CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Project Apollo Archive - NASA zveřejnila 11 000 fotografií z misí na Měsíc!

Ale vzdyt na internetu tolik lidi tvrdi ze to byl podvod. Jo to je duvod, proc NASA zverejnila fotky az ted - tak dlouho jim trvalo je vyphotoshopovat! :)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Fotky jsou nově naskenované s rozlišením 1800 dpi z původních negativů. Ty negativy jsou ze středoformátových Hasselbaldů.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, za chvilu prileze trodas (cti idiot) a vysvetli ti, ze je to vsechno fake

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné. To je dvakrát vyšší rozlišení, než ve kterém byly všechny ty fotky dostupné doposud.
Jen je trochou obtížnější je propojit s metadaty (na kterém místě, ve které minutě a při které činnosti byly pořízeny)
Ale možná jen neumím využít pořádně tu galerii,,, ?

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

To zabere Trodasovi, a podobnym, peknych par let, nez to vsecko zanalyzuje a pak mu z toho hrabne ;-)

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Zrní pro ovce. NASA před léty oznámila, že originály "omylem" smazala. Tohle může zaujmout jen upsamplingové maniaky.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

NASA dokázala omylem smazat originály fotografických filmů?
To jsou věci! :-D

To je skoro jak z Pelíšků:
- Strejdo, má hlavu v troubě a tráví se.
- V naší elektrický troubě? To snad ne!

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Lol, taky jsem se divil, jak jako smazala? Jako houbickou na nadobi?

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

NASA smazala originál záznamu přímého přenosu Apolla 11. Byl to záznam na videu ve speciálním formátu s 10fps. Video zkonvertované do 60i pro NTSC i filmové záznamy téhož z monitorů zůstaly.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem , ty snimky na flikru nezverejnila NASA ale viz. odkaz: https://www.flickr.com/photos/projectapolloarchive/21751523890/

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Hergot, to asi zabralo hodně času to všechno vyrenderovat, proto to asi tak dlouho trvalo.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Amíky jsem vždy obdivoval pouze z jednoho důvodu. Umí natočit mraky kvalitních, ale i nekvalitních (obsahem) filmů. Umí remasterovat k nepoznání staré filmy, seriály a také obarvit staré černobílé filmy. Možná jednou nadabují i staré grotesky s původními hlasy. Myslím, že jsou to geniální filmaři a vůbec co se obrazu jak pohyblivého, tak statického (fotky) týče. Na ně opravdu nikdo nemá.

Ale těch pochybovačných informací okolo letu na měsíc bylo tolik, že už ani já sám nemám názor na to, co je a co není pravda. Dokonce byl natočen o rozporuplnosti letu na měsíc americký film. Navíc, tohle by mě zajímalo v době kdy vrcholil závod v dobývání vesmíru. Tenkrát si na ty zprávy pamatuju a opravdu to bylo vzrušující. Zdálo, se že létání do kosmu bude docela běžnou záležitostí. Divné je, že se nikdo z lidí dál než na měsíc nedostal. Možná za vším hledej peníze. Pokud vím, tak to i američany dost hodně finančně vyčerpalo. Bohužel už je to historie a abych pravdu řekl, tak dnes po tomhle už ani pes neštěkne.

Takže pěkné fotky, ale co dále?

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

No možná to chce se trochu dovzdělat pak by vám bylo jasné proč se nikdo dál než na měsíc nedostal ty technické požadavky a vzdálenosti to je "nepřekonatelný" skok dopředu, aby jsme cestovali dál a to technika od té doby zhusta pokročila a další věc opravdu si myslíte, že si tenkrát mohli vymýšlet a točit cesty na měsíc v nějakém Topsecret Holywoodu51 aniž by jim to rusáci nedali sežrat? Že by to jako při plnění jejich kosmického programu nezjistili? Tak naivní to snad nikdo není....

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel je.
A nemuseli by to propíchnout zrovna Rusáci. Mluvíme o zemi, kde si ani president nemůže nechat od stážistky vykouřit doutník, aby se o tom nepsalo v novinách.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Všiml jste si ale doufám, jak vypadaly trikové filmy na konci 60. let. Do nástupu "grafických počítačů" bylo víceméně nemožné udělat opticky hodnvěrný film z vesmíru, tuplem z povrchu s nízkou gravitací. Navíc pokud by to měl být trumf na Rusy, tak by "jako" letěli jen jednou a basta. Nechápu proč by někdo riskoval prozrazení fikce, tím že by jí s radostí párkrát zopakoval včetně jedné nezdařené mise.

Co se týče pochybovačných informací tak o tom to je. Přesně tak se konspirace šíří. Nikdo nemá opravdový důkaz, ale řeknou ti, není to divné? Lidem to divné je, i když je to klidně logicky vysvětlitelné a tak konspiracím věří (třeba nechápou jak je to možné, že se nedaří najít velké potopené letadlo v oceánu - nepodívají se na mapu, aby zjistili, že ten oceán zabírá podstatnou část jižní polokoule, který by zhltl kopec Evrop a tak nějaká triplseven je tam stejně snadno k nalezení jako jedna konkrétní bakterie na velrybě.

Měsíc je naše blízká! oběžnice v přímé gravitačni vazbě a tak se dostat tam je nejjednodušší. V podstatě to je jen o tom, aby to vyšlo z hmotnostního hlediska (palivo na přistání a pro návrat, jídlo, kyslík, aby to ještě šlo vytáhnout na oběžnou dráhu). Jakákoliv jiná planeta je neuvěřitelně daleko. Není problém k ní nekoho poslat, to už dnes umíme, je problém aby to dotyčný přežil, protože brambory si nesklidí a kabinu nevyvětrá. Hmotnosti tam lezou ošklivě nahoru. A výlet to bude opravdu na dlouho, takže modul nebude moci být konzerva "kde se to pár dní vydrží s nohama u brady".

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Argumentacie typu, ze ak by to rusi vedeli hned by to oznamili neobstoji, americania rovnako mohli mat na rusov rozne veci. Dalej, to co sa deje navonok, ako to vnimame my bezni ludia, nemusi byt realita.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Právě jste předvedl standardní konspirační postup. Logický argument neumíte vyvrátit jiným logickým tvrzením, ale jen spekulací "mohli na ně něco mít". A "sílu" tomu dodáte jen dalším mlžením - pozor, to jak děj vnímáme, nemusí být realita.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Nikde nepíšu "ak by to rusi vedeli", píšu o tom, že když se dělá gigantický mediální podfuk, není moc chytré ho několikrát a po celou řadu let opakovat, protože šance že to rupne roste geometrickou řadou. Obzvláště v Americe, kde média prásknou cokoliv, pokud to bude sólokapr.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Jednoduchý důkaz přistání na měsíci jsou zrdcadla zanechaná na místech přistání.
V 21. století je super přesnost přistání ROBOTICKÉ sondy +/- 100m.
V60. letech 20. století by automatická sonda měla přesnost tak +/-10km ( jsem optimistický neřeším že by to opravdu nešlo).

V místě přistání položí zrdcadlo o průměru 1m a pak by ho dalších 50 let laserem hledali :D

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.