rusko moderních lodí a ne rezavých necek ?
Ono je vtipné jak Rus staví necky deset let 3x draž než ostatní a potom jim to blafne a je to na odpis:)))
Velmoc leda tak v počtu suchých záchodů...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Skusenost Ruska so zapadom je desiva. Nemozno sa im cudovat, ze su z konania "zapadu" taki podrazdeni. Este stale tam ziju pamatnici zapadnych zverstiev najhorsej genocidy v historii.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Debilovi tvého kalibru doporučuju vytáhnout si hlavu z prdele a jet se do Ruska podívat. Budeš čumět jak tele a závidět rusákům výběř v sídlištní samoobsluze.
Ty máš chlapče v palici nasráno přesvrch.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

RF nepotřebuje provozovat politiku dělových člunů ke svým koloniím a tak nepotřebuje letadlovky.
PS. kolik má EU plynu? Jakou bude mít úrodu bez produkce umělých hnojiv? Někomu bude brzy zima, a hladový pošlape na zeleném kole.. Tolik k reálné ekonomice.. Rozpočty na RF lodě ani náhodou nedosahují těch v USA. obecně žádné vojenské techniky... Však vy brzy vychladnete...-).
Mimochodem od včera jsou oficiálně v raketových silech nové hyperzvukové Avantgardy.. kterým se nejprve smáli, že jsou to omalovánky.. třeba Vám dojde odkud to neotřesitelné sebevědomí..

Stav US lodí... měli by si ty necky natřít než se z nich stanou ponorky.
https://colonelcassad.livejournal.com/6265800.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A je,klasická ruská výmluva nepotřebujeme...Ono v reálu politiku dělových člunů mají,naposled když ruské necky se s vypětím posledních sil doplazily ke Krymu.Jenže Rus ani Sovět nikdy neuměl postavit nic většího než hodně špatný křižník a mimochodem pročpak Rusák tyto pravdě muzeální kousky provozuje dodnes když nepotřebuje onu politiku...Proč drží VRAK Kuzněcov že?:)))
Ono by se stavělo jenže není za co,kde,jak a kým.Nemají loděnice,nemají odpovídající suché doky,a co je nejhorší pro ně a nejlepší pro západ nemají technologie.
Špatná otázka.Spíše je otázka za jak dlouho Rusko bez vývozu surovin zase zkrachuje.A tentokrát je nikdo ze západu zachraňovat nebude.Jako že Puťka zhasne v Kremlu a vyhlásí opět bankrot? :)))
No nejrychleji vychladne Rusko,neboj.Zaostalé izolované s vymírající populací v čím dál tím větší chudobě je odsouzené k rozpadu.Ruská ekonomika je sotva na úrovni Italie a srovnatelná s Californii:)
HDP na osobu mají srovnatelnou max s Afrikou:)
Taková země která funguje jenom díky vývozu surovin má tu drzost hrát si na velmoc...
Ruské Wunderwaffe:)))
Těm někdo věří? Ono se jako vždy ukáže že nefungují,nejsou schopní je vyrobit a když ano tak v naprosto směšných počtech.Rusko dnes ohlásilo že mají další 2 slovy DVA zázračné SU57,tím tempem budou letku vyrábět 10 let:)))) Pro porovnání F35 se vyrobilo 142....A to to mají ve službě skoro 200 F22 který je mnohem lepší než ta tragedie jménem SU57...
Rusko ztrácí schopnost sériové výroby prakticky u všech zbraní.SU35 se vyráběla na německé lince jenže letadlo je dnes tak zastaralé že mají problém ho někam prodat.Naposled naprosto vybouchlo při při porovnání s Frantíkem a země jako Indie nehodlá dál tento muzeální kus kupovat.Dokonce Srbsko nechce ruský šrot:)))
T14 to samé v bledě modré a nejvtipnější je jak Ivan z nouze a z nedostatku financí vychvaluje T72:) Ten T72 kterého Abrams louskal jak oříšky...
Rusům ujel dávno vlak v jediné oblasti kde se snažilo konkurovat a to v oblasti zbraní.Po debaklu v Syriisotva bude někdo kupovat směšnou ruskou PVO,možná že někdo ještě koupí Kalacha.Ale jinak...
Znáš ruské auta,televize,počítače,pračky,mobily že ne? Čím to? Taková VELMOC:)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když už si tykáme hochu, jistěže znám ruská auta.. a taky má ruskou IP adresu. A v tom je mezi námi rozdíl. Nejlepší je osobní zkušenost. Víc lidí jako ty a taky ji uděláš. Tu osobní zkušenost, až tě poženou v dobytčáku hájit demokratické hodnoty seznámit se ruskou výzbrojí a odhodláním bránit svou zemi. Myslíš si, že se tě to netýká? že to přežiješ v teple u klávesnice na gauči?
Děkuji ti za tvůj příspěvek, je skvělou ukázkou hlouposti. Pro hloupost, nadutost a lačnost po penězích vždy umírali nevinní lidé v zákopech za cizí zájmy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S imbecilem opravdu memá cenu argumentovat. Zpovykaný děcka který netuší vůbec nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zrcadlo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podívej hochu,zdravíme ruské trolly ze smradlavého Petrohradu:)
приветствуем троллей из Питера

I ty jeden fantasto:) Nebo konzument Sputniku?

Jistě ruská auta ale i jiné výrobky jsou hotový celosvětový hit kterému závidí i Tesla:)))
Dobytčátek možná cestují vykulení ruští branci kteří jedou pro další výprask,otázka spíše je jestli se dříve opět nepostřílí mezi sebou ale jinak moc nadšení padnou za ,,Velkou Rus,, asi moc nebude.Otázka jestli bude vůbec...Pochybuji že těch 30% Rusů kteří mají jediný sen a to zdrhnout na západ bude ochotno nasadit krk za prťavého homosexuála z Kremlu....Nebo že by dětičky ruských zbohatlíků žíjící na západě narukovali? Kde že žijí dětičky Puťky? Že ne v Rusku? Čím to?
Vojenská impotence Ruska se dostatečně ukázala po debaklu v Syrii,na Ukrajině či přímo epicky v Čečně...Nedávno Turek v zastoupení válčil kousek od Ruska a Puťka jenom šoupal bačkorou:)))
No a potom zůstavají poněkud prořídlí Vágnerovci,ovšem těm nejprve napráskal Turek a později speciálové US Army.Tedy Ruská elita či spíše JELITA opět zažila další debakl.

https://www.armadninoviny.cz/desitky-mrtvych-ruskych-kontraktoru-po-utok...
Pokud Rusko a padne Ukrajinu tak zaplatí takovou cenu že to sakra uspíší konec Ruska.Stačí zmrazit ruský majetek na západě,definitivně pohřbít skoro mrtvolu north stream a Ivan a Nastěnka opět budou okusovat kůru hlady.
Ono je až dojemné jak Rus opatrně přešlapuje kolem Litvy a Lotišska.Ono nebude to tím že jsou členy NATO na rozdíl od Ukrajiny? A poslední co si Puťka dovolí je zaútočit na člena NATO.Poláci s neskutečnou chutí vypráskají Rusku zablešený kožich.A že Poláci mají výborně vyzbrojenou odhodlanou armádu vlastně přesný protiklad ruských jelit:) A bude ještě lépe .Abrams půjde do Polska,F35 také.
No a prozatím v Rusku:)))
https://www.youtube.com/watch?v=ixaR_IyVLfU

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Byls tam někdy ty zpovykaný děcko?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak není to špatné. Jak sám píše nastavuje zrcadlo .-) :-). Celkem prokazuje společnosti službu. Ideální by bylo, aby se přihlásil aktivních záloh České Armády. A hned nato jako dobrovolník do první linie na východní frontu. Darwinovu cenu každý jen tak nemá. Genetický fond českého národa taková ztráta nijak zvlášť nepoškodí. :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opět zrcadlo.Možná by nebylo špatné vylézt z domu,zajít třeba do hospody a ventilovat tam proruské pindy.Ovšem chce si dát rychlou předvolbu na pohotovost:) Nebo můžeš jako jako ti dva gerojové jít bojovat na srarnu ruské verbeže´na Krymu.Kolik že dostal nedopodmíněně? 15 let za terorizmus?
A přesně to Rusko je terorista co vyhazuje sklady munice.Na nic jiného žebráci nemají.
Mimo pár zrádců je drtivá většina populace protiruská a zcela chápe že ČR. vždy patřila na západ,tedy mimo dlouhých let okupace Rusem.A až na pár pitomců to podle voleb chápou všichni.
A neboj,než že by Rusko napadlo NATO je mnohem pravděpodobnější že opět zkrachuje a zase se rozpadne.Mají na to našlápnuto hezky.Ovšem otázka je kdo potom bude uklízet ten bordel po Rusku co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podívej děcko.Na Marsu také někdo byl a přesto víme docela přesně jak to tam vypadá.
A mimochodem,za bordel v Rusku nemůže západ,ani zlá média ale pouze a jenom Rusák.
Kolega měl značnou část rodiny v žumpě jménem Rusko.A při první příležitosti emigroval na proradný západ.Ovšem fotky a vzpomínky na ruský bordel zůstávají.
Ovšem pokud někdo chce cestovat do minulosti tak je Rusko správná volba.19.století v reálu.Krásná to země.:)))
https://www.youtube.com/watch?v=2EaLW1iiWGM
https://www.youtube.com/watch?v=TWoJ9-EyNQQ&list=PLH-YYUsdgDdA3EXpVk3eLN...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale prdlajs, jen česká propaganda. Ten odborník na Rusko si neumí ani vyplnit žádost na propustku do pohraniční oblasti.. Asi čeká, že ji bude vyplňovat v angličtině..
Člověk co má zákaz vstupu do RF a snůška nesmyslů asi jako tvoje příspěvky děcko.
Co argumentovat ještě nějakým příspěvkem třeba ze Svobodné Evropy? Ať tomu dáš váhu?
Hlavně zůstaň ve svém českém štěstí.. na východ nechoď.. on na tebe taky nebude nikdo zvědavý.. upřímně.
Jo děcko, věděl jsi že RF své občany nevydává? Na rozdíl od demokratického Česka? Takže se můžu cítit svobodně.. na rozdíl od tebe..
Mám tu ruskou IP adresu, kdybys zapoměl.. :-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To víš že jo RUSKÉ DĚCKO:)
Všichni ale opravdu všichni závidí Rusku bídu,svrab,nízké dožití,epidemii žloutenky a AIDS a život jak v 19.století:)))
Jaký že máte v Rusku průměrný plat,důchod a dožití? A a jaké že je v Evropě? :)
A proto všichni i sami Rusové natáčí a fotí ruský srab...
Ale chápu,nepíší to na ruském odpadu typu Sputnik tak to nemůže být pravda...
Ovšem ruský trolle to že teroristické Rusko občany nevydává je jenom důkaz že žije v 19.století.
Co ten vrah přejel v Praze holku? Už sedí? Asi ne co?
A neboj,až se Ruská Federace opět zhroutí a zkrachuje budeš první co bude žebrat aby vám západ opět pomohl... A Česko je pevnou součásti západu ty propagando:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-) To je prča.. hladolete...:-). Ty mě bavíš.. bez ropy, plynu a z Číny bez čipů pro automobilky.. průmysl na zavření. Uhlí dovozem z Austrálie..
Mentálně zdravým občanům ČR se omlouvám, je mi líto Vaší složité budoucnosti díky politice Vaší vlády k nejlidnatější zemi světa a zemi, která má nejvíce nerostných surovin. Opravdu je mi líto neradostné perspektivy.
Těch pomýlených nebo snad píšících do diskusí za peníze pro nějaké to ministerstvo pravdy nebo snad neziskovku mi líto není.
Tak holt si dám v té daleké zemi jednu chlazenou plzeň, a budu sledovat co tam s Vámi ještě tihle novodobí svazáci provedou..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A nepovídej.,Rusko má jediné ropu,plyn a Čipy.A jak jsi na to přišel? Víš vůbec kde a jak se nakupuje plyn pro ČR? Opravdu to není v smradlavém Rusku:) Plyn nám dodá náš spojenec USA a Rusák opět utře... Mít za spojence USA nebo Rusko,toť volba:)))
Spíše bych se ptal až Evropa přestane brát plyn z Ruska za jak dlouho opět bude Rusák okusovat kůru z hladu:) Není nad vařené boty,v tom mají rusové dlouhou tradici:)
Taková bohata země na suroviny a přitom takový žebráci.Ekonomika na úrovni Afriky:))) HDP na osobu na krásném +- 60 místě...Rubl nemá ani cenu toho potištěného papíru.Jaký že je kurz Rubl vs.Koruna,Dolar či nedej bože Euro?
A hádej mezi kým si vybere Čína.Mezi bohatou EU a USA nebo ruským Žebrákostánem ? To bude těžká volba:)))
Mimo suroviny nemá Rusko nic a je to pouhá směšná zemička,spíše tedy budící spíše soucit. A největší švanda je že Rusko ani ty suroviny neumí rozumně vytěžit a místo toho jim Sibiř drancuje Rejžák:)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.