CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Toshiba Satellite U840W: Extrémně širokoúhlý ultrabook s poměrem stran 21:9

1792x768.... tak to je výsměch velebnosti, kde je ten kýbl?!

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nerad hned maluju čerta na zeď, ale myslím si, že ultra-širokoúhlý displej bude slepá ulička. Přednost tohoto formátu při vší smůle začíná a končí filmy v panoramatickém formátu. Na seriózní práci to asi úplně ono nebude, dokumenty a webové stránky jsou spíše dlouhé než široké. Vážně nevím, z jakého důvodu se protlačuje takto ultra-širokoúhlý displej. Zřejmě opět při větší úhlopříčce méně zobrazovací plochy.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

to není rozměr pro normální použití, teda mohl by být, ale to by museli první ponechat stejnou výšku jako u např 1920x1200 jen to adekvátně rozšířit... to by možná využití mělo, ale asi by člověka slušně bolel krk......

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

ak to ma pivot, beriem to! :D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Optimum vždy bylo 4:3, rozšiřováním displejů trpí spotřebitel. Už dnes musím u mnoha instalovaných notebooků nechat schovávat taskbar a tunit prohlížeč, aby zmizelo co nejvíc lišt a dalo se něco trochu číst.
Tenhle šmejd si nikdy nekoupím. A věřte, že na něj mám.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

co tak pouzivat pri citani clankov SPACEBAR? :)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Říká se, že na hrubý pytel hrubá záplata. Stejně tak by se dalo říci, že na hardwarový problém softwarová záplata ;).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nahodou pro velke monitory neni spatne mit vedle normalniho 4:3 okna jeste misto na neco mensiho ... ale jak uz nekdo zminil, to by museli zachovat vysku. To cim uzivatel trpi neni rozsirovani displaye, ale snizovani.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, ta výška, to je fakt něco ;-) ono to na první pohled pro některé nevypadá tak hrozivě, ale poměr 21:9 u takhle malého hajzla hrozivý opravdu je.... on ten displej v téhle velikosti (14,4") je v centimetrech vysoký stejně, jakou má v palcích úhlopříčku....čili z toho je při 21:9 33.5x14.5 cm display... to si nedovedu představit s něčím tak titěrným cokoli dělat, natož čumět na filmy jak to ještě ti psychopati prezentujou..... nebo tu snad někdo rád sadomasochisticky kouká na filmy na takovém trpaslíkovi? ;-)))
Já se teda bez mučení přiznám že jsem takhle jednou odkoukal film na přehrávači s 3,5-4" displayem ale snad mě omluví že to byla nouzovka na cesty... ;-)))

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

K čemu proboha numerickou klávesnici při sledování filmů? Podle mě by to mohlo mít jen touchpad úplně vpravo - a na místě, kde je teď klávesnice, polštářek...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

:))

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak! Na práci ale i web je nejlepší formát 4:3, případně ještě ujde 16:10. Už formát 16:9 je příliš úzký (nízký). Tahle široká a úzká "škvíra" je už naprosto mimo. Mimo pár panoramatických filmů v tomhle extrémním širokoúhlém rozlišení je i na sledování filmů lepší alespoň 16:9. Ve většině ostatních případů je 21:9 jen nevýhoda. Přidaná šířka navíc nijak nezachrání chybějící místo na výšku.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Tak nudle sama o sobě není problém, práce v 2560x1024 je celkem v pohodě. Pokud tomu ale dali 768 pixelů na výšku, tak je to málo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Původně jsem měl podobný názor, jak většina, ale potom jsem se zamyslel a celkem by se mi takový nb monitor i líbil.
Ve chvíli, kdy člověk chce pracovat se dvěma okny najednou, tak toto je skutečné minimum, co potřebuje. Na šířku je FHD rozumné minimum (ale těch 900 bodů na okno jako kompromis pohodlí/přenositelnost ještě taky jde) a výška je úplně stejný kompromis (zdaleka ne ideální, ale použitelná). 14,4 se mi sice zdá trochu moc, ale tohle bych asi musel posoudit naživo.
I když v takovém případě by mi opravdu chyběl numblok (to ale není chyba obrazovky, ale nb).

OT: doma mám mj. Samsung s 2048x1152 a je imho opravdu škoda, že se další výrobci k tomuto rozlišení nepřidali (zvlášť v kategorii 24-25" by byl zajímavý). Těch pár bodů na šířku proti FHD opravdu pomůže a člověk tak moc necítí dvě okna vedle sebe jako kompromis.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.