CDR.cz - Vybráno z IT

Rainbow Six: Siege ve 40minutovém gameplay ukazuje osvobozování rukojmí

Rainbow Six Siege Screenshot 01
Rainbow Six: Siege je novou hrou z oblíbené série, která proslula svými taktickými elementy. Nový díl nebude výjimkou. Multiplayerový gameplay navíc ukáže, jak silnou složku hraje v Siege právě taktika a dobrá kooperace týmu.

Firma Ubisoft Montreal uvolnila téměř 40minutový gameplay z multiplayeru Rainbow Six: Siege. Utkávají se zde dva týmy po pěti lidech, které si pravidelně střídají role speciálních jednotek a kriminálníků držících rukojmí. Strážci zákona mají za úkol osvobodit nevinné. Nejedná se však o jednoduchý úkol.

Rainbow Six Siege Screenshot 02

Souboje se dělí na dvě části. V první se zločinci zabarikádují v domě a policisté obhlídnou prostor a naplánují si postup. V druhé si jdou obě skupiny po krku. Z videa lze vidět, že cesta k úspěchu nevede skrze bezhlavé lítání po mapě a střílení všeho, co se hýbe. Nespolupracuje-li celá skupina, je velmi těžké čelit protivníkovi.

Krom perfektní kooperace, kterou si člověk bude moci vyžádat pouze u přátel a jen velmi zřídka u náhodných hráčů, se lze vyřádit u vytváření vlastních cest díky výbušninám. Jsou dveře a okna pod palbou? Stačí si udělat nový vchod do zdi. Nachází se rukojmí o patro níže a schody jsou zataraseny? Díra v podlaze problém vyřeší.

Rainbow Six: Siege vyjde během příštího roku pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Krom multiplayeru vývojáři do hry samozřejmě implementují i singleplayer s propracovanou dějovou linkou.

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rainbow Six: Siege ve 40minutovém gameplay ukazuje osvobozování rukojmí

Žádné komentáře.