CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Minipočítač MK802 2 - Povedená aktualizace levné alternativy k HTPC

Supr článek, díky moc.
Moc se těším na spolupráci s NASem - streamování obsahu (doufám, že provedete test i z prostředí Androidu ne jen s Linuxem).
No a test MK 802 III to už bude úplná pecka. Ten si chci pořídit, tak jsem zvědav, jak dopadne:-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Od 30.10. vlastnim MK802 III (www.agem.sk - dostali ho skor ako mali) a rozhodne ide o velmi pekne zariadenie. Teism sa na profesionalnu recenziu a pripadne potom mozem v diskusii doplnit vlastne skusenosti. :) Inak, neverte foram - MK802 III napriek tomu, ze nie je factory pre-rooted, sa DA rootnut bez vacsich problemov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

během 14 dnů budeme mít na skladě mk802 III. Rádi jí pak poskytneme k testování :). Takže se máte na co těšit.. ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak je to s podporou HDMI-CEC (SimpLink/Viera Link/Anynet+ apod.) u II pripadne III verze? Kdyz je v clanku zminena moznost vypnuti MK802 - vypne to i TV? Pripadne pokud tam nejaka podpora je - jde pres HDMI-CEC ovladat MK802 z IR ovladace TV (prehravani filmu apod.)?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne asi kupim Raspberry Pi alebo rovno STB, ktory bude mat naozaj podporu ako open-source, cize vsetky neduhy, ktorymi trpia komercne boxy by mohli byt za par mesiacov odstranene. Pozrite na projekt http://www.indiegogo.com/open-amlogic-box ak sa chcete dozvediet princip.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte někdo zkušenosti s přehráváním Sopcast streamů na tomto zařízení? Zajímalo by mě, jestli zvládá i vyšší bitrate, např. kolem 1500kbs, které se mi na jiném androidovém zařízení s 1GHz procesorem dost sekalo.

A jinak co říkáte na tento kousek? http://www.shop-021.de/jwele-p259h56s57-MINIX-NEO-X5-Android.html

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mam toto zařízení od konce srpna. Cas od času ricomagic vyda update FW. To by chtělo zmínit na jaké verzi je to testováno. Treba první verze neschovavala lištu a ta při přehravání videa dost vadila. Ale co v recenzi neni zmineno a me prijde docela zasadni:
*zarizeni neposila vystup 1920x1080. pouze 1280x720 (FW1.2) na GUI je potřeba použít overscan aby bylo pres celou obrazovku. V menu je moznost zmenit rozliseni, ale do TV jde stále 720p
*neni mozny (nebo dost problematicky) vicekanalovy vystup zvuku DD,DTS...zarizeni to dekoduje na 2 kanaly. testovan patch, ruzne prehravace. nepovedlo se
*Nektera zarizeni maji problemy s výpadky wifi připojeni, což při sledování filmů ze sítě zamrzí.
*Bez Nkové wifi 2m vedle zarizeni zapomente na plynule prehravani 1080p videa.. nicmene pokud je AP aspon v místnosti, tak nebyl problem 11GB mkv Avatar.
*prohlizec je nesmirne pomaly. doporucuji pouzit treba dolphin browser.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ako byvaly vlastnik MK802 I. tiez nezdielam nadsenie pre toto zariadenie, a uvobec nie ako HTPC. hodi sa to akurat na browsovanie webu, ale ta cena co zaplatim za MK802 + vhodnu klavesnicu mi vykryje lacny cinsky tablet s rovnakym HW. na HTPC sa to nehodi z tychto dovodov:
- nefunguje na nom poriadne XBMC. Allwiner napriek slubom neuvolnil vyvojarom zdrojaky pre HW decoding videa, takze prehravanie fullHD cez XBMC je dost bolestive.
- rozchodit SAMBA share na androide nie je az take trivialne
- nemoznost pustit cez HDMI nekomprimovane video do recieveru
- chybajuca podpora HDMI-CEC

Takze napriek slabemu vykonu je ako HTPC ovela pouzitelnejsie Raspberry Pi, ktore sice ma svoje muchy, ale oproti MK802 je to stale lepsie zariadenie.

jedine co je dobre na MK802, ze sa mi ho podarilo kupit v bazare za velmi dobru cenu a nasledne strelit o 40% drahsie :D

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

no spise me zajima souboj minix neo x5 vz. mk 802 III. bohuzel x5 se zatim neprodava :( pak se rozhodnu do ceho pujdu .), jedine na co to chci je obcas mrknout na serialy online pres web prohlizec a tez se pripojit k domaci siti a prehravat filmy,mp3. zatim papirove je prome zajimavejsi Minix neo x5.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Zdarec, a co si myslíte o tomto http://mandroid.cz/mandroid-4-0-pc-p1
Má cenu si to vůbec pořídit? Hledám něco pro sledování online seriálu přes net a tohle mi přijde cenově dost dostupný.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý večer,

to vypadá zajímavě, ale jak je řešená dál podpora? Od Rikomagicu vycházejí aktualizace, jak je to tady? Jinak pokud máte čas vydržet, budeme mít v pondělí, maximálně v úterý na skladě mk802 III.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vlastním ešte prvú generáciu tohto zariadenia, už cca 3-4 mesiace. Používam ho ako záložný prehrávač k TV (môj Panasonic je dosť vybieravý na kodeky, a aj BD prehrávač neprehrá všetko, hlavne niektoré titulky sú problémové) - v tomto je MK802 skutočne skvelá mašinka.
Zopár poznámok, ak by niekto uvažoval o jeho kúpe:

1. bezproblémové pripojenie ext. HDD aj bez dodatočného napájania
2. skúšal som bezdrôtovú myš Trust (používam, funguje OK) a Logitech s unify vysielačom - tu problém vznikol Zariadenia si zrejme myslelo, že mám pripojenú aj bezdrôtovú klávesnicu (zrejme kvôli unify vysielaču) a pri písaní sa nezobrazovala virtuálna klávesnica. Pri "obyčajnom" vysielači pri myši Trust tento problém nebol. Takže pokiaľ pripojíte unify ovládač, treba použiť aj klávesnicu, myš nestačí.
3. Dosť mi vadí, že keď prístroj vypnem na dlhšiu dobu, zresetuje sa dátum a čas - takže všetko ich musím nastavovať odznova, pokiaľ to nespravím, nedá sa pripojiť k Google Marketu. Netuším, či je vo vnútri nejaká batéria udržiavajúca dátum/čas, alebo v mojom zariadení nefunguje správne...
4. bez problém otestované FTP cez Wifi
5. Internet, hry, aplikácie... porovnateľne použiteľné ako na iných zariadeniach s Androidom, nezaznamenal som žiadny problém
6. Ocenil by som power off/on tlačidlo, aby sa nemuselo vypínať odpojením adaptéra

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

u "dvojky" je vypínání řešené již SW tlačítkem. Ohledně času. Vzhledem k tomu, že zařízení nemá vnitřní baterii, čas se nastaví vždy jak se přípojí do sítě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máte zájem, máme na skladě i verzi mk802 III.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jsem objednal dvojjádro neo g4, podle recenzí by to mělo být stabilní a němělo by se to zahřívat tak jako u MK802 II.

viz
http://miniandroid.cz/viewtopic.php?f=15&t=188

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U nás máme mk802 III za 1799,- se zárukou 2 roky :).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neví někdo jak je to s připojením více USB zařízení? - např. myš + webkamera . Jde k tomu připojit nějaký USB hub? Na ebay jsem našl něco podobného kde bylo vyfocené i zapojení s hubem

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Podle všeho to s USB hubem fungovat bude, ale musí být aktivní.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

z hub jsem to zkoušel a jde to

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jak to vypadá s dalšími testy tohoto zařízení v síťi. Kdy budou výsledky?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na pokračování "minisíť s MK802 2" pracujeme a v nejbližší době jej přineseme. Konkrétní datum bohužel v tuto chvíli říct nemohu. Sledujte náš magazín a určitě jej neminete. :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No už je to dost dlouho koupil jsem ho za 1186kč tak mi prosím dej vědet na další nastavení jsem jaik díky Tonda

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pokračování recenze "minisíť s MK802 2" se už nemůžu dočkat. Nicméně v závěru píšete, že v těchto dnech se prodává MK802 III s dvoujádrovým procesorem a že si ho nenecháte ujít a hned jak bude k dispozici, že ho otestujete. Zajímalo by mě proto, jestli "minisíť" budete zkoušet s verzí MK802 II nebo III?

Za druhé: Nejnovější televize (např. Samsung řada 8 a 7) disponují podporou MHL, takže svůj mobil Samsung Galaxy S2 můžu propojit s televizí kabelem přes redukci HDMI->microUSB a telefon je nabíjen skrz HDMI kabel. Napadlo mě, jak to je u MK802? Jestli by po zastrčení MK802 do HDMI vstupu takové televize bylo napájené? Odpadla by tak nutnost připojovat do MK802 ještě napájení (micro usb kabel)?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Já používám na TV S3 (mhl) a do kablíku s MHL je vždy zapojený napájecí kabel. Mohu Vás poprosit o info, jak to máte přesně řešené?

Děkuji

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den mám koupený MK802 2 a i když mi to hlásí Wifi připojeno sít zobrazena nejde mi spustit web. prohlížeč. Pomůže nškdo z nastavením děkuji začatečník

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak nikdo už se nehlásí je to super věc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám pár dní "ARM mini PC Android 4.0 MK802" připojen k TV Sharp k naprosté spokojenosti. Narazil jsem ale na problém se sdílením v domácí síti WIFI: ve File Manageru/Network Neighborhood se zobrazí název domácí sítě, najde si v ní i spuštěné PC v této síti. Ale kliknitím na jeho název to vyžaduje "Account" a "Password". Ať zadám údaje k přihlášení k tomuto PC (s Win7 Ultimate) nebo přihlášení do místní sítě WiFi, vždy je "Login Fail". Ce se tedy musí zadávat ? (V nainstalované aplikaci XBMC 12.2 se do tohoto PC a jeho obsahu bez problému dostanu).

Díky za radu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.