CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čtyřjádrový minipočítač Tronsmart MK908: Nízká cena a výkon lepší než Google Nexus 7

Chtěl bych si pořídit minipočítač k televizi. Akorát nevím, jestli je lepší k tomu koupit bezdrátovou klávesnici s touchpadem nebo s gyroskopem. Podle toho co jsem viděl na youtube tak se mně zdá lepší touchpad. Nemáte někdo vyzkoušeno?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nám se osvědčila miniklávesnice s integrovaným touchpadem. Ale pohodlné bylo i použití běžné klávesnice s myší. Co se gyroskopu týče, tak záleží jak plánujete počítač využívat. U některých her není na škodu.

http://cdr.cz/clanek/recenze-mk802-android-40-mini-pc/konektory-slot-a-c...
http://cdr.cz/clanek/recenze-minipocitace-mk802-2-povedena-aktualizace/j...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Již delší dobu koukám po minipc na Androidu. Nemáte někdo doporučení na minipočítač s podporou hdmi CEC(Tak aby se dalo ovládat přes dálkový ovladač od TV)? Díky

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si dobře vzpomínám, CEC by měl fungovat na starém dobrém RaspBerry Pi v XBMC bez potíží.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Neměl by někdo reálnou zkušenost? Podpora na papíře je věc jiná :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Máme malinu v redakci, mrkneme se v nejbližší době na to a napíšeme k tomu nějaké postřehy v krátkém článku. Dejte nám pár dní, začleníme toto téma do našeho harmonogramu... :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak říká Jirka, CEC s Raspberry funguje bez problémů, více v připravovaném článku. ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

HDMI CEC: http://www.raspbmc.com/ + Samsung "C" series - fungovalo to uzasne. Mohu jen doporucit. Problem byl jen neotestovane prerozdeleni pameti ve final verzi raspbmc + drobne problemy u prehravani 1080p, ale HDMI CEC me nadchl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CEC funguje spolu s Sharp LC-46LE830E bez problemu. (distribuce xbian)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

HDMI-CEC funguje na raspberry s distribuciou OpenElec out-of-the-box. Pre plynule fungovanie som to pretaktoval na 700MHz. Uloziste mam nazdielane cez NFS z ineho stroja. Funguje bezproblemov aj s HD obsahom.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Já mám doma MK802III asi půl roku a za tu dobu jsem si s ním prošel laděním v prostředí androidu, brickem až po nahrávání custom ROM. ROMky jsou pro tyto počítače klíčové. Pokud ta ROM není odladěná, tak můžete mít jader kolik chcete a bude to k ničemu. Např. u předchozícho RockChipu RK3066 byl problém s VPU a HD filmy se trhaly. Toto se podařilo odladit až když komunita kolem těchto zařízení kontaktovala přímo RockChip a ten vydal opravu. Snad se tatáž situace nebude opakovat u čtyřjádra. K ovládání používám mini klávesnici Evolve WK-95G http://klavesnice.heureka.cz/evolve-wk-95g/. Ta má vespod touchpad. Musím říct, že toto řešení je překvapivě dobře použitelné. Pro případné zájemce o Androidí mini PC ještě doplním, že už existuje velmi dobře použitelné XBMC pro Android, které používám jako primární GUI na TV (mám v androidu nastaveno automatické spouštění XBMC po bootu).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ja pouzivam k ovladaniu MK802III miniklavesnicu od Rikomagic "Wireless Mini Keyboard i8" http://www.rikomagic.com/en/product/showpro_id_34_pid_18.html . Ale zaujima ma to XBMC. Mozes sem dat k tomu nejake blizsie info? A este by som chcel vediet, ci pouzivas na prehravanie HD filmov pripojenie cez WiFi, alebo USB lan adapter. Vdaka.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já používám experimentální verzi XMBC odsud http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=152005. Teď už bohužel není na stažení asi nejlépe fungující verze na RK3066 čipech. Takže si ji stáhni odsud:
https://www.box.com/s/3ivwe5061tjb9hfxupun
Dohraj si pluginy odsud:
https://code.google.com/p/dmd-xbmc/
a můžeš se vesele připojit na archivy českých televizí, streamu, youtube apod.
Toto XBMC celkem pěkně přehrává i HD filmy, ne všechny ale jednou. Na zbytek používám MXPlayer. Ale pozor musíš mít nainstalovanou ROM (ideálně Finless ROM 1.8) či opravu od RockChipu, o které jsem psal výš.
Na streamování HD obsahu - hlavně teda videí z netu používám USB-LAN adaptér, Wi-Fi je na to bohužel slabá.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den
Děkuji za pěknou recenzi,toto zařízení mě velice zaujalo svým výkonem,takže mám dotaz,dá se například přes bluetooth připojit nějaký herní ovladač?Dívám se na to čistě jako na herní zařízení,popřípadě poraďte přímo nějaký model,moc děkuji.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Co Ouya za $99 včetně bezdrátového ovladače?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím tak Ouya bude mít zavřený android takže s hrami o nebude tak jednoduché.
Už se našel
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007M0C40DR1XD1

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by možné k tomu připojit nejaky vetsi touchscreen min. tak cca 22". Zvazuji pouziti na informacni kiosek. Neresil jste to uz nekdo prosim, abych nevymislel kolo ?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.