CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Microdia Xtra Elite aneb svět spatřil microSDXC s 512 GB

Jinými slovy: technologicky už umíme vyrobit 10TB 2.5" SSD. Je to už jen věc ceny....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobit stejnou technologii jako kartu i disk, tak bude pomerne rychle ztracet kapacitu az bude na nule, protoze vsechny bunky budou KO.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To je snad u SSD normalni chovani, ne?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tipnu si, ze tech 10TB by se v klidu veslo do SD karty .... SD karta bude objemove cca/hrubym odhadem 20x vetsi nez microSD. Navic minimalne pulku v te karte ma obal a konektory, takze bych se nedivil, kdyby se do SD karty veslo i 20TB ..... kolik by to bylo u 2.5" nebo dokonce 3.5" disku si ani nedokazu tipovat, ale jiste se budem pohybovat uz v radu petabajtu:) Skoro desiva predstava, ze do 1U by se dal teoreticky narvat treba cely facebook s youtubem dohromady:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

taková zajímavost - na https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=40&t=31609 najdete návod, jak správně přestřihnout SD kartu vejpůl, aby tolik nevyčuhovala ze slotu na Raspberry PI. :-)
V SD kartách je dnes stejně velký chip jako v microSD+kus plastu navíc.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako precuhujici SD karta v raspi je takovy pomnik demence a je fakt, ze je to hodne ubohy design i na tehdejsi dobu, ale asi mi to nevadi tolik jak znicit kartu .... jsem si celkem jist, ze ta roky stara 4GB karta, co tam mam, by tenhle zasah asi neprezila:) Urcite to neni univerzalni navod jako v pripade microsim:) Kde to taky nemusi vzdy platit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No já bych si před koupí hlavně počkal, až na to zkusí někdo těch 512GB zapsat a hlavně pak i v pořádku přečíst :-))))
PS: Tímto zdravím 128GB microSD za 300Kč z chinashopů...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo...vemte si ze v dohledne dobe to bude bezna kapacita (nejde o to jestli bude - bude, je to pouze otazka casu) a cena zlomeckem te dnesni - kolik odvedete vyzirkum na autorskem poplatku?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Autorsky poplatek je celkem sranda ..... zase ale ospravedlnuje (nebo spis narizuje) nahrat tam piratsky obsah:)
Jak je to vubec s materialem pro vyrobu tech pameti? Nekde jsem cetl, ze to potrebuje x ruznych prvku, ktere se vetsinou tezi na jednom miste na zemi a to idealne v nejakych diktaturach ..... a pry se ty zasoby nezadrzitelne zmensujou a recyklace asi prakticky neexistuje. Toho bych se asi bal nejvic, ze to cele krachne na necem takovem .....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Myslis kremik? :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak on to neni jenom kremik, jsou to ruzne stopove prvky, tusim rhodium atd ... fakt to nebudu hledat, mozna uplne kecam:) Ale k vyrobe tech cipu jsou zapotrebi desitky stopovych a vzacnych prvku .... to same jsem slysel o LCD, ze mel nejaky cinsky vyrobce nejaky sileny problem sehnat nejaky prvek, kterym se jini predzasobili ...... proste neni to zdaleka jenom o kremiku, toho jsou vsude kvanta:)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Na do aby si člověk nahrál na své záznamové médium jaký AV obsah uzná za hodný, na to nepotřebuje žádné "ospravedlňení" autorským poplatkem. Na to má za zákona právo.... Byly doby, před lobbingem jistých zájmových skupin, kdy se takové jednání označovalo za přirozené právo každého člověka...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.