CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Potvrzeno: Norton koupil Avast za 186 miliard

Nič proti Nortonovi, ale s ativírami to ide dolu vodou. Odkedy MS zapracoval na tom svojom zázraku, dopyt po samostatnom produkte prudko klesá.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Možná v domácnosti, kde to lidi neřeší, ale ve firmách si vezmou nějaký kvalitnější a z bezpečnostního hlediska komplexnější řešení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na to znám dobrej vtip:

- „Jakej používáš antivir?“
- „Windows Defender. A ty?“
- „Já taky žádnej antivir nepoužívám.“

Já jsem to dotáhl ještě dál. Vypnul jsem i ten Defender, aby byl počítač rychlejší a abych neměl zazálohovaný data u Microsoftu, kde jsou mi na nic, protože se k nim stejně nedostanu, takže ani nevím, jaká data tam jsou.

Na druhou stranu jsou situace, kdy si Defender nechávám, i když ho zpravidla ručně vypínám (v Powershellu na to existuje příkaz "Set-MpPreference -DisableRealtimeMonitoring $true", takže se to dá udělat hezky na zástupce). Důvodem jsou různé VPNky do míst, kde vzdálená politika pro úspěšné připojení vyžaduje přítomný antivir. Že nemonitoruje PC? je jí jedno, důležité je, aby běžel (takže zakázání v registru (reg add "HKLM\Software\Policies\Microsoft\Windows Defender" /v DisableAntiSpyware /t REG_DWORD /d 1 /f) je obvykle už moc).

To, že se Avast dostane pod Nortona, je pro mě asi tak důležité, jako že nějaký borec z Kolumbie včera zabil nějakou mouchu. Antiviry na PC jsou mi prostě úplně putna, prakticky je nepoužívám, nepotřebuju je.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

RIP avast :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Něco tak neskutečně otravného, nesmyslně náročného a zároveň prakticky nefunkčního jako je Norton ve světě internet security těžko najdete.
Smutný konec avastu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.