CDR.cz - Vybráno z IT

Rebellion chystá reinkarnaci Atari klasiky z roku 1980 [E3 2015]

Battlezone Image 03
Dnes se už moc hráči nepozastavují nad remaky starých her pro moderní stroje. Občas však vývojáři vytáhnou z prachu tak starý titul, že si zaslouží jeho reinkarnace pozornost. Toto se týká i nové hry od Rebellion, který se rozhodl oprášit Battlezone.

E 3 Special 2015 Intel

Pamatujete si ještě na ony videoherní počátky? Na dobu, které vládly pecky od Atari? Někteří možná ano. Jména jako Spacewar!, Pong nebo Space Invaders patří do učebnic videoherních dějin a do historického přehledu v přednáškách nových vysokoškolských oborů pojednávajících o videohrách.

Poslední test z dějepisu. Říká vám něco Battlezone? Ne Battlefield, ale Battlezone. Pokud se vám vybaví první "3D akce" s tanky realizovaná pomocí vektorové wireframe grafiky, tak získáváte za A. Pod popisem si těžko něco jasnějšího představíte, a proto lépe vaší paměti poslouží přiložený screenshot.

Battlezone Old

Tak právě tuto prehistorickou záležitost se firma Rebellion, známá díky Sniper Elite nebo Aliens vs. Predator (2010), rozhodla předělat k obrazu svému. Titul poběží na enginu z třetího Sniper Elite, tedy Asura Enginu. Studio si klade za cíl co největší přizpůsobení hratelnosti pro co nejlepší VR zážitek.

Battlezone Image 04Battlezone Image 02

"Cílíme na to, abychom přinesli ten samý revoluční zážitek originálu nové generaci. Chceme použít virtuální realitu pro to, aby dnešní hráči měli zážitek takový, jaký jsme my měli tehdy při hraní původního Battlezone," vyjádření CEO firmy Rebelion, Jason Kingsley.

Za zvláštnost se dá považovat fakt, že byl titul ohlášen pro PC i pro PlayStation 4, ale jediné podporované VR je Project Morpheus od Sony. Snad dojde i na potvrzeni podpory zařízení Oculus VR. Zatím dokonce studio neoznámilo, zda si Battlezone užijí i lidé bez daného VR headsetu. Uvidíme, jak se studio popere s přenesením staré hratelnosti mladším hráčům. Prozatím musíme poznamenat, že záběry ze hry (i bez VR) vypadají velmi dobře.

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rebellion chystá reinkarnaci Atari klasiky z roku 1980 [E3 2015]

Žádné komentáře.