CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k První benchmarky Windows 10 on ARM jsou rozporuplné

Kdyby to zkusil někdo jiný než Microsoft, SUN (Oracle) nebo Adobe tak bych možná řekl, to se může povést. Ale matláci z Microsoftu, to se nemůže povést :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tím "SUN (Oracle)" jste zřejmě myslel : "Oracle (SUN)"

Každopádně nemyslím si, že by MS byl na tom zas tak zle. Ano, spousta věcí se s ním táhne od prehistorických dob (hlavně, co se týče windows), ale na druhou stranu, nové věci dokáže rozjíždět/vyvíjet celkem rychle.
U spousty věcí mu jel vlak, který pak dohnal/dohání, příkladem třeba Xbox, jeden čas Windows Phone, pak virtualizace (tam je sice pozadu, ale kus solidní práce udělal), kontejnery. Nebo tempo, kterým dokázal implementovat linux do windows.
Neviděl bych to s ním tak černě.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně tak nějak víc zajímá, jak na tom pojedou ty aplikace v 64bitovém režimu, tedy nativně na ARMu, prostě přeložené do ARM binárek. Že na tom pojede x86, beru jen jako můstek, který je dočasný, byť je to pozitivum, které má smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, naprosto souhlasím! Kdyby spouštění x86 aplikací fungovalo v době uvedení Windows RT, dnes to mohla být solidně našlápnutá platforma.
Tehdy jsem zvažoval koupi Surface RT, chtěl jsem ho používat jen jako administrátorský terminál (RDP + skriptování). Když jsem zjistil, že to nemá ani PowerShell, tak jsem to pochopitelně zavrhl. Škoda toho systému, stačilo ho jen dodělat.
Na druhej pokus to SNAD zvládnou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.