CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Prestigio uvádí levný tablet MultiPad 7.0 Ultra s Androidem 4.0

fakt si myslite za sa neda zohnat za tu cenu nic lepsie?
si pozrite cinske webshopy tak je takychto kramov na tuny vsetky maju rovnake parametre ako toto a za cenu okolo 50 eur tj 1500 Sk takze cca 1000 Kc

ja som konkretne kupil 7'' dual core 1.5GHZ CPU android 4.0 1GB ram 8GBHDD 1.3MP camera displej 1024x600 baterka 3800mAh 5x multitouch toto cele za 70 eur
takze prestigio sa moze zahrabat s takymi parametrami co su uz dnes na hranici pouzitelnosti hlavne 512MB ram

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co takto neporovnavat tunajsie obchody s cinanmi.
Ale tak isto - mat najvacsi e-peen je dost dolezite.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

za tie 3000 Kc sa da zohnat uz tablet z 10,1'' a IPS panelom

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muzete sem dat odkaz na ten tablet za 70 Eur ???

myslim tento : 7'' dual core 1.5GHZ CPU android 4.0 1GB ram 8GBHDD 1.3MP camera displej 1024x600 baterka 3800mAh 5x multitouch toto cele za 70 eur

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nie nemoze pretoze take nieco nexistuje!

Ano su cinske tablety v obchodoch ako pandawill, tinydeal a pod, ale v tych parametroch ako pisal mumulino co je podla mna ainol elf II sa bavime skor o cene okolo 100€.
Co je sice stale super ponuka ale treba brat do uvahy ze je to prakticky bez zaruky a servisu a dvojrocna zaruka a servisna pospora nieco stoji.
Podpora a odladenie firmware nieje zrovnana vysokej urovni, kedze vatsina tych vyrobcov ani nema web.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Navíc je potřeba počítat s DPH (v ČR už od zboží nad 22 €, dříve bylo 150 €). Já si před 2 lety kupoval z Číny tablet, který byl na hranici horního limitu, DPH mi doměřili. Tablet taky přestal asi po 9 měsících fungovat (nic nečekaného), takže parametry nejsou všechny a místní záruku od výrobce bych nezlehčoval.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

ano je to aniol: Ainol ELF II
http://www.youtube.com/watch?v=PxjL88hKqpE

a naozaj som ho zohnaz za 68 eur

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za 68 sa da zohnat maximalne tak Tornados, pripadne ano aj elf ale za dopravu zaplatis tych 30 a si na 100

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

pokial viem z ciny je postovne zadarmo :) tak akych 30 eur tym myslis ???
A co sa tyka cla tak je to loteria ci ti otvoria balik alebo nie.. ale je to asi tak 10% sanca ze ano co je zanedbatelne a al keby dali clo tak je to kolo? za tych 70eur mozno max 10 eur

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

a inak hentake kraby ako je prestigio sa daju kupit po 10 kusoch aj za nejakych 40$/kus tak si spocitaj kolo si prihodi prestigio...dakujem nechcem za tu cenu si mozem kupit 3 kde mi urcite vydrzia viac nez 2 roky zaruka a inak cina ponuka 1r zaruku

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

fajn tak sem daj tu stranku kde si kupil elf 2 za 70 aj s postovnym

ak nemas tak tu nepis sprostosti

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"4 GB uživatelské paměti (možno rozšířit paměťovými kartami microSD o kapacitě až 32 GB)"

Na tohle pozor, u většiny tabletů s Honeycombem (3.x) a Ice Cream Sandwichem (4.0.x) naopak platí, že SD karta jde použít jen jako další externí úložiště, ale ne jako rozšíření interní storage. Nejde tam proto ukládat aplikace (APP2SD není aktivní) ani jejich data! U tabletů se 4 nebo i 8 GB storage proto mohou uživatelé záhy narazit na problém, že nainstalují pár větších her (třeba Tintin zabírá 2 GB, hry od Gameloftu taky kolem giga) a aplikací a skončí. Já na stejný problém narazil u 16GB tabletu :).

Příčina je v rozdělení interní paměti už od výrobce na část simulující SD kartu. Pomůže jen změna partition (nutný root, resp. nahrání vlastní ROMky). Od Prestigia jsem recenzoval jen starší tablet, kde byl ještě mobilní systém Gingerbread 2.3 (kde přesun na SD šel), ale předpokládám, že u tabletových verzí to bude právě takhle.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Na tento problem som tiez nedavno nazaril.
V jednej diskusii som sa ale docital ze najnovsi ICS firmware pre PMP5580B uz umoznuje presun aplikacii na kartu, tak snad uz to budu riestit v original firmware, lebo inak ta vyhradena cast cca 500 mb by bola skutocne zalostne malo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To kurzívové moudro na konec je pěkné, ale zkušenosti mého okolí říkají, že odladění Androidu na libovolném tabletu je prakticky stejné, čili není důvod zbytečně utrácet více než člověk chce utratit.

Sám mám MIPSový čínský tablet s ICS, měl jsem ho v době, kdy "značky" ještě ICS "ladily" a nemám s ním nejmenší problém, asi jsem nenáročný uživatel. Český dovozce této čínské značky mi půjčil i vyšší model s ARMem, který jsem zatím dal na používání manželce a ani ona neregistruje problémy s odladěním.

Naopak zkušenosti se "značkou" například tohoto stylu http://blog.darkbyte.sk/?p=922233 nejsou nijak ojedinělé...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano uznavam paladin bol prvy ICS tablet pre nenarocneho postacivy ale stale to neriesi to ze ak by sa pokazil tak zaruka v cinskych internetovych obchodoch no neviem ako by sa riesila reklamacia cize je to taka loteria. Podpora ainolu je tiez otazna kedze novsi firmware riesi nejaky problem ale dalsi prinasa, napr jeden ma market druhy uz nie a podobne.
Osobne som mal este starsi noname cinsky tablet s android 2.2. Asi po 3 mesiacoch sa uz proste nezapol. Hlavne ze som usetril.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A proto tu máme tu oficiálního dovozce s plnou zárukou a cenama nepříliš vyššíma. Gratuluji k nepochopení mého textu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Text som pochopil len sa s nim neda suhlasit

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ze sa niekto podujal ze bude vo velkom nakupovat lacne tablety a predavat so 100% prirazkou este nerisi problem spolahlivosti a podpory. Zaruku sice uz poskatovat musi co je jesne riziko ktore si berie ale to ze preto musi ist tak cenou hore uz straca na atraktivite, lebo za tu cenu co on ponuka napr elf 2 uz ide pomali galaxy tab 2 a to je zase uplne o inom. A hlavne v septembri tu mame nexus 7 a to vyrazne zamiesa karty.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.