CDR.cz - Vybráno z IT

Razer představil respirátor s RGB podsvícením. Budou z roušek chytré gadgety?

nepřehlédněte
Razer tvrdí, že vytvořil nejchytřejší opakovaně použitelný respirátor N95 na světě s názvem Project Hazel. Začíná tím nová éra nositelných zařízení?

Společnost Razer představila koncept chytré masky, která spojuje pohodlí a pokrokovou technologii v jednom. Jedná se o futuristický design s lesklým vnějším pláštěm z odolného recyklovaného plastu, který je průhledný, aby umožňoval odezírání rtů při komunikaci s lidmi. K tomu zároveň dokáže pomocí vestavěného mikrofonu a reproduktorů zesílit lidský hlas, v důsledku čehož se bude lidem mnohem lépe komunikovat.

Razer tvrdí, že tento chytrý respirátor bude certifikován k filtrování 95 % částic ve vzduchu, včetně COVID-19, a zároveň dodává, že spolupracuje s týmem lékařských odborníků a vědců, kteří pomáhají s vývojem masky. Co se týče provozu bude tato chytrá maska využívat vyměnitelné a dobíjecí ventilátory, které bude možno snadno dezinfikovat UV zářením uvnitř zařízení v okamžiku, kdy respirátor nebude na obličeji.

Většina z nás již má už nespočet masek/roušek/respirátorů, ale pro tento projekt bude na světě určitě existovat místo. Trh se navíc nemusí nutně zastavit u tohoto projektu, další pokusy mohou přicházet s dalšími vychytávkami. Dovedli byste si představit například chytrý respirátor, který by vám diagnostikoval dech, zhodnotil kapacitu plic, úroveň fyzičky nebo měřil zbytkový alkoholu v dechu?

Roušky a další ochranné pomůcky tu s námi ještě nějaký čas budou. Možná je zde opravdu díra na trhu, kterou se společnost Razer rozhodla vyplnit. V současné chvíli však není známá cena ani datum vydání. Projekt Hazel si ještě musí projít dalším testováním. 

Tagy: 
Zdroje: 

Jiří "Sirik" Vlach

Redaktor CDR/DIIT. Když nepíšu sem, natáčím na Youtube kanál, zmíněn níže a když ani tam nejsem, tak buď prokrastinuju, nebo se o někoho starám. ;)

Mafia pod lupou TV | Youtube

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Razer představil respirátor s RGB podsvícením. Budou z roušek chytré gadgety?

Čtvrtek, 14 Leden 2021 - 23:02 | WIFT | Kristova noho, RGB virus napadl už i respirátory...
Čtvrtek, 14 Leden 2021 - 14:10 | Zog Zogothowics | Razer nepředstavil vůbec nic, jen koncepty....

Zobrazit diskusi