CDR.cz - Vybráno z IT

Překvapení roku 2012, Dragon's Dogma, se dočká verze pro PC

Dragons Dogma 4
Dragon's Dogma je jednou z her, které mlčky přišly na trh a ukázaly, že by zákazníci neměli sledovat jen propagované tituly se silným marketingem. V roce 2012 vyšlo toto překvapení jen na konzole starší generace, po třech letech si jej konečně užijeme i na PC.

Když vyšlo zcela neočekávané Dragon's Dogma v roce 2012, zanechávalo za sebou jednu kladnou recenzi za druhou. Své fanoušky si velmi brzy získalo, ale pouze ty konzolové. Před nedávnem spustil Capcom následníka, Dragon's Dogma Online, který je sice dostupný i pro PC platformu, ale jen v zemi vycházejícího Slunce. Toto MMORPG slaví velký úspěch, ale těžko říct, zda se někdy podívá i na západ. 

 

Dragons Dogma 3Dragons Dogma 2Dragons Dogma 1

V lednu příštího roku se můžeme každopádně těšit na Dragon's Dogma, které vyjde rovnou v rozšířené verzi s datadiskem Dark Arisen. Titul se dočká grafického zlepšení a plné integrace se Steamem. Finančně vyjde na rozumných 30 euro.

Jednou z nejzajímavějších mechanik Dragon's Dogma je Pawn System (systém pěšáků), který do jisté míry nahrazuje multiplayer. Hráči mohou vytvářet spojence, které si pak navzájem sdílí s přáteli a propůjčují si je na mise. Ačkoliv si tedy nezahrajete se svými kamarády přímo, určité propojení mezi vámi je a hře to dodává zcela nový náboj.

To je ovšem jen špička ledovce, na hře jsou opěvovány i zbylé stránky, jako atmosféra, obtížnost, souboje a bossfighty, ze kterých je cítit majestátnost daných příšer, které tak nejsou jen pouhými boxovacími pytli. Skyrim se v tomto ohledu má co učit. Bohužel měla hra ve svém období mnoho technických nedodělků, snad je tedy vývojáři do vydání PC (Win) verze doladí. 

Diskuse ke článku Překvapení roku 2012, Dragon's Dogma, se dočká verze pro PC

Žádné komentáře.