CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k První hodinky s barevným elektronickým inkoustem. Pebble Time trhá rekordy!

Az na zjevne diletanstvi s windows phone (pry nepodporujou WP7, OMG! Kolik casu by asi zabralo udelat aplikaci posilajici notifikace, den? pulden?), je e-ink samozrejme jedina mozna cesta ..... uz jsem to rikal s prvnima hodinkama, ze to MUSI MIT e-ink display. Nechapu, ze to jeste nikoho nenapadlo .....
Nepodpora WP (sice neco melou o otevrenosti) je sama o sobe pro me dealbreaker, nicmene stale tomu chybi jeste tak minimalne 4x vetsi vydrz nez bych byl vubec ochoten o necem podobnem alespon uvazovat, takze dekuji, dalsi .....
A cekal bych za ty nehorazne prachy, co vybrali, ze udelaji takovou jednoduchost jako posilani notifikaci i pro takove platformy jako symbian nebo stare javove telefony, kterych je na svete naprosta vetsina, takze chuj s nima ..... jedine pozitivni vidim, ze se treba vyrobci ubohych hodinek s LCD, chytnou za rypaky a objevi se treba skutecne zarizeni driv nez za 50 let (asi tak bych to tipoval s dnesnim "vyvojem" na poli chytrych hodinek).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je třeba si uvědomit, že WP nikoho nezajímá. Pro těch pár lidí (oproti iOS nebo Androidu) nemá smysl se tímhle systémem vůbec zaobírat. Ne, to není hate, prostě jen skutečnost. Se Symbianem a Javou jste už totálně mimo realitu.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, ze za par mesicu je tu univerzalni W10, ktere bude jak na desktopu, tak na mobilech, tak ignorovani nejvetsi platformy by se jim mohlo, slusne receno, nevyplatit ...... ale jak pises, tyhle hodinky realne nikoho nezajimaji, jednak hovno vydrz a jednak tragicky design prvnich digitalek od vetnamcu z ubytovny zacatkem devadesatych let:o)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zaprvé W10 bude jedan paltforma tak leda marketingově (proti současnému stavu se nic nemění - univerzální aplikace jsou už teď a WP i nadále nemůžou spouštět nic ze světa "velkých" Windows, takže je to jenom o sjednocení jména) a zadruhé není náhodou nepodpora Windows způsobená jejich uzavřeností? Nevím, ptám se, ale podle mého aplikaci, která může vlézt v telefonu všude a ještě to nekam poslat, musí na Store z principu zastavit, jinak je celá ta jejich slavná kontrola aplikací leda tak na prd.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Tak se rozhodněte: Píšete o WP7 nebo o WP10? WP10 bude nový systém, takže ano, tam by, alespoň ze začátku, mělo smysl se jeho podporou zaobírat. Nicméně ten systéme teprve bude (!), do té doby se jím nemá smysl zaobírat. WP7 je tak díky tomu v podstatě mrtvý, tak proč kvůli němu mrhat prostředky.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Asi takhle - kdyby někoho s WP Pebble zajímaly, aplikace by už vznikla, byť třeba neoficiální. Pebble jsou dost dobře zdokumentované a když vezmu svou mobilní platformu - BlackBerry 10 - která proti WP nemá zdaleka takový tržní podíl, tak aplikace posílající notifikace vznikla velmi rychle. Že by WP neměly dostatek vývojářů schopných aplikaci napsat? Je to pak chyba Pebble?

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

"Jak se vám nové Pebble Time líbí? Plánujete si je pořídit?"
- Vypadá to tragicky, jak plasťáky od Vietnamců, co se prodávaly na stáních před dvaceti lety. Nějaký e-ink displej je druhotný. Naprosto nevkusná hrůza.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, design to má jak dětská hračka.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Frajer, co rodicum zastavil barak, aby byl FREECOOLIN s novym designovym iphonem, tak si k tomu koupi tohle:o) Ma to aspon stopky? Podobne mam z trhu asi 20 let stare i s kalkulackou:o) No, ty moje, i pres totalne osoupane tlacitka, vypadaji o neco lip:o)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jedinné hodinky o kterých má cenu dnes uvažovat jsou basis peak.
http://lifehacky.cz/basis-peak-posledni-vrcholek-pred-apple-watch
Narozdíl od jidných již existují, mají reálnou výdrž 3-5 dní v užívacím stavu, a jeji vyhodnocení tepu či pohybu se zákládá na reálných datech a ne měření nějakého gyroskopu...
Nevím proč ale pokud u basis peak vypnete BT jste na výdrži peble...moc to nechápu.
Ale je nad slunce jasné že intel z toho neumí udělat takové haló hype jako kickstarter...

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Funkcemi možná, vzhledem je to ale stále vietnamské peklo z předdvaceti let.

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

Když na Pebble vypnu BT, vydrží 28-30 dní. Jelikož BT prakticky nezapínám, protože jsem si Pebble nekupoval kvůli notifikačnímu peklu, tak tu výdrž mám změřenou dobře, za 10 měsíců jsem je nabíjel 12x - 2x to bylo co 14 dnů, protože jsem si psal aplikaci, která mi chyběla, jinak dají měsíc.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.