CDR.cz - Vybráno z IT

Toshiba chce konkurovat Transformeru, uvede tablet s Tegrou 4 [první snímky]

nvidia-tegra-4
I když pár tabletů postavených na platformě Tegra již japonská společnost Toshiba má ve svém portfoliu, uživatelé ji spíše znají jako výrobce notebooků. Každopádně uniklé snímky připravovaného zařízení nasvědčují, že Toshiba na poli tabletů vyráží do ostřejšího souboje a od svého nového tabletu s procesorem Nvidia Tegra 4 si bude dle výbavy slibovat mnohé…

Toshiba zatím oficiálně neoznámila své plány ohledně chystaných tabletů s procesorem Nvidia Tegra 4, ale před pár týdny byly zveřejněny výsledky benchmarku AnTuTu neohlášeného tabletu Toshiba AT10LE-A, který získal skóre 28 058 bodů. Toto zařízení by mělo být vybaveno desetipalcovým displejem s rozlišením 1920 x 1080 pixelů, operačním systémem Android 4.2.1, ale co je důležitější, má být poháněn procesorem Nvidia Tegra 4 s frekvencí 1,8 GHz. Na řeckém serveru Techblog.gr se dokonce objevily první detailní fotografie tohoto zařízení.

Toshiba-AT10LE-2
Toshiba-AT10LE-3
Toshiba-AT10LE-1
Toshiba-AT10LE-4

Podle zveřejněných fotografií by neměl chybět také miniHDMI konektor, slot pro paměťové karty microSD nebo dokovací klávesnice. (Případní zájemci by jistě ocenili, kdyby byla klávesnice vybavena další baterií.) Na bližší specifikace a cenu tabletu si budeme muset ještě počkat. Model Toshiba AT10LE-A bude zřejmě přímým konkurentem série Asus Transformer.

toshiba_at10_antutu

Tablet HP SlateBook 10 X2 - další adept na Tegra 4?

Benchmark AnTuTu před pár dny zřejmě odhalil další přístroj, který bude s největší pravděpodobností obdařen procesorem Tegra 4. Je jím tablet s označením SlateBook 10 X2 společnosti HP. Podle získaných informací zařízení má 10" displej, taktéž nový procesor Nvidia Tegra 4 s taktem 1,8 GHz a operační systém Android 4.2.2 Jelly Bean. Tablet v testu získal 27 259 bodů, čímž poráží například procesor Qualcomm Snapdragon 600.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Toshiba chce konkurovat Transformeru, uvede tablet s Tegrou 4 [první snímky]

Pondělí, 6 Květen 2013 - 17:59 | herbert | Tesim sa. Vznikne konkurencia pre Transformer a...
Pondělí, 6 Květen 2013 - 12:24 | BTJ | Nevim, ale uvadet dalsi tablet s androidem je...

Zobrazit diskusi