CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Přivýdělky na internetu, kterým se vyhnout: Klikačky vás oberou o čas i peníze

Takové "klikačky" v minulosti (nevím jak dnes) vyžadovaly často i instalaci specializovaného sw, který často obsahoval viry.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je dost možné, že i dnes jsou na to dělané zanešené Appky. Nicméně já jsem na žádnou takovou osobně nenarazil, spíše na Crypto harvestery apod. kde se klikalo, zatímco třetí strana tajně těžila na tvém počítači Bitcoin, ale žádný virus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to právě viděl v roce 2009, kde jsem to odhalil u mamky až po nějaké době. Postupně přestaly fungovat aktualizace a antivir a pak jsem na to přišel. Nějaký Fin Fisher či Fiesta nebo něco takového. A měla to právě z jednoho setkání ohledně přivýdělku a tam všem účastníkům doporučili instalaci této aplikace (vlastně viru).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

První jmenovaný je velice známý exploit. V roce 2008 jsem upřímně internet až tolik nevyužíval přiznám se :D Nicméně s principem fungování klikaček to až tolik nesouvisí, poněvadž viry obsahuje snad 98% všech pirátských verzí aplikací. Je to jen potencionální nebezpečí, které by se mohlo objevit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já ve svém hloupém mládí pod vidinou pěkně vydělaných peněz z domova zkusil něco jiného - nabízelo se tenkrát hledání zákazníků pro firmu, která měla dělat mobilní aplikace na míru (nebo to tvrdili). Bylo to na DPP (nebo něco podobného, je to už tak dlouho, že detaily odvál čas), a úkolem bylo projíždět internet a zapisovat kontaktní údaje firem do jejich databáze (na netu, žádná aplikace k instalaci) jako potencionální zákazníky - jméno, IČO, DIČ, email, telefon. Za úspěšný kontakt se zákazníkem z jejich strany jsem měl dostat nějaký bakšiš. No nebudu to napínat, několik dní jsem jim tvořil databázi firem, dostal jsem krásnou 0,- Kč na účet a po těch pár dnech jsem se na to prostě vyprdl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám to úplně úplně stejně. Také jsem hodně krát "málem" naletěl, když jsem byl malý. Co se týče hledání zákazníků pro firmu, to nemusí být podvod, pokud se jedná o ověřeného affiliate partnera, referenta. Ovšem podvést někoho s kým podepíšou smlouvu, to je tedy opravdový hnus...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem jednu kličku zkoušel, jen se na webové stránce klikalo na tlačítko a započítalo se mi nějaké malé drobné množství bitcoinu (myslím, že obvykle to bylo např. 0.00000007 BTC měnilo se to podle kurzu a jaké číslo se odkliknutím vygenerovalo) a kliknout se dalo jednou za hodinu. Taky se tam dalo vsadit (HI-LO hra) to co si člověk naklikal a se štěstím to množství trochu zvýšit. Po určitém množství se ty drobné v BTC daly poslat na svou btc adresu a fakt mi to tehdy přišlo, ale stejně jsem se na to brzo vykašlal. Jenže jak pak bitcoin vyrostl na své maximum, tak se to málo, co jsem tam získal, najednou dostalo v přepočtu na Kč kolem 1000 Kč :-) A teď jsem koukal a pořád ta stránka ještě existuje ve stejné podobě.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.