CDR.cz - Vybráno z IT

Představena nová mapa pro Overwatch a skryté informace o hrdinech [GC 2016]

Overwatch New Map 5
Na GamesComu 2016 byl představen první pohled na zbrusu novou mapu do hry Overwatch s názvem Eichenwalde.

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

Overwatch pod taktovkou Blizzardu jen vzkvétá. V nedávné době začal produkovat krátká videa z příběhů hrdinů, jež stále sbírají obrovské množství sledovanosti na youtube. Minulý měsíc jsme se dočkali prvního nového hrdiny Any, která je hybridem mezi healerem a sniperem. Před dvěma týdny na počest olympijských her v Riu spatřil světlo světa nový herní mód Summer Games 2016. A nyní Blizzard uvolnil zbrusu nový pohled na nadcházející mapu Eichenwalde.

Ta je zasazena do budoucnosti, tedy v čase, kdy se celé lore Overwatche odehrává. Video má vlastně dva významy. První je zřejmý, představit novou mapu a snad i lehce pozměněný mód. Druhý obsah je zaměřen na příběh samotné a objasnění dalších jeho střípků. 

Nová mapa a hratelnost

Novou mapu Overwatch potřebuje už delší dobu. Aktuálních 12 map se hráčům brzy ohrály a ač jsou některé oblíbenější než jiné, chce to novou krev. Odpovědí je právě Eichenwalde, zasazený do idylického germánského městečka rozléhajícím se pod stejnojmenným hradem.

Na první pohled je to pozůstatek Omických válek (lidé vs roboti), jejichž hlavními zástupci ve hře samotné jsou Bastion a Reinhardt. Eichenwalde je hybrid mezi assault a payload mapou. Útočící tým musí eskortovat payload (v tomto případě na videu viděné beranidlo) do dané lokace. Rozdíl od ostatních payload map zde nastává v tom, že je vždy nutnjé území zabrat a pak objekt dopravit na místo určení. 

Overwatch New Map 3Overwatch New Map 2

Cílem je dostat se do hlavního sálu, kde je možné zahlédnout ležícího (a nejspíš i mrtvého) vůdce Křižáků, padlého krále. Spolu s mapou se můžeme brzy dočkat i dalšího krátkého videa a to na téma Bastion, jehož minulost je s Eichenwalde úzce spjata.

Hrad byl jedním z posledních míst, kde se bojovalo v Omnické válce. Zde válčili lidé (převážně Křižáci) proti robotům Bastion. Bastion roboti byli původně mírumilovně naprogramováni s možností přetransformovat se do podoby ničivého kanonu. Když se obrátili proti svým lidských stvořitelům, vypukly boje a tomuto konfliktu se do dnes říká Omnická Krize.

Owerwatch New Map 1

Hned v desáté vteřině si můžete povšimnou na pozadí moderní město, jež tvoří kontrast se středověkým opevněním hradu. Po celé ploše mapy uvidíme i rozbité a nefunkční Bastiony (korespondující s herním skinem Overgrown).

Beranidlo, které bude na mapě payloadem, má při bližším pohledu dokonale stejný design jako Reinhardtovo kladivo. I hlavní objekt, padlý král Křižáků - Baldrich von Alder - výrazně připomíná postavu Reinhardta (a nebo Mordekaisera, fandíte-li spíše League of Legends). Můžeme se tedy těšit na další části příběhu tohoto hrdiny.

Owerwatch New Map 7

Zajímavým prvkem z hlediska lore jsou i záhadné hodiny objevující se v průběhu celého pohledu. Malá ručička indikuje tři čtvrtě na tři, ale minutová se nachází 4 minuty po celé. A jelikož je tato pozice nemožná a záběry na hodiny samotné tak detailní, bude se jednat o indicii pro další události v Overwatch. Možná nový hrdina, mapa, či video. Na to si budeme muset počkat.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Představena nová mapa pro Overwatch a skryté informace o hrdinech [GC 2016]

Žádné komentáře.