CDR.cz - Vybráno z IT

Psychonauts se dočkají pokračování, bude-li zájem

Psychonauts 2 Uvodka 0
Už dříve kolovaly fámy, že by mohlo vyjít pokračování kultovního Psychonauts. Z těch nic nebylo, kdo ale zoufal, že to tak i zůstane, se nyní může radovat. Psychonauts 2 bude... když se mu povede dosáhnout 3.3 milionu dolarů skrze crowdfunding na Fig.co.

Tři roky zpátky navrhoval Notch (tvůrce Minecraftu) Timu Schraferovi skrze Twitter, že zafinancuje Psychonauts 2. Pokračování Psychonauts nakonec ale nevznikne díky nechutně bohatému milionáři, ale díky komunitě. Samozřejmě za předpokladu, že Psychonauts 2 skutečně chcete/chtějí.

Notch 01

Double Fine svůj projekt vystavilo na Fig.co, kde žádá o neskromných 3.3 milionu dolarů (cca 82.500.000 milionu kč). Spolu s vlastními financemi a jinými záhadnými investory by tato suma měla dát dohromady pokračování ke kultovní klasice.

Fig.co stejně jako ostatní crowdfundingové stránky funguje na principu všechno nebo nic. Pokud hráči neprojeví dostatečný zájem, hra zanikne. Na rozdíl ale od ostatních sítí, Fig. co nabízí možnost do hry také investovat namísto pouhého přispění k jejímu dokončení. Tímto způsobem by šlo na projektu dokonce vydělat nějaké peníze. Pokud se tedy plánujete stát velkými businessmany, tak tohle je (asi) dobrý začátek.

Projekt za velmi krátkou dobu dosáhl téměř milionové sumy, asi se pak není třeba bát, že projekt selže dalo by se předpokládat, že je jeho úspěch už nyní jistý. Přispět můžete zde.

Tagy: 
Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Psychonauts se dočkají pokračování, bude-li zájem

Pondělí, 7 Prosinec 2015 - 15:55 | Infeld | Podle mě to je trochu nedorozumění - protože to...
Pondělí, 7 Prosinec 2015 - 12:17 | Tom M. | Mám původní Psychonauts pro originál Xbox (2001)...

Zobrazit diskusi