CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Canonical hledá manažera rozvoje, chystá launch Ubuntu OS na smartphonech?

minimalne poziadavky: stvorjadro a 2GB ram, ci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale notak, tohle nejsou windows ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych toho šel, momentálně mi nic co je na trhu nevyhovuje, poté co chcíplo Maemo a WebOS.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, momentálně nic jako smartphone nemám (když nepočítám N900 zapůjčenou od kamaráda pro testování aplikace, kterou vyvíjí), ale kdybych si snad někdy nějaký pořizoval, tak jedině nezávislý na nějakých cloudových nesmyslech a s linuxem... Tzn. jsem na ten počin od Ubuntu zvědavý, snad se zadaří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud by něco takového opravdu vzniklo, byla by to pro mě konečně náhrada za staré WM ... Android je sice fajn (sám ho mám), ale omezení tu jsou a spousta věcí mi nevyhovuje. Naproti tomu kdyby si Ubuntu na smartphonu zachovalo alespoň část výhod "desktopu" tak je to jasná volba.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Na tohle se velice těším, používám Motorolu Atrix a zvykl jsem si používat jejich webtop (po vložení tel. do kolébky vám do hdmi výstupu najede pracovní plocha s plným prohlížečem, do usb jde připojit klavesnici, myš, usb disk...takové polo PC a pod. ale je problém doinstalovavat aplikace a podobně), koncept ubuntu je daleko za tím. na MWC2012 to předváděli, divím se že to téměř všechny servery zajímající se o mobily zazdily, i když je fakt že měli jinou prácí, jako třeba přínášet nám po tisící HTC X z jiného úhlu..budiž ;) http://www.youtube.com/watch?v=gRoYlgOC9z0 běhá jim to tady přímo na Motorole Atrix, offi čtení je tady http://www.ubuntu.com/devices/android jak říkám... těším se :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.