CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Výkonnější telefon prý neexistuje: Xiaomi Mi-Two oslní cenou i výkonem, co uvnitř skrývá?

Je to telefon, nebo kapesní dotyková herní konzole? Dovedu si představit, že to někdo pořídí jako kapesní dotykovou herní konzoli, ale přístoj, se kterým se nemůžu obejít jeden den bez nabíječky, není mobilní telefon.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nevim proč by k tomu měl někdo nosit dobíječku. Má to silnou baterii a upravený Cortex-A15 na 28nm, takže to možná vydrží dýl než Samsung S3

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, muj htc vision taky nevydrzi dyl jak den, kdyz mam byt jen blbou zaplou synchronizaci mailu kazdych pet minut. Nicmene souhlasim, ze na telefon je to zbytecny vykon (ikdyz s xboxem se to asi neda srovnat ani veeeeeeeelmi vzdalene:) Nechapu k cemu takove telefony jsou, vzdyt to nema ani HW klavesnici, na tom prece nejde hrat nic jineho nez angry birds a ty jedou plynule snad uplne vsude. Je smesne jak suplujou pomalost ARMu, poctem jader, ale na vyslednou rychlost to nema zadny vliv ..... viz treba tento clanek o tom, ze androidu pro plynulost nic nepomuze http://www.redmondpie.com/heres-why-androids-ui-will-never-be-as-smooth-...
Zkratka - je to android? Je! =Nebrat! Nema to ani HW klavesnici? Ne! =Tak nebrat tim tuplem a nikoho nemusi mrzet, ze ten cinsky zmetek tu neprodavaji:o)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Chápu postoj k Androidu, tam by, čistě ironicky, ani x64 nepomohl. Chápu i tu klávesnici. Ale nevim co Ti vadí na ARMu, když porovnám spotřebu/výkon u ARM a x86, tak ARM jasně vede, takže nevim, co bys chtěl do telefonu kromě ryscových CPU dát? Až bude mít Intel/AMD cpu s grafikou spotřebu 1-4W tak sem s tím, ale zatím jsou někde na +/- 17W. To bys teprve potřeboval sebou pořádnou nálož baterií, aby mobil vydržel alespoň jeden den. Jinak Samsung S3 v pohodě vydrží 2 dny, holt příště si musíš pořídit jiný mobil a ne sra.ky z továrny HTC.... ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

sorry za překlep, myslel jsem samozřejmě RISC a ne RYSC

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Sak Intel uz ma (http://www.extremetech.com/computing/127347-going-xolo-x900-intels-first...) a nevypada na prvni pokus vubec spatne. Jako vyrobit telefon s HW klavesnici, x86 CPU a hodit do toho windows phone 8, tak by to byl mazec:) Nekde jsem cetl o nokle, ze tam chce dat Intel, MS chce noklu, takze na nokle budou windowsy no a nokia dela i managorske telefony, takze se snad dockame i nejakeho s klavesnici. Navic u toho Intelu si je potreba uvedomit, ze kdyz je v totalu jen o neco rychlejsi nez 4 jadrovy ARM, tak je v podstate minimalne 4x rychlejsi (o to vic na androidu, ktery ma hromadu veci v jednom vlakne), protoze jednovlaknova rychlost je to, co se pocita, ne vse jde paralelizovat a pridavat jadra umi kazdy pitomec:) Uz vidim svuj novy telefon: WP8 s .NETem (zadny pomaly Java srac), HW klavesnice a x86 kompatibilni CPU ...... uuuuuuu:)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No já na x86 kompatibilní, nebo linux tablet (klidně ARM) čekám strašně dlouho. Ale zatím jsou to jen mlhavé představy. Ostatně uvidíme co nám přinese WP8-Pro a je fakt, že to zní zajímavě. Hrozně rád bych nosil do práce tablet místo notebooku, zasunul do dockiny a makal na normální klávesnici s myší a monitoru. Na běžnou práci ty výkony CPU/GPU stačí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a co je spatneho na androidu? ja jsem s nim vic nez spokojen.. na tabletu mam ios a ten mi prijde spis horsi

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na androidu je špatné, že nevyužívá efektivně výkon procesoru, špatná kompatibilita a roztříštěnost platformy, nemá normální miltitasking, není RT, není spolehlivý. V podstatě kdyby nebyl zadarmo, určitě by se nikdy neujal.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Po vzoru Linuxu ... ano, kdyby za nej chteli platit, tak nikdy nebyl. Skoda, ze jsem podlehl, na iPhone jsem nemel a na WP7 byly spatne ohlasy ..... no, nemel jsem se nechat zvyklat a jit do WP7, ikdyz bych byl asi tedka strasne nasr..., ze nepujde upgrade na WP8, ale i tak ..... usetril bych si tuny nervu, tuny casu, co trva nez neco nabehne (vetsinou je potreba komplet restart, protoze je to fakt nespolehlivy system, moja ma desire HD s originalnim softem a je to stejna bida), tuny kompletnich reinstalu a tuneni romek, aby to aspon trochu fungovalo ..... uz se to nemusi dele drzet v tajnosti - andoid je proste sracka!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nez reknes, ze je neco sr**a tak se nad tim predem zamysli !!! Uvedom si, ze systemy na *nixovem jadre jsou vsede kolem Tebe, bez nich bys psal tak akorat na papir ...
Vsak dockej na Win ...,pak se mozna budes divit. S Androidem mas volbu, pokud si neco po***, je to Tvuj problem a vetsinou je problem u klavesnice!!!! S Win(RT???) budes neco min nez cvicena opice.. Ja mel WinM6.5 , ted jsem 2 roky na Androidu (Desire), samozrejme zkousim ruzne (overene) ROM a restart temer nevim co je ... Uvazovat o navratu zpet k WinMobile (ci RT ..) me ani nenapadlo. Pred nedavnem jsem presel s tezkymi porodnimi bolestmi komplet na Linux, navrat zpet uz ani nahodou !!! Win jen ve virtualu a z urcite pracovni povinnosti. Podotykam, ze jsem pracoval jeste v Unixu kdy Wokna byli jeste tak ve stene ...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Proc na papir? Bylo by tu neco jineho. Nicmene nevim, jestli neco kolem me bezi na unixovem jadre .... mozna neco na linuxovem, coz je v podstate takova kopie/plagiat:)))
Jinak proc myslis, ze je potreba ruznych rootovani a podobne na androidu? Protoze normalne se pouzivat neda. Presel komplet na linix, muzu se zeptat, kolik ti je? Prechazel jsem kompletne na linux nekdy ve dvaceti .... po roce me to nastesti preslo:o)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Linux je odnož/klon/jiná větev/má návaznost/kořeny v Unixu, takže Unix se nerovná Linux je to pouze příbuzný. A opravdu by jsi se hodně divil kde všude Unix/Linux dnes běží.
Servery (opravdu nezanedbatelná část, více jak 50-60%)
NAS servery (tak 90%)
Domácí PC
Telefony
Routery
DVD přehrávače
Multimediální centra
Televize
kamerové systémy
inteligentní spotřebiče
a já ani nevim co dalšího....
Bez Linuxu/Unixu by byl svět dnes zcela jiný, nevím jestli lepší, nebo horší, ale asi rozhodně chudší.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Linux mám rád a uvědomuji si jeho nasazení v infrastruktuře, ale přesto s Vaší argumentací nesouhlasím. Pokud by Linux nevznikl, nezmizely by routery ani telefony, pouze by se do nich při vývoji dal jednoúčelový firmware. Ostatně hodně výrobců to dělá dosud, možná ze strachu o povinnost uvolnit kód.
Dokonce je možné, že by se etabloval dodavatel Linuxu podobného embedded OS, který by ho výrobcům prodával. Něco jako engine her.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mně je 33 a linux používám na ntb, desktopu, mobilu (android), výjimka je ipad, kde je jen iOS.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

No me je 47 ... takze ja uz asi muzu rict, ze na zmenu neni nikdy pozde, zvlast tu pozitivni ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mam desire hd, ani jednou jsem to nereinstaloval, netunil romku, funguje to, trochu pomalejsi je to pri 3000 ulozenych sms, ale nic hrozneho. co delam teda spatne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi nevis, co znamena svizny system:)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

zrovna roztristenost platformy nepovazuji za nejaky show stopper. nakonec pc je megaroztristena platforma a ma to snad za nasledek jeji neoblibu a vzestup jine kompaktni architektury? myslim, ze uniformni produkt se vlastne nikdy neujal az na konzole a co jsem ale cetl, tak jim mozna zvoni umiracek..

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

No na Androidu je nanic ta Java (tedy vlastně Dalvik). Ona Java v zásadě špatná neni (ARM má dokonce podporu pro bytecode Javy) , ale ta režie pro Javu je v telefonu příliš velká, než aby to mohlo konkurovat třeba iOS, krom dalších problémů (a těch je dost) je to taky věc API, to sice nedokážu moc porovnat, ale jestli někdo měl instalovaný SDK s emulátorem Androidu na PC, tak ví o čem hovořím. JE TO POMALÝ!!! ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nepripada mi ipad nejak zasadne rychleji..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ono ale iphony a ipad su po HW chudobni pribuzni.

To je na tom to caro, ze aj ked su chudobni pribuzni, tak nezaostavaju a rychlosti a odozve UI.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

tak zrovna ipad 3 neni extra slaby hw, rekl bych. ma sice hodne velke rozliseni, se kterym musi pracovat, ale oproti dhd navic jedno jadro a o dost vykonnejsi gpu. co mi na dhd prijde pomale, jsou operace s interni flashkou, mozna, ze to je skutecna pricina udajne pomalosti androidich zarizeni.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi to prijde divne, co jsem videl srovnani .NET a Javy, tak uz v podstate Java .NET v rychlosti dohnala (aspon podle syntetickych testu). Ale nevim cim to je nebo jak to meri, ale kdyz pustim .NETi aplikaci, tak se proste nacita rychlej, funguje rychlej .... Java aplikace jsou proste takove tezkopadne a android to dohnal k totalni absurdite. Mel jsem nejakou testovaci aplikaci napsanou nativne pro android (samozrejme po rootu) a co se pousti v tom javovem prostredi .... rozdil byl radovy. Kdyz si vemu .NET, tak ta aplikace je stejne rychla jak napsana v C++ (v objektovych vecech dokonce rychlejsi), co jsem cetl o WP, tak tam to bude velmi podobne. Pak ale nechapu, co gugl spachal s tim dalvikem, ze je to takova tragedie? Nebo vlastne chapu ... gugl je vyhledavac, mel by se drzet sveho kopytka, vsecko ostatni od nej stoji za houby (mozna tak leda youtube u jehoz zrodu nastesti nestal). Me proste android totalne zklamal, je to in, je to free, ale je to na houby .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Všechny testy jsou na nic. Když budeme hovořit o aplikaci, a teď myslím skutečnou aplikaci a ne nějaké vymyšlené cykly, tak C/C++ bude vždy rychlejší, pokud programátor není břídil. A to nemluvím ani o spuštění programu. Už jen nastartovat JavaVM bude stát spoustu času a paměti a to jsou ty věci, které se při testování Java/C neměří. Vždy se vychází z předpokladu, že máte JVM nastartovaný, ByteCode hotový a jen ho provedete. Mně příjde tvrzení jako "Java je rychlejší než C" jako tvrdit, že "C je rychlejší než Assembler". Ale dokážu si představit že za určitých specifických podmínek bude ByteCode Javy rychlejší nežli C program, ale nebudu tvrdit, že Java je rychleší než C. Spíš si dokážu představit, že za určitých specifických podmínek bude C řádově rychlejší než Java.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sila javy je v optimalizacich, ktere jdou delat efektivneji nez v C, kvuli absenci pointerove aritmetiky. s c++ zalezi, jak moc jsou pouzivane dynamicke objekty a jak moc jsou perzitentni. alokace pameti je v jave zasadne rychlejsi proti c/c++.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

:-) co na to říct, to jsou přesně ty bláboly co po internetu chodí..... A teď z jiného soudku, řekněte mi proč jádra operačních systémů, nebo ovladačů jsou převážně v C, nebo ovladače i v Assembleru a ne v Javě?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ale pri urcitom type algoritmov to moze byt pravda. odhadujem tak 15%. samozrejme je tu overhead s JIT, pustanim VM atd..

c++ ale tiez nestoji a moderne kompilatory, ktore dokazu vyuzit vystup profilera zase zacinaju javu/c# dobiehat aj v tychto 15% pripadoch

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No konečně rozumný postoj, já taky tvrdím, že v určitých případech může být Java rychlejší a to jenom proto, že je C z nějakého důvodu špatně zkopilovaný (problém kopilátoru, programátora, c knihovny...), ale to neznamená že je rychlejší obecně. Prostě ByteCode není stroják. A pokud má Java něco napsané lépe a já věřím, že některé části asi jo, tak i s ByteCodem může být o něco rychlejší než C program.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ty jo, já to kundim.... kompilátoru.....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

co z toho je blábol? říkám snad, že java je univerzálně lepší? Jen jsem uváděl, že v ní jdou v principu dělat lepší optimalizace kódu než v C/C++ (ale neříkám nic o reálné rychlosti běhu bytecode a nativního kódu z C) a že má výrazně rychlejší malloc než C/C++. A pokud je kód v C++ navržený tak, že tvoří a uvolňuje mraky dynamických objektů, bude java velmi pravděpodobně rychlejší.

Ovladače v ASM už se prakticky nedělají, alespoň v linuxu ne. Možná bych se zeptal, proč není jádro napsáno v C++.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ono urobit dobru VM nie je jendoduche. Google zacinal od piky.

Mono je napr ovela dalej, preto napr aj program pre Mono for Android moze byt vyrazne rychlejsi ako v Jave.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze zejmena tato trida pristroju je prirucni "prokrastinator" s nekolika potencialne uzitecnymi zpusoby vyuziti (navigace, predpoved pocasi, telefonovani atd.) a takto je ho treba chapat. Samozrejme, pokud vypnete datove prenosy a nebudete pouzivat nic jineho, nez telefon, vydrzi treba 4 dny. Ale proc byste si v takovem pripade kupoval podobny pristroj?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.