CDR.cz - Vybráno z IT

První phablet s rozlišením 2K na světě se jmenuje Vivo Xplay 3S

vivo xplay3
Rozlišení Full HD 1920 x 1080 pixelů se začíná pomalu okoukávat. Chtělo by to něco většího, řekl si čínský výrobce a pustil se do výroby cenově dostupného smartphonu s rozlišením 2K. Lidské oko to sice nepozná, ale reklama je rázem na světě.

Čínská společnost Vivo představila chytrý telefon Vivo Xplay 3S, který je jako první na světě obdařen displejem s rozlišením 2560 x 1440 pixelů. Tímto tahem výrobce hravě předběhl všechny ostatní velké konkurenční značky, které zatím žádné podobné zařízení neoznámily. Kam se na něj hrabe například iPad kalifornského Applu s rozlišením 2048 x 1536 obrazových bodů. Sice to pro člověka nemá až takový smysl, ale lidé si prostě musí dokazovat, že jde vyrobit ještě větší displej s ještě větším rozlišením.

vivo-xplay-3s

V současné době není oficiálně stanoveno, jak velkým displejem bude model Vivo Xplay 3S vybaven. Pokud by čínský výrobce sáhl po již představeném Quad HD displeji od LG, o kterém jsme vás informovali v srpnu, mohli bychom u novinky předpokládat použití 5,5" panelu. Jemnost displeje by v tomto případě dosahovala až na hodnotu 538 ppi. Takové rozlišení samozřejmě potřebuje také dostatečný výkon, který má zajistit čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 800 s taktem 2,3 GHz.

Firma Vivo má každopádně další eso v rukávu. Kromě toho, že bude extra jemný phablet zřejmě úplně prvním svého druhu na trhu, měl by se prodávat za přijatelnější cenu, než kdyby jej vyráběly věhlasné konkurenční značky. Tomu se říká dobře vypálený rybník. Uvidíme, za jak dlouho a jakým způsobem na Quad HD model odpoví ostatní výrobci.

Čínský výrobce se může pyšnit i dalším rekordem. Jeho chytrý telefon Vivo X3 s tloušťkou pouhých 5,75 mm je nejtenčím mobilem na světě.

vivo x3
Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku První phablet s rozlišením 2K na světě se jmenuje Vivo Xplay 3S

Pátek, 18 Říjen 2013 - 20:15 | Tomáš Janovský | No to je spíš k pláči....
Pátek, 18 Říjen 2013 - 11:24 | BTJ | Ja uz se snad ani nesmeju ....
Pátek, 18 Říjen 2013 - 09:04 | Janadruhou | Skvělá zpráva a co tak dělat levné notebooky s...

Zobrazit diskusi