CDR.cz - Vybráno z IT

Recenze Lenovo K900: Kovový dravec plný nejistoty za skvělou cenu

Zhodnocení telefonu je poměrně složité. Lenovo jej totiž v dubnu minulého roku uvedlo v Číně a na několika dalších vybraných trzích. Do České republiky se dostal jen díky velkým internetovým obchodům, třeba CZC. Stalo se tak o více než půl roku později, což v informačních technologiích znamená výkonovou ztrátu o jednu generaci. Dnes tedy má Intel už nové mobilní procesory, ale i ten v K900 je stále dostačující a výkonný.

Teoreticky. Lenovo si s optimalizací systému moc hlavu nelámalo a občas telefon běží jako s pomalým dvoujádrovým procesorem. Druhá věc je podpora ze stran aplikací a her. Mnoho her nefunguje nebo jdou špatně. Třeba takový Real Racing nezobrazuje některé objekty a textury.

Real Racing 3 pro Android na K900

Konečná je pro vás skutečnost, že po spuštění se vám objeví v jednom řádku „Není vložena SIM karta“ a o řádek pod tím „Drag to unlock“. Když už se čeští prodejci pouští do počeštění, ať udělají 100% překlad, nebo to nechají být. Pokud si telefon pořídíte, doporučuji flashnout oficiální evropskou ROM s angličtinou, alespoň nebudete mít problémy s dalšími aktualizacemi systému.

Co naopak musím pochválit, je parádní 5,5palcový IPS displej s Full HD rozlišením. Pokud hledáte větší telefon, čili tabletofon v ceně okolo 11 000 Kč, konkurencí je jen Sony Xperia Z s úhlopříčkou 5 palců. Zpracování Lenovo je opravdu kvalitní. Konstrukci tvoří kovové tělo, celý telefon vypadá velmi luxusně a velmi pevně. Z tohoto důvodu není kryt odnímatelný, baterie není uživatelsky vyměnitelná a tím pádem nelze vnitřní paměť ani rozšířit o micro-SD karty.

Lenovo K900 je tu oficiálně už pomalu rok a tak není divu, že se chystá jeho nástupce. Ten se bude jmenovat Lenovo K910 a jeho specifikace budou velmi podobné dnešnímu recenzovanému modelu. Jediným rozdílem bude procesor, který bude vyměněn za čtyřjádrový Qualcomm Snapdragon 800 s frekvencí 2,2 GHz a také nový design. Cena nového modelu by měla být 13 299 Kč.

Naskýtá se tedy otázka, koupit či nekoupit? Pokud by byl systém vyladěný nebo existovaly nějaké Custom ROM, tak zcela určitě. Je výkonný, s parádním displejem, skvělým zpracováním a pro někoho i zajímavou značkou Lenovo. Výdrž telefonu je ale průměrná, není zde možnost rozšířit kapacitu vnitřní paměti a systém je lepší používat v angličtině, než v nějaké verzi půl na půl.

Lenovo K900
+ Klady- Zápory
Krásný a velký 5,5” IPS displej s Full HD rozlišenímAbsence slotu na microSD karty
Výborné zpracováníDěsná sluchátka
Velmi hlasitý reproduktorNahrávání FullHD videa do 3gp formátu
Šikovné funkce (zapnutí/vypnutí v přesný čas, maximální hlasitost v kapse, ztišení při otočení)I přes zajímavé parametry nižší výkon (hry procesor nepodporují a neumí jej využít)
 Čeština je pouze z části, hezčí je přepnout do angličtiny celý systém

Reklama
Kovový dravec s luxusním displejem
Cena: 10 990 CZK*


* cena platná k publikačnímu dni tohoto preview na CZC.cz

Diskuse ke článku Recenze Lenovo K900: Kovový dravec plný nejistoty za skvělou cenu

Žádné komentáře.