CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k RaspberryPi Bitscope Blade - vytvořte z několika mini PC router či workstation

Originální, koupím si desku za dvojnásobek toho, co mikrotik s podobnými parametry a hotovým software. Pak si do toho ještě musím sehnat ta RapsberryPi za další (opravte mne, ale) ještě jednou takovou cenu. V čem je ta výhoda kromě toho, že jsem hračička s těmihle minipočítači a po večerech se nudím?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ukaz mi mikrotik board za ~600Kc co ma 4jadro 1.3GHz, 1GB RAM, Bluetooth, 4x USB, HDMI, Compozit a zvuk vystup ;-) jinak k RPi mas logicky take hotovy software = Raspbian a pri koupi RPi muzes rovnou koupit uz predinstalovanou kartu s Raspbianem, kdyz se s prodejcem domluvis mozna ti tu kartu i strci do slotu kdyz to neumis ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo jenze co s tim raspberry dal? 100mbps ethernet je na router docela malo. Na sitovani to moc neni. SD karta je hezka, ale vyrazne vetsi vykon dostanes pokud ho donutis bootovat z usb disku (nebo tam das aspon kriticke adresare). Nehlede na to, ze na RPi2 vetsinu prikonu jde za tim ethernet cipem. Raspi je hracka na kde co, muze delat cokoliv, ale nic poradne.Oficialni cena je tusim 35 liber, coz tech 600 neni ani nahodou a tady se prodava kolem 1100,- + slusna SD + slusny (velmi slusny) zdroj - takze rekneme dohromady 1500.
Ano mel jsem ho i jako router (3G sit (nejaka usb krabka od O2) -> rpi-raspbian(eth) -> wifi (asus 520gu - valel se mi doma, jinak bych koupil usbwifi dongl)) a celkem to fungovalo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

podivej se na co sem reagoval ;) na: "desku za dvojnásobek toho, co mikrotik s podobnými parametry " a "RapsberryPi za další ještě jednou takovou cenu"

samozrejme ze na router je vhodnejsi board pro router, ale tema bylo i jako workstation a tam je to jina...
hlavne ale slo o to ze "mikrotik s podobnými parametry" byla prachsprosta lez...

nevim co bys chtel aby to delalo poradnejs, ale stovky ruzneho pouziti ktere muzes najit na netu rikaji neco jineho, stejne tak moje dlouhodoba praxe pouziti RPi2 jako HTPC/IPTV

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co s raspberry? Mam pocit ze vetsina lidi zapomina, co je primarnim cilem. Podivej se na stranky RPi foundation:
"TEACH, LEARN AND MAKE WITH RASPBERRY PI"
Takze vyuka, vyuka, a pak co te napadne. Spousta lidi zapomina ze RPi neni primarne urcene na prehravani filmu, routovani nebo NAS. Tyhle veci tak tak zvlada. Je to urcene na vyuku programovani. Ma GPIO. Ma krasne funkcni Scratch, v tom deti klikaji ovladani ledek jedna basen. A kdyz dite povyroste, tak tu je cely operacni system na zkoumani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V mistnim clanku je napsane: "Snadným zapojením tak uživatel získá jedno výkonnější řešení s lepší možností konektivity. "
Prosim autora o upresneni, jaka LEPŠÍ "konektivita" to je? At koukam jak koukam na specifikace toho "bladu", zadne dalsi rozhrani nepridava.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V článku je uvedeno, že přidává možnost POE a připojení 12 V baterií. Já vím, moc to není ale pro marketingový krasožvást to zjevně stačilo.
Když někdo vymyslel kolo tak taky netušil že pak bude i kolotoč. Tak to neodsuzujte předem třeba pro to někdo vymyslí opravdu užitečné uplatnění.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja to neodsuzuji, naopak si dokonce myslim ze ten Blade i nekdo vyuzije. Jen jsem hledal to nove rozhrani. Nejak me nenapadlo, ze slovo "konektivita" zahrnuje i napajeni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si někdo staví cluster/farmu/Beowulfa z Malin nebo podobných maličkých krabičiček, dělá to nejčastěji proto, že potřebuje za málo peněz aspoň trochu reálný podvozek na testování paralelního clusterového softu. Aby to nemusel ladit za pochodu na dospělém hardwaru, kde se pronajímá čas. Resp. aby se to v malém naučil, proříznul si zoubky, a na dospělém hardwaru aby měl už dopředu slušně natrénováno. Lidi tohle dělají "na koleně" zřejmě dlouhá léta.

http://www.zdnet.com/article/build-your-own-supercomputer-out-of-raspber...

https://rhinohide.wordpress.com/2012/02/26/openmpi-on-raspberry-pi/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A co takhle něco pro compute module?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to by davalo vetsi smysl, desku do ktere lze nastrkat 10 modulu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.