CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Putin představil světu nové ruské "zázračné" zbraně. Dominovaly rakety

Gratuluji gosudarovi k velkému úspěchu, rusové nemají na základní potraviny, ale to nevadí.
Když nás Velký bratr Rus novládne, alespoň má sílu nás všechny vyhladit, ještě jednou gratulace. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rusofilne socky Ti nalozia:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

John60 - to cos napsal je pěkný bullshit. To je stále omílana písnička, že v rusku nemají na základní potraviny a zbrojí. Mnohé to strašně sere, tak to prezentují, protože jim docházejí argumenty. Stačí si trochu pročíst internetové oběživo a nemusí být zrovna proruské. Dle tvého myšlení má právo na svou obranu pouze stát, který je nechutně bohatý a kde jsou všichni nacpaní k prasknutí :). Je to právě naopak. Právo na obranu má každý, i ten poslední chudák na světě pokud mu to zachrání holý život.

Náklady na zbrojení mají stále nejvyšší usa, kam se hrabe rusko: https://www.securitymagazin.cz/zpravy/letosni-vydaje-na-zbrojeni-spojene...
Pokud by američané stáhli svůj rozpočet na zbrojení o polovinu, tak by mohli pomoct těm co nemají na bydlení a žijí po ulicích či v karavanech :). Také by se daly přidat další věci a k čemu by to bylo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No tak to je samozřejmé, že USA mají větší náklady na zbrojení než Rusko, ekonomika USA je 10x větší než ekonomika Ruska, Rusko by americké náklady na zbrojení vůbec nemohlo utáhnout.

A Rusku bohužel nejde o obranu, nýbrž o útok: Rusko je první země v Evropě od dob Hitlera, která zvětšuje své území na úkor slabších sousedů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Náklady na zbrojení mají stále nejvyšší usa, kam se hrabe rusko"

https://data.worldbank.org/indicator/MS.MIL.XPND.GD.ZS?year_high_desc=true

Rusko: 5,4 procent HDP; USA: 3,3 procenta HDP. Tedy pokud jde o to, kdo si může co dovolit, škrtat by asi mělo spíš Rusko (už i jen kvůli tomu, že jsou v průměru blíže hranici chudoby než USA, takže by to pomohlo většímu procentu lidí).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V Rusku idu volby a Putler musi najma svoje zbedacene a prepite publikum trosku povzbudit, agresivna populisticka retorika je na rusov ucinna takisto ako aj tema vonkajsieho nepriatela, to na rusov platilo uz od cias cara Hrozneho.

Zbrane papierovo zaujiame, otazna je ich realna ucinnost, raketu na jadrovy pohon vyvyjali v USA uz v 60tych rokoch a ukazalo sa, ze je to neefektivne a tak dalej.

USA reagovala s usmevom: "Sme uz davno pripraveni". Takze skor o nic ine ako o predvolebny populizmus Putlera nejde, skor by vsak mal riesit situaciu 40 milionov rusov, ktori su pod hranicou chudoby.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Od klávesnice vypadá svět zcela jinak než jaký je při kontaktu s realitou... No, většina hráčů ze sebe cvičí užitečné idioty a bioroboty... A ti, co jsou podle vylhaných statistyik pod hranicí chudoby, žijí a vyžívají mnohem lépe než jejich západní ekvivalenty - čímpak to je? Že by nijak neevidovanou samoprodukcí ruských domácností? Ono to chce zvednout zadek a hovořit s reálnými lidmi v reálném prostředí. Jen hlupáci podceňují toho, jehož obraz přijali jako nepřátelský...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tesil som sa na diskusiu o zbraniach a zbranovych systemoch... no ten odpad, co tu v diskusii napisali ma totalne znechutil.

Ze clovek prve, co vyprodukuje, je urazlivej povahy a este k tomu nicim nepodlozene, je na zaplakanie.

Gratulujem vam obom, pekne ste si dvihli ego. Mozte sa kludne stretnut a dat si navzajom aj cucaka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O čem je třeba diskutovat?
Rusko je prostě v háji.AS podobně jako Německo na konci války upíná pozornost na ,,zázračné,, zbraně.Co na tom že na nich nic zázračného není.Pologramotný Ivan bude opět volit pidižvíka Puťku s představou že vrátí Rusku status velmoci.
Že se nic takového nestane je nepodstatné...
Stejná blamáž proběhla s Su57,T14 atd.Prostě stroje ve stádiu prototypu a Rus je prezentuje pomalu jako v tisícových seriích :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Tesil som sa na diskusiu" :)
Abys teda neřekl, jsou to fakt hezký zbraně a jde s nima zabít hodně lidí. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

John60 - se jedná o odvetné zbraně, ne zbraně prvního úderu. Takže pokud někoho v zámoří svrbí prst na spoušti, tak tímhle by se mohla odsunout 3. světová.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady se nedá rozumně diskutovat o zbraních když jsi na IT webu. To bys musel jít na lépe technicky zaměřený web. Autor to sem dal jen pro zvýšení návštěvnosti - většinou je z toho flame. Bohužel se z toho stane politicky orientovaná žumpa, která s tématem nemá nic společného.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fašos Putin se zřejmě upíná na zázračné zbraně, stejně jako jeho vzor fašos Hitler. Doufám, že nakonec skončí stejně.

Jinak to podstatné tu již byli řečeno, Putler se chválí zbraněmi, které jsou ještě na "kreslícím prkně" a kdo ví, jestli jejich vývoj vůbec někdy dokončí a pokud ano, jestli a kolik se jich vyrobí, protože děngi niet a to i díky těm sankcím, které prý nefungují :-D

Celé to bylo jen divadlo pro tupé stádo, které se musí cítit aspoň důležitě, když už nemá co žrát, chcípá ve zdevastovaných nemocnicích bez léků a platí vládní mafii na Krymu a islámské teroristy v Čečensku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Němci se z imperialistického povýšeneckého národa po druhé světové změnili na civilizovaný národ. K tomu potřebovali poznat totální porážku, a to, že se po ní zvedli díky pomoci jiných zemí a poznali, že spolupráce je lepší než konfrontace.

Rusům bych přál totéž. Jejich totální porážka by snad mohla být ekonomická, doufejme, že Putin nerozjede skutečnou válku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono jde i o to zda si vůbec někdo umí představit že by v Německu panoval státem podporovaný kult Hitlera jako poslední léta v Rusku kult Stalina? Rusko nejen že dodnes neodsoudilo CCCP jako agresivní zlo které přineslo mnoha milionům lidí neštěstí.Naopak v Rusku se kult CCCP a Stalina podporuje a vzpomíná se na tu dobu.
Dokud v Rusku neproběhne radikální demokratizace tak se nedá s Ruskem počítat jako se státem kterému se dá věřit.Naštěstí,Evropa a USA už nežijí v iluzi hodného Ruska ,ale berou zcela po právu jako nepřítele demokracie a klidu v Evropě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono nejen v Rusku, ale treba i u nas se vzpomina "na tu dobu" a nekteri, i voleni zastupci, tu dobu neodsoudili. Ta porevolucni komunisticka ocista nam zde taky chybi a to ze se 30 let po revoluci motame ve s.ac.ach je toho jen dusledkem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak u nás je pár vymírajících pomatenců sice je, a podle klesající podpory komunistů se to tento problém postará příroda.
Zajisté že se Komunistická strana měla postavit mimo zákon,bohužel nestalo se.Ale ono by stačilo kdyby se důsledně dodržoval zákon § 403.Což je
podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka.
Tedy přistupovat stejně přísně jak ke komunismu,tak nacismu.Ono je smutný fakt že komunismus připravil o život mnohem více lidí,přesto je ale vnímán jako menší zlo.Což je jasný nesmysl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Němci jsou civilizovaní tak, že přestávají být racionální. A jestli chcete vidět povýšeneckého německého magora tak se podívejte třeba na Martina Schulze.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hádejte, kolik je US a NATO základen okolo území RF? Hádejte, kdo vede silácké řeči a ve stylu "zloděj křičí chyťte zloděje" obviňuje z neexistující agrese jiné než existující vlastní? Ty choré mozky v NATO tolik toužící po jaderném konfliktu je nezbytné postavit před jistotu sebezničení v případě takové agrese. Putin dělá světu velkou službu likvidací teroristů i s jejich instruktory, vyjednáváním usmíření bojujících stran a nekompromisním lpěním na plnění uzavřených dohod. Svět se převrátil a politické a finanční dezinformace přicházejí se západním větrem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono není dobré zaměňovat příčinu za následek.
Ono je více jak logické ze země mají malou armádu se můžou přetrhnout buď vstoupit do NATO nebo mít úzkou spolupráci s USA.Ono mít na nedej bože souseda Rusko,tak toužím alespoň po tankové divizi US Army a třech základnách :)
Díky tomu jak se Rusové chovají a jak se jejich letouny ,,zatoulávají,, do blízkosti vzdušného prostoru léta neutrálních zemích se dnes i tyto země uvažují jak minimálně spolupracovat velmi úzce s NATO.
http://www.info.cz/svet/neutralni-svedsko-kraci-vstric-nato-pro-vstup-do...

Putin který podporuje masového vraha v Sýrii je pro svět asi tak prospěšný jako mor.
O agresi nejen na Ukrajině dnes není sporu.Kdyby byla Ukrajina v NATO,nic takového by se nestalo.Ivan moc dobře ví jak tragickou má armádu,o letectvu ani nemluvě.A námořnictvo :) Ale dýmat umí ruské lodě hezky :)
Ono vždy platilo že tam kam Rusák vleze,tam na desetiletí přinese jenom srab a bídu.Jako by nestačilo že Rusko je v...,ještě musí svůj marast exportovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Moc se díváte na CNN nebo na ČT :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

...řekl čtenář Sputniku :)
Jasně,všichni Rusku křivdí.Sice občas někoho otráví plutoniem,občas bojovým plynem,občas se jeho vojáci zatoulají k sousedům :) Ale jinak je to krásný příklad hotového dobra a Puťka je spasitel Evropy.:) Jenom se to jeho dobro nikdo moc nechápe,a on se chudaček tak snaží....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mezi CNN a Sputnikem není rozdíl, takže Vaše generalizování nefunguje :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Hádejte, kolik je US a NATO základen okolo území RF?"

To je klasická ruská demagogie.
Pravda je taková, že základen NATO v blízkosti území Ruska je nesrovnatelně méně než základen Ruska v blízkosti území NATO.

Vezměte si jenom oblast ruského Královce: to je jedna ohromná vojenská základna, kde jsou mimo jiné umístěny i nosiče jaderných zbraní.
Naopak Pobaltí bylo až do anexe Krymu v podstatě bez obrany, a i po anexi Krymu jsou tamní síly mnohem menší než ruské síly v okolí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nepochybuji že pro Kremrole není rozdíl mezi mezinárodně uznávanou televizí a odpadním webem plný ruských blábolů který se ani nesnaží zamaskovat jak moc ulhaný je a kdo ho financuje...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mezinárodně uznávanou televizí.. tak to opravdu CNN není :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řiká kdo? :)
Ať se to někomu líbí či ne,CNN a BBC jsou synonymem kvalitní zpravodajské TV.
A nějaké trapné ruské TV nikoho nezajímají,to bolí co ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a tlupa patolizalu zase vylezla z děr :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.