CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Recenze Asus PadFone: Jak obstojí 3v1 proti běžnému smartphonu, tabletu a notebooku?

Ještě jsem recenzi nedočetl, ale už dlouho před firmou ASUS se o totéž pokoušela malá firma Alwaysinnovating. Tak trochu mi přijde, že jim ASUS nápad vyfouknul. Ono taky, než se malé firmě, s omezeným kapitálem, podaří něco vytlačit ven, tak ji velký hráč snadno předežene.
http://www.alwaysinnovating.com/products/touchbook.htm
http://www.alwaysinnovating.com/products/smartbook.htm

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak vyfouknul - on ten koncept je celkem logický. Bohužel máš pravdu, že než to malá firma dostane do funkčního stavu, tak je velká může přejet, ale může to platit i obráceně, protože malé firmy jsou akčnější, zatímco změnit u velké třeba jen značku toaleťáku je byrokratický proces na rok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To máš pravdu. Tady šlo (IMHO) právě o problém nedostatečných financí a lidských zdrojů. Prostě jim to trvalo moc dlouho.
Já na to narazil, když jsem čekal na Pandoru. To byl taky silně podfinancovaný projekt. Dodneška snad nemají venku všechny předobjednávky. Pravdva, tam jim ještě kixkly 2 fabriky (jedna na analogové ovladače, které museli znovu zafinancovat a pak kompletace PCB v USA, kde to výrobní firma taky nezvládala OK). Taď vyrábí v Německu a docela jim to jede. Jenže po těch letech je Pandora sice faj hacker device, ale z hlediska aktuálního HW mírně outfit (600 MHz verze, 1GHz verze je na tom lépe).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze uz se vyrabi nebo ne? Anglictinou bohuzel nevladnu, jen na jejich www jsem nasel odkaz na prodej, ovsem 1Ghz verze za 666 EURo mi prijn¨de neprodejna.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

"PadFone si nahradíme notebookem, smartphonem a tabletem."
Podle mého je to špatná úvaha. S tabletem souhlasím, ale notebook je tam navíc. Místo něj by se slušelo přidat externí klávesnici (případně ještě myš).
PadFone totiž primárně řeší problém nadupaný telefon, ale malý displej. Nadupaný telefon umí totéž co tablet, ale chybí mu velká zobrazovací a pracovní plocha. Navíc pro pořádné psaní je potřeba klávesnice. Tablet je prakticky totéž co netbook bez klávesnice. A ta klávesnice někdy hodně chybí...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ono to Lenovo (Lenovo IdeaPad S205) je vlastně spíše netbook, nebo chceme-li "mini notebook". Lukáš zde spíše zamýšlel pohlížet na skládačku jako vždy na individuální komplet, který má představovat. Proto vždycky vybral potencionálního konkurenta (zástupce) z představené skupiny...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To chápu, ale z pohledu uživatele mi přijde (mini)notebook a tablet (s klávesnicí) zaměnitelný. Přijde mi tudíž neefektivní pořizovat (a tahat s sebou) jak tablet, tak malý notebook. Rozumím kombinaci tablet a "velký" notebook, respektive notebook s Windows. Nicméně oddělená řešení přináší nutnost (lidově řečeno opruz) synchronizace dat :-)
---
Aby to nevyznělo špatně, mě se to řešení dost líbí. Osobně bych třeba ubral na baterce v tabletu a přidal do klávesnice, abych získal lehčí samotný tablet, na úkor navýšení hmotnosti klávesnice. Pro stytlus bych udělal místo, kde by se nabíjel (ať už díra, místo telefonu, nebo zboku na magnety).
---
A recenzi chválím! To že mám na něco jiný názor neznamená, že jej se mnou musí všichni sdílet :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jako, že by se mi chtělo číst celý článek znovu třeba jen kvůli jedné aktualizované větě? Jsem rychle prolítl celý článek, ale nikde nic zásadně změněného jsem neviděl, číst to znovu celý opravdu nebudu. Co takhle tu aktualizaci zvýraznit?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Nebojte se, jen kvůli větě by se aktualizace takhle nahoru nehodila.
Mimo drobných úprav přibyly v kapitole 4 a 5 videa. ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.