CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Dell zaspal s minipočítači, má projekt Ophelia naději na úspěch?

Před deseti lety nějaká velká firma a technologický tahoun na západě uvedla nový výrobek a v Číně jej zkopírovali a dodali za poloviční cenu.
Dnes malá firmička vymyslí nový výrobek, Číňané jej zkopírují a prodávají za stejnou cenu. Pak přijde velká západní korporace a začne to prodávat za trojnásobnou cenu.
Už se těšíte, až bude dělat minipočítače i HP? Kolik let odhadujete zpoždění? V některých případech to HP trvalo pět i více let.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hmm, OS Android? Pak nejde o počítač, už i WinXP jsou o světelné roky dál.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pocitac se nepozna podle toho, ze na nem funguji XP. Naprosta vetsina existujicich operacnich systemu na pocitacich toho umi podstatne mene, nez Android. Treba takovy MS DOS. Pocitac je v podstate vsechno vcetne fotoaparatu, hodinek a kalkulacky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

...ale jelikož se jedná o operační systém Android, neměl by být problém doinstalovat stejné aplikace i na konkurenční zařízení. Sáhnout po Androidu však podle nás není pro pracovní počítač příliš vhodná volba...

1/ No já nevím. Je dost možné, že dodané nástroje a aplikace budou placené, respektive výhradně pro zařízení od Dellu.
2/ Tady IMHO Andorid ničemu nevadí. Důležité jsou ti RDP, Cytrix a spol klienty, kteří umožní připojení ke vzdálené ploše, terminál serveru apod. Pak už je uživatel na vzdáleném stroji a nějaký Andorid u jeho TV ho nemusí trápit. To spíš partner/partnerka a jeho/její oblíbený pořad :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Což o to, pokud by na to šla dát jednoduše i nějaká distribuce Linuxu, tak by to stálo za úvahu. Pohrávám si s myšlenkou takového malého zařízení s Fedorou. Na kraviny které dělám 90 % času na PC by to stačilo a na zbytek bych holt zapnul tu velkou krávu.

Nic proti Androidu, ale není to zrovna dělané na častější přepínání mezi aplikacemi.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jo, a já osobně bych upřednostnil UTP kabel před WiFi. Přes wifi mi jedou doma notebooky, případně mobily. TV je také na UTP, ale nevím, jestli síť posílá dál na HDMI - nějak jsem to zatím nepotřeboval řešit. Počítám, že ne, protože to by v době návrhu tu tahle pidipočítadla nebyla a byly by to zbytečné náklady (byť HDMI 1.4 by mělo TCP/IP umět).

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

prečo "zaspal", vari bolo v ich portfóliu predávať minipočítače?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

V komentároch na serveri Zive.cz, sa ozval Enterprise Brand Manager firmy DELL, s tým, že tento výrobok nemieri primárne do spotrebiteľskej, ale do komerčnej sféry, kde by mal byť použitý, ako thin client.

Citujem:

"Dobrý den četnářům,

rád bych vyjádřil reakci na tento článek ze strany Dellu.
Bohužel došlo k nedorozumění a technologie byla špatně pochopena a vysvětlena. Naše chystaná novinka rozhodně není cílena jako konkurence produktů od Googlu a ostatních firem mířících do domácích segmentů určených primárně pro přehrávání videa atp. ale právě jako zmenšenina světově proslulých tenkých klientů od Dell Wyse pro korporátní sféru. Zaměření je hlavně na bezpečné vzdálené připojení do Privátního/veřejného Cloudu provozujícího VDI infrastrukturu spolu se schopostí začlenění do centrálního IT managementu."

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To se hned pozna. Je to sice naprosto to same co Cinan prodava za 700 Kc, ale tady to stoji 2000 Kc takze je to profi :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To neznamená, že je to profi, protože to stojí 2000, ale protože je k tomu přidaná hodnota. Ta přidaná hodnota spočívá ve službách pro podnikový segment. To že zrovna ty takové služby nepotřebuješ (a to ani v práci), neznamená, že někdo jiný po nich rád nesáhne.
Jinak řečeno, nekritizuj něčí nabídku, pokud nejsi cílová skupina. Což zjevně nejsi. Kup si číňana za 700,- a buď happy ;-) Já si to taky nekoupím, protože prostě nebudu blokovat čumbednu prací v práci přes net. Zato si možná pořídím něco jako ten bazmek od googlu, nebo něco podobného. Zase chci, aby to funguvalo a nemusel jsem strávit dovolenou hledáním na netu, jak to rozchodit k plné spokojenosti. Což občas bývá "přidaná hodnota" u těch číňanů za 700,-

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj tam pôjde hlavne o tie služby naviac - Dell cloud samozrejme na ich serveroch atď.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jako levna pracovni stanice by to celkem slo, ovsem muselo by to mit RJ45 a jeste aspon 1 USB navic, pro lidi co obcas potrebuji pouzit flashdisk nebo neco.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Monitory Dell mívají integrovaný USB hub se čtyřmi porty. Takže stačí připojit monitor do klienta a všechny USB periferie už lze připojit do portů v monitoru.

Nemá to sloužit jako levná pracovní stanice, ale pravděpodobně je to koncipováno jako terminál pro VDI prostředí. Uživatel ani nepozná, že nesedí u plnohodnotného desktopu.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.