CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Qualcomm a výrobci počítačů uzavřeli dohodu: Budou vyrábět počítače s Windows

Je to v poho.

Snapdragon 835 ma naprosto nedostacujici vykon pro cokoli narocnejsiho, tudiz segmentu pocitacu a klasickych notebooku se to absolutne netkne a Intel muze byt v klidu.

V netboocich, kde uz ma Intel velkou konkurenci v Chromebooku konkurence urcite pribude a jiste to zasahne i segment tabletu, ale to je spis konkurence Android x Windows, tam stejne Intel jen paberkuje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych ten ARM zase tak moc nepodceňoval. Přeci jen tady je 2 roky starý článek o Apple a mezitím Qualcomm připravil novou generaci. Výkonově to není tak špatné jak říkáte.
http://wccftech.com/apple-a9xipad-pro-benchmarks/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyrába sa nejaký notebook bez ventilátora? Môže byť aj menej výkonný a nie príliš drahý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já používám tenhle http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?konfId=M7U49EA
Je zcela tichý - místo disku má SSD. K tomu velký monitor a není co řešit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To sice ano, ale známé prostředí může táhnout mnohem víc, než prostředí Chromebooku. Navíc to že lze spustit x86 aplikaci, byť možná pomalu je značný bonus. Ale ta rychlost je zatím jen dohad. To co ukazoval M$ na PC se SnapDragonem 820 bylo docela působivé. Myslím, že Intel se brzy začne hodně potit. Pro běžného Frantu uživatele to může přinést hodně. Přesto cenová válka Intelu vůči AMD může díky tlaku i z druhé strany nabírat na obrátkách a nikde není napsáno, že to SnapDragonem 835 končí. Naopak si myslím, že je to začátek. Intel tak začne být v kleštích, které se budou, jak předpokládám, postupně svírat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze v segmentu kam to jde je uz dnes Intel out. Takze jak pisu, tohle bude konkurence hlavne pro Chromebooky a Android.

Tudiz souhlas:

"To sice ano, ale známé prostředí může táhnout mnohem víc, než prostředí Chromebooku. Navíc to že lze spustit x86 aplikaci, byť možná pomalu je značný bonus."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ona ta aplikace jde docela svižně, jen při prvním spuštění se přeloží do ARM instrukcí a uloží na disk. Příště už jede z toho překladu jako nativní ARM aplikace. A protože to není zkriplená Java nad linuxovým jádrem jako v Androidu, je to rychlé dost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Emulace vždycky sežere hodně výkonu. Java je taky vlastně emulace, protože se překládá do bytekódu, což je jazyk virtuálního zásobníkového počítače. Ten se pak emuluje na skutečném hw. Jenomže v javě je to celé navržené tak, aby se to dalo emulovat pokud možno efektivně bez velkých ztrát ve výkonu, i když samozřejmě nějaké tam jsou. x86 kód ale rozhodně nijak optimalizován pro emulaci na armu není, takže to bude mnohem horší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ještě speciálně pro vás opakuji, že nepůjde o emulaci, ale o provádění nativního ARM kódu.

Podle dostupných ukázek bude na běžné činnosti výkonu dostatek. No a na zpracování fotografií, videa a hraní prémiových her si holt budeme muset pořídit jinou techniku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proč do toho pletete Windows 10 S? To spolu vůbec nesouvisí. I když asi desítky pro ARM v edici S existují, stejně tak existují běžná Windows, schopná stáhnout z netu desktopovou aplikaci, nainstalovat ji a provozovat ji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože to koupíš s W10S a následný upgrade na W10Pro bude stát hroudu zlata. Normální politika.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta hrouda zlata dělá asi dvanáct stovek. Běžte si za ně zkusit koupit Windows Pro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.