CDR.cz - Vybráno z IT

Rainbow Six Siege tu s námi je již čtvrtým rokem. Čím oživí hru letos?

Tuto neděli se v rámci akce R6 Invitational 2018 představily plány pro letošní rok. Byla odhalená nová roadmapa, představena sezóna Burnt Horizon, uveřejněny novinky a změny v rámci hry a nakonec byl vypuštěn i krátký CGI film.

Rainbow Six Sige, strílečka od Ubisoftu, je v hráčské komunitě známá od roku 2015. Hned po vydání se stala jednou z nejhranějších FPS her a tento status si uchovává již čtyři roky.  V současnosti se může pochlubit více jak 35 miliony účtů.

Tuto neděli se konal největší a zároveň i záverečný event R6 Invitational. V rámci tohoto eventu se hráči vždy nejvíce těší na odhalení nové roadmapy, odhalení dalších změn ve hře a samozřejmě na Grand finále ligy. Letos tomu nebylo jinak a pojďme shrnout, co bylo představeno.

V roce 2019 nás jako každý rok čekají čtyři sezóny. Během každé z nich do hry přibydou dva noví operátoři, nová mapa/popřípadě rework staré mapy. Letošní rok se chystá novinka, konání pravidelných eventů v průběhu sezóny. V první sezóně se přidají operátoři z Austrálie, v další pak z USA a Dánska, ve třetí z Peru a Mexika a konec roku obohatí operátoři z Keňy a Indie.

První sezóna nese označení Burnt Horizon. Do týmu operátorů se přidají australští členové speciální jednotky SARS attacker Gridlock a deffender Mozzie a australská mapa s označením Outback. Tento týden se již sezóna testuje na TTS serverech a do třech týdnu se chystá její uvolnění. Aktuálně je taktéž možné si zakoupit Season Pass pro tento rok, který vyjde v přepočtu na 700 Kč.

Nová sezóna, krom výše zmíněného, přinese i změny do ranked zápasů. Po letech v „beta” fázi se rankedy přesouvají do plnohodnotného režimu a s tím přichází nový Friendly Fire systém. Nyní zranění způsobené spoluhráči se projeví na vaší postavě. Nové bude i hodnocení ranked zápasů a udílení ranku. Do hry se dále přidává nový herní mód Pick and Ban, kde každý tým bude moc zabanovat vždy jednoho útočícího a jednoho bránícího operátora.


Výraznou změnou projde i samotné menu hry. Nově si zde budete moci projít své aktuální statistiky a playlisty, které hra nabízí. Vývojáři budou více cílit i na speciální eventy, které budou časově omezené v rámci aktuální sezóny. Má se jednat o podobné eventy jako byly Mad House nebo Road to S.I.

Je vidět, že otázka, zdali se v blízké budoucnosti dočkáme pokračování Rainbow Six Siege, není na místě. Obsah vývojáři plánují přidávat minimálně ve stále stejné míře ještě hodně dlouho a budou rozšiřovat hru ve všech směrech. Byl uveřejněn i krátký CGI filmeček ze kterého lze u usuzovat i  možnost budoucího přidání příběhového rozšíření.  Koneckonců prozatím hrají protiteroristické jednotky jenom sami proti sobě.

Pavel "Pavel Turnhöfer" Turnhöfer

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rainbow Six Siege tu s námi je již čtvrtým rokem. Čím oživí hru letos?

Žádné komentáře.