CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Prodáte-li svůj Cybertruck, udělí vám Tesla milionovou pokutu a blacklist záznam

Cybertruck stejně nebude nikdy homologován na provoz po evropských silnicích, takže nám to může bejt šumák. Ten jejich Tesla FSD je taky jenom reklamní lákadlo, který slibujou minimálně od roku 2016 a je to beta fíčura, která vyžaduje, aby řidič měl stále ruce na volantu a má disclaimer, že vozidlo "may do the wrong thing at the worst time, so you must always keep your hands on the wheel and pay extra attention to the road". Vtipný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kapota vypadá hodně nebezpečně pro chodce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bůh ví, jestli taková doložka vůbec projde přes americké právníky. Tipuju si, že spíš ne, protože zasahuje do vlastnického práva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten clanek je hodne s krizkem po funuse, kdyz u i Musk se vyjardril, ze je to pruser. Ozvlaste ve statech, kde se tyhle male "nakladaky" pouzivaji opravdu k praci a recenze ho trhaji na kousky. Takze jedine prodeje budou fanouskum pro jezdeni po meste.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Recenze ho trhají na kousky? Jako to auto, co se ještě neprodává? To je mi nějaké divné. Nějaký zdroj, kde to komplexně recenzují? A to, co Musk prohlásil o průseru, bylo ohledně složitosti výroby (podcenili náročnost a tím se to celé brutálně protáhlo a prodražilo), o ničem jiném jsem zatím neslyšel. Kdyžtak mě opravte.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"udělí vám Tesla milionovou pokutu a blacklist záznam"

To sú zase žvásty. Ako môže súkromná firma ktorá predáva autá udeľovať pokuty ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

smluvni pokutu neznate?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale je něco jiného smluvníé pokuta například při nedodržení termínů dodavatelem při stavbě a něco jiného koncovému zákazníku kterému prodám auto... Otázka právě je jestli je něco takového vůbec možné. Třeba v evropě bych se tomu dost divil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme, ze to je neco jinyho - nechapu tu oblibu srovnavat jabka s hruskama
A jedna se o americky trh

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mně to spíš přijde že ten krám nikdo chtít nebude a tohle je jen způsob reklamy, aby vyvolal dojem jak je to exluzivní a jak to musí mít než to zdraží...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, presne tak, prave proto to ma skoro 2 miliony, (2000000) predobjednavek. Tak se pozna, ze to nikd chtit nebude.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu že tam byla prakticky minimální "záloha" (a polovinu těch to "předobědnávek" mají z doby kdy ani neexistoval proptotyp), tak to číslo prakticky nic neznamená... Furt jen hype reklama.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To se psalo i o předchozích / jiných modelech od Tesly. Zajímavé je, že se nikdy nic z toho nenaplnilo.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale ono se to plnilo. Tesla byla dlouhodobě ztrátová... Přežila jen díky marketingu dotacím atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, ono se to plnilo, ale nějak se to nesplnilo, protože fňuk fňuk...
A teď jsou zcela náhodou technologickou špičkou, ale všechno je špatně, fňuk, fňuk...
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím kdo tu furt brečí... Faktem je, že tesla byla dlouhodobě ve ztrátě a byla na tom tak špatně, že si ji postupně mohl dovolit koupit i Musk za pád desítek milinů dolarů. Postupný hype začal až modelem s v roce 2013 a největší skoky s akciemi (které z muska udělali "nejbohatšího" člověka planet) jsou kupodivu až během kovidu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No kdo asi, lidi jako ty. Nejdřív každý měsíc rok co rok hlásali, jak Tesla zkrachuje a když to nevyšlo, tak další vzlyky nad jinými věcmi. Nechápu, co z toho máte. Jaká křivda nad vámi byla způsobena?
Nejvtipnější je, že se nakonec i ukázalo, že to nakonec takový hype nebyl, bo Tesla ukazuje, že je na technologické špici a dokáže ve stejné kategorii vyrábět levněji, než Číňan a ještě navíc s lepší marží.
A teď se budeme bavit, co kdyby byl Hona králem? Že jel Musk na krev, se mu nakonec vyplatilo.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"lidi jako ty". Tím myslíš lidi s technickým vzděláním a přehledem, kteří nedají na módu ani na zelenou masírku a zajímají je reálné technické parametry?
To že se muskovi povedlo navzdory logice nakonec nějak prosadit a ještě investory zblbnout tak že cena akcií totálně nesouvisí s reálnou hodnotou majetku firmy se z nich "špice" nestane...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však to říkám, že lidi jako ty jen brečí v každém příspěvku a zase jsi to ukázal :). Zase ty vzlyky nad cenou akciií? To je brečeníčko stále dokola "krach, krach, cena akcií neodpovídá, zbytečný hype, měl štěstí, bla bla bla".

Když už se oháníš těmi technikáliemi, tak mi sem hoď, jaký model auta, který je konkurentem Modelu 3 nebo Modely Y se vyrábí levněji s podobnou marží a je technicky stejný (né jen papírově, ale třeba i s tou dálnicí si poradí lépe), nebo lepší. Nic nenajdeš.
Pro Model 3 se snaží být konkurentem třeba BYD Seal, který je ale reálně technicky horší (větší baterie, menší dojezd, horší infotaiment, absence vyspělých asistentů, jako má Tesla, horší marže, cena podobná) atd. A to porovnáváme s Číňanem a to ještě nejsme u plného nasazení gigacastingu a nových baterií. Možná proto se Model 2 odkládal, možná na to nebyl jen čas / prostředky. Těžko říci, každopádně pokud půjde ven Model 2 za cenu, která byla naznačena včetně toho dojezdu, tak se máme na co těšit...
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesmíš podle sebe soudit ostatní...
To jak se automobilka tesla vyhrabala z průšvihu je obecně známo a je zbytečné to popírat. A možná by jsi nám mohl vysvětlit nakolik souvisí tvá snaha "srovnávat" její stávající produkty s předcházející dikuzí?? Mimochodem větší baterie znamená i větší dojezd nikoli naopak, fyzikální zákony neokecáš ...
Tak doufám že nadšeně kupuješ každý nový model a už si spoříš půl druhého mega na ten nejlevnější a pak nějaké drobné, aby jsi si za každou "vyspělou" fuknci připlácel zvlášť...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lol :DDD, další s VŠŽ podpořený hláškami jako "fyzikální zákony neokecáš". Už chybí jen doplnit hlášku o "selském rozumu" :DDD. Čekal jsem hodně, ale toto ne. Ok, nevadí, hlavně že jsi zdráv :).
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsem rád že uznáváš že fyzikální zákony platí, teď jeětě naspoř na tu svou "špičkovou" teslu a na ty příplatky za ty extra funkce. Na nějakou kvalitu zpracování za ty prachy sice můžeš zapomenout ale co už za betatesting pro teslu to stojí ne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.