CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Bill Gates a Mark Zuckerberg mluví o novém projektu Code.org pro online výuku programování, zkuste jej také

Aspon zakladne principy programovania by sa mali ucit na kazdej skole. To sa da vyuzit v kazdej oblasti zivota. Ved je to hlavne o logickom rozmyslani a hladani rieseni problemov.Netreba na to ziaden konkretny programovaci jazyk.Stacia vyvojove diagramy a lahko pochopitelne vysvetlenia. Bohuzial vacsina nasich skol stale pouziva memorovacim styl. Neucia studentov ako logicky hladat suvislosti, priciny a ich nasledky atd..Vysledok takeho skolskeho systemu je tupe stado "oci s nejakym papierom" ktori su suci akurat tak na stereotypnu seriovu pracu. Ci uz fyzicku alebo kancelarsku.Nedajboze ked maju zrazu prejavit vlastnu invenciu... Cest vynimkam.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Vlastny nazor nie je ziadany. Este by ludia prisli na to, ze politici im nechcu len dobre.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, ze neni treba konkretni programovaci jazyk, ale s temi diagramy bych byl opatrny, obcas je i perl pochopitelnejsi :-).

Driv se logicke mysleni ucilo v matematice, ale mam pocit, ze tam uz s tim taky prastili ... na druhou stranu, ono si za to castecne muzou studenti sami, spousta jich nema o to naucit se myslet zajem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Spousta studentu hlavne vubec nema kapacity na to myslet timto zpusobem. A to by bylo, aby nase Janicka propadla... "kdyz ona se tak snazi a doma tak tvrde uci!!!"

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

přesně!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Keby len študenti mali problém z logickým premýšľaním ale aj učitelia ho majú a ešte to majú aj problém to vysvetliť

K Mentorskému štýlu to je síce všetko pekné len pri takom množstve učiva hlavne narážam na obrovské množstvo balastu na našich školách sa to ťažko dá inak zvládnuť

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nielen to, v case osembitov bol sucastou kazdeho pocitaca aspon ten Basic, ktory sa dal lahko naucit. Teraz ked chcem nieco zbastlit, tak aby som nastudoval haldy literatury,

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Díky za článek, navíc to má Achievementy! :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě nejvíc dostal "Karel the dog"... Karel je jasný, ale proč pes? Asi byl robot málo americký. A nebo je pes politicky korektní forma robota :-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

http://codecademy.com/ je pěkný projekt, ale žáci na prvním stupni ZŠ potřebují trochu jiný přístup. U nás pracují například s M.I.T. Scratch http://scratch.mit.edu/, Robocode, případně Python s Pygame.

Dalších zajímavých prostředí pro děti je celá řada, např: Petr http://petr.hostuju.cz/, Baltík, Alice http://www.alice.org/index.php, různé klony Loga, Karlů, GameMaker, ...

Mintaka

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.