CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ještě blíže HTPC: Minix NEO X5 s Androidem 4.1, konkurent pro minipočítač MK802?

..co vim tak to neni spolecnost Minix, ale JWele ktera radu minipocitacu a itx desek se jmenem MINIX vyrabi , krom standartniho dalsiho hw

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

resp. jde o spolecnost J&W Technology http://www.jwele.com/about.php ... nektere u nich vyrobene MB se tu prodavali po jmenem (OEM) Albatron

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vpodstate sem rozhodnut ze to chci ALE zajima mne jedna jedina vec pujde tam provozovat bezdratovou klavesnici s "tačpedem" .) - Logitech Wireless Touch Keyboard K400. ? prosim pokuste zaradit do testu. diky moc

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Využít jí určitě půjde, zvládá to i Raspberry Pi, MK802 apod. Ale nebojte, vyzkoušíme tuto kombinaci i zde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tato klavesnice funguje, mam to otestovane. Koupit oboje muzete na www.minidroid.cz (je to i skladem).

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já bych k tomu chtěl nějaký slušný DO. Ale do USB je dnes situace mizerná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to ma i infra port - je mozne vyskouset i podporu HDMI-CEC, prosim?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Neggoglila som nejake podrobnejsie info, ale predpokladam ze nainstalovat resp. spustat iny iny OS na tom pojde? Ci uz multimedialny Linux alebo domaci LAMP/file server.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Určitě to půjde. V článku nebude chybět podrobnější info a návody.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Na zprovoznění linuxu pro tento typ procesoru pracuje jistý AndrewDB, kde již vydal pre-Alpha verzi http://www.slatedroid.com/topic/41453-pre-alpha-02-ubuntu-linux-for-mk80... . Co jsem zkoušel, tak na přehrávaní videa (prehraje max 480p), ani hraní her (tee world - snad 1fps) to neni, protože NENI zprovozněná podpora opengl, či VPU. Dale zatím nefunguje integrovana wifi, ale jinak samotný system se zda být stabilní a svižný. Zobrazuje 843MB ram, nezdá se že by se přehřívalo. Bylo zkoušeno na mk802 III a je to verze jen pro par přistrojů, ale AndrewDB se zmiňoval, že bude podporu časem rozšiřovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak ja neviem preco kupovat toto ked je moznost odroidu http://www.hardkernel.com/renewal_2011/main.php
ktory ma 2GB ram 4 jarovy procesor z galaxy s 3 ....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Odroid neni koncovy produkt, jen deska, ze ktere nekdo musi udelat koncovy produkt. Ale urcite muze byt zajimave si s ni pohrat o postavit si na ni domaci HTPC.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máte zájem, budeme mít na skladě Neo X5 - http://www.kv-mobil.cz/minix/minix-neo-x5/ . Nyní můžete udělat předobjednávku.. ;)

KV

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Původně jsem byl z objevu existence takovýchto mini PC nadšen, dokonce už jsem byl rozhodnutý MK802 zakoupit (pro rodiče, kvúlivá jednoduchosti Androidu a zobrazování na TV - potřebují jen prohlížeč webu, jednoduchý přístup na Youtube, mail, přehrávání filmů a hudby).
Po delším uvažování a hledání se mi však jeví jako lepší možnost zakoupit tablet s hdmi výstupem a USB hostem pro myš.. Od té doby nemohu přijít na žádnou výhodu mini PC před tabletem. A to v podobné cenové relaci, +- 500,- Kč.
Budu rád, pokud mi někdo vysvětlí, proč mini PC namísto tabletu. S ohledem na to, že tablet se dá použít i samostatně.
Děkuji.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tak podla mna v podobnej cene asi nekupis rovnako vykonny HW aj s kvalitnym touch displejom IPS aspon 9'', nehovoriac o tom ze budes musiet pripajat a odpajat kopec kablov (napajanie, hdmi,mysku,hub)ako budes mat tablet prpojeny k PC (zvladnu to tvoji rodicia?)
Takto mas malu krabicku pripojeny niekde vzadu k TV aby ani vidiet nebola (bohuzial sa to vzdy neda napr aj tento kram ma INFRA DO kde budes musiet mat krabicku na viditelnom mieste)
Ak nechces aby bola vobec vidiet potom treba kupit WIFI remote ktoremu nevadi prekazka (TV)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.