CDR.cz - Vybráno z IT

Archos 97 Titanium HD: Takový francouzský iPad s retinou

archos-97-titanium-hd
Necelých 10 palců a rozlišení 2048 × 1536 obrazových bodů zní nějak povědomě. Tablet na první pohled vypadá podobně jako Apple iPad s Retinou, uvnitř se však výbava samozřejmě liší.

Zákazníci si často stěžují, že současný trh nabízí jen hrstku tabletů s vysokým rozlišením displeje. Některým stačí nižší, jiní požadují dokonalou jemnost a tu nabízí jen pár modelů, navíc většinou za nemalé finanční prostředky. Vodami v tomto ohledu mohou zahýbat menší (hlavně pak asijští) výrobci, kteří čas od času přijdou s konkurenceschopným produktem.

archos_97_retina

Archos 97 Titanium HD nese 9,7" displej s rozlišením 2048 × 1536 pixelů, což je parametr shodný se zmiňovaným iPadem, konkrétně jeho 3. a 4. generací. O výkon se postará 1,6 GHz dvoujádro Cortex-A9 s grafickým jádrem Mali 400, jemuž kontruje 1 GB operační paměti. Data uložíme na integrované 8GB úložiště rozšiřitelné o microSD karty a díky podpoře USB OTG nějaké to další úložiště.

Jako operační systém je použit Android 4.1 Jelly Bean. Vyladěnost známou z iOS zde nečekejme, ale pokud výrobce na optimalizaci zapracuje, nemusel by výkon zůstat nevyužitý. Výbavu doplňuje 5Mpx zadní fotoaparát s autofocusem a přední 2Mpx kamera pro videohovory. Rozměry těla jsou 238,7 × 182,88 × 8,89 mm a váha dělá 635 gramů.

archos_titanium_97_HD

Jak uvádí server Liliputing, použitý hardware je velmi podobný čínským modelům Chuwi V99 a Cube U9GT5. Nebylo by tedy překvapením, kdyby bylo zařízení vyrobeno právě některým z čínských výrobců a následně rebrandováno, jak je dnes zvykem. Pokud se bude výbava shodovat, uvnitř použitým čipem v Titanium HD je právě oblíbený Rockchip RK3066.

Na první pohled zajímavé zařízení bohužel nemá doposud specifikovanou cenu ani datum vydání. Vzhledem k zařazení do nabídky výrobce jej doufejme můžeme očekávat již brzy.

Tagy: 
Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Archos 97 Titanium HD: Takový francouzský iPad s retinou

Žádné komentáře.