CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Je libo barevný elektronický inkoust? Pocketbook představil 8" čtečku knih Color Lux

Nějak to nechápu - pokud to pro zobrazení barev vyžaduje podsvícení, tak to asi není barevný e-ink, ale nějaká kombinace LCD + e-ink. A to už zrovna můžu mít ten tablet.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Znamená to tedy, že mám krásnou e-ink"-color" čtečku, která je venku černobílá z toho, jak to barevné podsvícení nemá šanci proti sluníčku?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ano není to barevný e-ink. Vypadá to, že buď LED svítí skrz mřížku z azurového (C), purpurového (M) a žlutého (Y) obyčejného barviva a skrz černobílý (K) e-ink. A když se má zobrazit například modrá, tak se zhasne (začerní) pixel nad žlutým "chlívečkem". Vznikne taková ta nepěkná CMYK modrá, která však díky těm černým tečkám vypadá relativně opravdu jako modrá. A nebo jsou použity barvy RGB schématu, čemuž by napovídalo to, že zobrazené CMY barvy jsou světlejší (zatemněn je jen 1 pixel ze 3) a RGB tmavší (zatemněny jsou 2 ze 3).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme ze je to eink, ono to podsviceni sviti stejne pod celou plochou, takove jiz jsou i BW e-inky, aby sly cist ve tme, bez svetla.

Tohle je eink, nebot display uz nepotrebuje dalsi energii pro zobrazeni, jen to usporne led podsviceni, coz ma vydrzet v beznem provozu treba i 3 mesice ... samozrejme ze ne v kuse ... teda u kindle to tak vydrzi, zde zalezi na baterce.

Co se mi ale nelibi ... proc je to sakra leskle jak psi kulky ???

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Drobný omyl, e-inky se nedělají prosvětlené, ale osvětlené. Například Kindle Paperwhite.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Možná protože matná úprava funguje jako lokální mikročočka a zvětšuje to co se snaží co nejvíc potlačit/skrýt, že ty pixely jsou příšerně velké: 0,061mm.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Oprava: 0,61mm

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

mozna to je leskly displej protoze leskle displeje davaji pocit sytejsich barev...?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.