CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Minix NEO X5: Mezi Android minipočítačem a HTPC

mne v tej recenzii chybaju dost zasadne informacie. zariadenie sa prezentuje ako alternativa k HTPC, ale popis tejto funkcionality uplne chyba. chvilu som mal MK802 a nemal som nervy na nom vyskusat spustenie filmu a obavam si ze ani toto zariadenie na tom lepsie nebude, aj ked zjavne su tam nejake specializovane aplikacie, ale ich blizsi popis chyba. XMBC pre android je dost v plienkach, takze u tychto zariadeniach sa otvara niekolko zasadnych otazok:
- ako dostat film na zariadenie? je tam nejaky prehravac ktory by dokazal spracovat subory cez samba share?
- ako funguje podpora titulkov?
- dokaze to streamovat DTS a Dolby AC3 do recievera? pritomnost SPDIF konektora by tomu napovedal, ale bol by som na to zvedavy
- je tam podpora pre HDMI CEC?

bez tychto funkcii je to iba dalsia lacna cinska hracka, bez realneho vyuzitia

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

k filmům. Na X5, G4, mk802 III není problém s filmy a ani s titulky. Stačí si nainstalovat třeba MX player. Přehraje vše co jsem osobně potřeboval. Jak je dostat do zařízení? USB disk, pam. karta, interní paměť NAS atd..

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Bez urazky, ale tato recenze je slaba i jako PR clanek. Opravdu jsem cekal jako vetsina test funkci, ktere zvlada multimedialni centrum. Schopnost prehravani ze vsech moznych share zdroju. Schopnost poskytovat obsah. Vlastnosti vystupniho streamu, hlavne audio (kodovane, nekodovane). A vzhledem k tomu, ze jste cdr a v minulosti jste dokazali udelat 15ti strankovou recenzi CD/DVD vypalovacky a vlastnite HDMI grabovaci zarizeni, bych mozna i cekat porovnani kvality vystupu se softwarovym dekoderem a rozsirenymi media centry s realtek procesorem. A mohl bych pokracovat dal a dal, napr. utahne USB port i napajeni 2.5" HDD ?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak s týmto s tebou môžem plne súhlasiť, tiež som čakal viac info ohľadne prehrávania rôznych súborov.
Ako zvláda prehrávanie cez soft. prehrávače?
Prehrá videá z 10bit farebnou hĺbkou takzvané Hi10bit?
O Hi10bit videách a ich prehrávaní na androidoch som na internete márne hľadal informácie, pritom takto kódované videá pri rovnakej veľkosti súboru ponúkajú vyššiu kvalitu a sú min. posledný rok čím viac používané najmä rôznymi subtitle skupinami (u mňa je v súčasnosti pomer medzi normálnymi a 10bit videami tak 40/60 s tým že zastúpenie 10bit stúpa).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pěkné preview. Až bude autor dělat recenzi, ocenil bych i chování na monitorech s různým poměrem stran a rozlišením. A to co je psáno nade mnou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel u nás v rodině totiž jako "centrum" není míněno jen vypuštění offline medií, ale i hlavně stream z archívu. Nemá přeci smysl nahrávat neustále nějaké pořady z TV, když existuje na internetu obrovský archív na ČT, Čro a dalších stanic. A (bohužel), všichni tito se shlédli ve streamu přes Flash, který, jak jsem z absenutjící poznámky pochopil, v TOMHLE androidu není obsažen. Takže si maximálně mohu stáhnout DICE player na offline videotéku, případně PowerAmp na offline hudbu, teoreticky ještě app na live streaming, ale tím končím (ne Novinky na TV rozhodně číst nebudu :-)

Škoda, zdá se, že bastlení x86 mě nemine, nebo zkusím očíhnout http://www.aliexpress.com/item/HOT-NEW-MiniX-MK805-Allwinner-A10-Android...

:-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

na krabicky bez pevneho pripojenia by som si daval velky pozor....vsade citam ze wifiny maju tieto kramy velmi slabe viz aj tento clanok tak je otazne ci to dokaze stabilny stream velkeho fullhd filmu...
este je asi dost zasadna vec aky aka rychla flesh pamat je takychto lacnych kramoch pouzita podla mojich skusenosti sa tomto dost setry a je rozdiel ci mas v tom system na fleske eMMC ktora je 4x rychlejsia nez CLASS 10 alebo ti tam daju cinania CLASS 2 kde budes cakat na spustenie 10 megovej aplikacie 20 sekund....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle recenze je Flash Player uz predinstalovany v zarizeni, pripadne je mozne jej stahnout z archivu Adobe, z Google Play uz bohuzel ne.

Pro pristup k online archivum a vysilani je krome Flashe mozne pouzit samostatne aplikace dostupne v Google Play - CT4, CT24, iVysilani, Prima, Topfun.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Sudiac podla toho bieleho pismenka f v cervenom kolecku, tak ako to maju vystavene priamo na stranke vyrobcu, by som si si dovolila skonstatovat ze to Flash podporuje.
http://cdr.cz/sites/default/files/neox5_informace.jpg

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Chcel by som to použiť ako náhradu za PC, ktorý slúži len na web a email. Je výkon dostatočný na plnohodnotné prezeranie webu? Ako je to s profilmi v Android 4.1. Môžu to používať viacerí uživatelia?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

na web a email ci celkom v pohode posluzi aj slabucky MK802, toto by na tom malo byt o kus lepsie. profily netusim, ale kedze to ma tabletove rozhranie, mohlo by to tam byt.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, jak je na tom G4 s WiFi. Mel jsem KM802III a s WiFi to je vazne slabota :-( max.4m Diky

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kde sa tu dá kúpiť?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

skladem budou Minix Neo X5 a Neo G4 i A1 Airmouse od 11.12 - objednávat můžete již nyní na http://eshop.minidroid.cz/
během příštího týdne začínáme posílat i na Slovensko

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

je možné je koupit zde http://www.kv-mobil.cz/minix/minix-neo-x5/ za cenu 2700,-. K prodeji máme i velmi zajímavé air klávesnice ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

FYI:
tento prehravac jak jiz nekdo zde uvedl nema 1:1 1080p vystup. Pouze upscalluje ze 720p. Vse je tedy mazle. Tuto informaci bych cekal v recenzi silne zvyraznenou a hlavne v kladech/zaporech. Nastesti je neoficialni cesta a to pouzit 1080p kernel. nejake info napr. tady http://www.youtube.com/watch?v=MWr-iEtnNEI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mna by zaujimalo:

1. ako sa to chova na roznych monitoroch, da sa nejak nastavovat rozlisenie ?

2. Po pripojeni USB keyboard/mouse a pripojeni cez remote desktop na svoj pracovny PC bude vsetko fungovat tak ako ma ? tj win klavesy na klavsenici, prave tlacitko na mysi ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mi ta recenzia pripada ako reklama pre Petra Blahaka co seem furt dava reklamu na predaj... To ze nevyskusali zakladne multimedialne veci ked uz v nazve sa spomina HTPC tak to o niecom asi svedci nieco skryvaju a na taketo pouzitie toto zariadenie urcite vhodne nebude....tak ludia davajte si pozor na taketo pofiderne kramy a necakajte od nich zazraky...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Trefa... je mnoho velmi pádných důvodů toto zařízení jako přehrávač netestovat. Například ani neumí pravých 1080p - jen na toto rozlišení na výstupu upscaluje z nižšího.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano ja sam zasebe mohu rici ze je to opet nafouknuta bublina jak je to zarizeni uzasne - neni .. bohuzel... jsou to akorat vyhozene penize.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

uz se tesim na recenzi... :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to si delate srandu nebo opravdu tomuto pocinu rikate recenze ? to snad NE ! absolutni vypovidajici hodnota 0 :( mampocit ze sem se ocitl na bulvaru http://technet.idnes.cz/ :( panove tohle je opravdu ostuda. sem opravdu sklamany :(

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

aspon neco trosku co ma hlavu a patu http://www.youtube.com/watch?v=cCZSdcKp-JE

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych se přimlouval za recenzi. Dále by mě zajímalo, jak je to s přehráváním HD videí ze sítě. Pokud má HD video bitrate 10 Mbps tak už se mi to na 100 Mb síťovku zdá tak na hraně. A to filmy mívají bitrate ještě větší.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

mrkni na tohodle cloveka .. hodne si stim hraje http://www.youtube.com/user/razorsmoker111?feature=watch

.. no a ja sem se rozhodl .. vim ze to nechci neni jedine video ktere by se netrhalo na 120 full had to bude asi velka nouze .. takze zpet k normalnimu pc :( bohuzel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

me zaujalo tohle Multimediální centrum Amex MP-G7 Internet TV Arena Media Player Google Android TV, Internet, 2.5" HDD (není součástí) http://www.it-zone.cz/?Mode=Sti&StiId=99428

bohuzel dodavan klavesnice je udesna :(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Arenu bych nedoporučil. Měl jsem ji asi týden na testování a objevil jsem několik zásadních problémů. Za prvé u přehrávání videa s hardw. akcelerací byl lehce posunutý zvuk. A za druhé procesor je pouze 750MHz, což je bohužel dost poznat. Při náročnějších úkonech výrazně nezvládá...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

ja bych ho nechtel v teto konfiguraci neb kdyz by mel 2x tak lepsi parametry tak by to bylo vcelku zajimave zarizeni. tuhle chvilku urcite je uz zaz zenitem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

pro lidi co uz maji X5 zde informace od uzivatelu + odkazy na fora
http://androidforum.cz/post477775.html#p477775

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem potěšen, že se autor zapojil do diskuze a doplnil věci, které opomněl. Je zodpovědný a pracovitý a to se mi na teamu CDR libí. Tomu říkám úpadek serveru. Pane Voříšku, když to neumím, tak to nedělám. A pokud jste student, který se to učí, tak si nafackuji a doplním chybějící věci, které ostatní zajímají. Povrchní novinařina se nám tu začíná nějak množit.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

to :Něrpa

to co jsi rekl je mnou odsouhlaseno na 100%. posledni dobou mi to tady pripada jak na bulváru ... technet.cz.

ps: stejne to byla podpora pro prodejce co tu "spamoval".)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jeste ze nejsem sam, pripadal jsem si jak duchodce co si furt stezuje. Ty "recenze" na cdr mi prijdou jak maskovane P.R. clanky z teleshoppingu. Coz o to, ze to neni full-hd ale pouze 720p, ale ukazeme vam jak provezt root. Sice vam neukazem jak to prehrava media, ale hele, bezi na tom wi-fi hotspot. Proste to je plug and pray. Vsecko si musite doladit rucne. Cekal jsem ze dle tradit cdr recenzent proslapne vsecky utrapy, ktere se bezne u androidu vyskytuji, tedy hlavne prehravani ze samby.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Neí někdo jak nastavit zesílení mikrofonu - obyčejné MIC pro PC mi fungují tak max 5 cm od úst????

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, chtěl bych všechny potencionální zájemce o toto zařízení upozornit,
že výrobce, i prodejci v ČR udávají o výrobku nepravdivé informace.

Tvrdili, že zařízení zvládá 1080p, ale dnes říkají, že již nikdy nevyjde žádný nový FIRMWARE, který by 1080p podporoval!

Je to obrovský podraz na všechny, kdo s tímto zařízením počítali jako s Multimediálním centrem, jak jej inzerují.

Je to směšné a jsem dost naštvaný, protože poté, co říkali, že mají problémy s podporou některých TV, tak dnes změnili oficiální stanovisko a říkají, že ANDROID OBECNĚ NENÍ NAVRŽEN PRO 1080p!

Osobně zařízení vracím dodavateli (kv-mobil.cz), který na svých stránkách též uvádí nepravdivé informace, když zmiňuje podporu 1080p.

Pokud by někdo chtěl reagovat ve smyslu, že 1080p FIRMWARE byl vydán, pak vězte, že je NEOFICIÁLNÍ.

Takže pozor, od tohoto zařízení ruce pryč!

A jestli máte někdo stejný problém, jako já, prostudujte stránky České Obchodní Inspekce, kde se o nepravdivých informacích dozvíte detaily:

http://www.coi.cz/cz/spotrebitel/podani-stiznosti-podnetu-dotazu/

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

FW na Full HD vyšel - http://www.facebook.com/minixtech/posts/173895266089021 .

KV.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

je to jak říká pán z KV-MOBIL.CZ. Firmware 1080p vyšel.
Ale samozřejmě to má háček: Jedná se a vždy bude jednat o neoficiální FW. To znamená, že oficiální a 100% podporované FW budou vždy jen 720p.
Ostatně sám vývojář MINIXu to potvrzuje na jejich fóru zde:
http://minixforums.com/threads/neo-x5-latest-firmware-20130326-version-0...

Už se nehodlám dohadovat o tom, že třeba na US stránkách minixu je napsáno 1080p (o 720p a upscalingu ani zmíňka), ale když se jich zeptáte, tak naopak tvrdí, že ofiko pouze a jen 720p. Nebo o tom, že někde udávají "up to 1080p" a pak se ohání tím, že upscaling ze 720p na 1080p přesně toto splňuje. Ani na stránkách KV-MOBIL.CZ není zmíněno, že opravdové 1080p bez upscalingu je pouze neoficiální.
Opravdu, nepřipadá mi to jako fér jednání.
Navíc ze stránek KV-MOBIL.CZ 1080p již z popisu produktu rychle zmizelo. Naštěstí existují věci, jako třeba WayBackMachine, které uchovávají archiv webových stránek. A v archivu je hezky vidět, že ještě nedávno tam byla podpora 1080p uváděna.

A dle mého názoru to přesně naplňuje podstatu toho, co je psáno o podávání nepravdivých informací na stránkách ČOI. Cituji:
"... používá nekalé obchodní praktiky: například uvede nepravdivé údaje o výrobku nebo poskytované službě, uvede nepravdivé údaje nebo zamlčí některé informace, které mohou zásadním způsobem ovlivnit rozhodování spotřebitele, takže spotřebitel např. zakoupí výrobek nebo službu, které by se znalostí těchto informací nezakoupil, neuplatní právo, kterého by jinak využil, apod. Klamavou obchodní praktikou je i prodej padělků."

V době, kdy jsem zařízení kupoval, byla udávána podpora 1080p. Kdybych věděl, že oficiální podpora 1080p není oficiální, tak si prostě tento výrobek nekoupím.

A nejvíce bijící do očí je právě vydávání oficiálních FW pouze se 720p a upscalingem (a to ještě dost nekvalitním) na 1080p a pak vydají úplně ten samý s podporou 1080p bez upscalingu, ale ten už není oficiální.
Proč to nedají do jednoho s tím, že výchozí je 720p a uživatel si pouze rozlišení přehodí na jím preferované?
Připadá mi to, že si tím kryjí záda. Vždy mohou totiž říci, že jste použili neoficiální FW a tím pádem za něj neručí.

Otázka na závěr: Jsem opravdu takový exot a jediný, komu to připadá divné?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Toto je uz jen obchodni omacka, jak toho prodat co nejvice. Mam 3 roky stare media centrum s realtek 1073dd a dvb-t tunerem, ktere pouzivam take jako NAS. Samba je ale na nem neuveritelne pomala, takze jsem mel v planu koupit NAS co nakrmi gbit ethernet + rychlou androidi krabicku na media. Po velkem boomu jsem koupil X5 na vanoce a do dnesniho dne nevysel pouzitelny firmware. Po siti to neumi korektne prehravat. 1080p videa vypadaji upscallovane samozrejme hure nez na starickem realteku 1073. Krabicka nema uzivatelsky privetivy a pouzitelny frontend. XBMC podpora je tragicka, pady, seky a pripadne nepodpora formatu. O podpore HW akcelerace nemluve. Pokud chcete media centrum, od androidich krabicek ruce pryc. Vratil jsem se zpet k puvodnimu media centru a doufam, ze brzo vyjde nastupce realtek 1186.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, zkoušel jsem Samsung Oceanic Demo (datový tok 40Mbps) v eHomeMediaCenter, kterýžto je výchozí součástí předinstalovaného OS. Výsledek? Vůbec jej nenačte. Pořád načítá, ale už se z toho nevymotá. XBMC ho přehrává velmi sekaně. NAS, ze které to přehrávám, dává v pohodě 240 Mbps, a 100 Mbit síťová karta v NEO X5 by s tím také neměla mít problém.
Prostě špatné.

Bohužel jednání zástupců KV-mobil.cz je vyhýbavé. Jelikož se nehodlám vzdát (chci odstoupit od smlouvy), tak pro jistotu přestali reagovat úplně. To mi jako seriózní a profesionální přístup nepřipadá.
Holt v ČR si každý nechá všechno líbit a obchodníci s tím počítají.
Naštěstí mám dobré zkušenosti s ČOI, už mi párkrát dobře poradili a dokonce sami nabízí prošetření každého případu individuálně, vč. proklepnutí daného obchodníka.
Je to až to poslední, co bych chtěl, ale zdá se, že jejich pomoc budu potřebovat.

Ještě jedna zajímavost - proč Minix NEO X5 nenabízí žádný velký prodejce?
Přitom by cenou krásně zapadl mezi Rikomagic, který se prodává pod 2000,- Kč a třeba Asus a Zotac, kteréžto se prodávají za ceny nad 3000,- Kč.
Je to samozřejmě spekulativní otázka, ale stojí za zamyšlení.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,

stanovisko jsem Vám napsal do mailu. Bohužel nesedím u PC celý den abych mohl ve vteřině reagovat na Vaše neustálé vyhrožování. Svoje stanovisko jsem Vám napsal, je zvláštní, že po více jak 4 měsících užívání, se Vám něco nezdá. Na vrácení zboží máte ze zákona 14 dní od zakoupení.

KV

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Milý pane, vy akorát říkate pouze to, co se Vám hodí do krámu.
1. Pokud správně počítám, od zakoupení (16. 1. 2013) neuběhly ani 3 měsíce,
natož 4.
2. Psal jsem Vám, že jsem čekal proto, že výrobce sliboval FW, který bude s 1080p funkční. Dodnes neexistuje oficiální FW, který by problém s přehráváním 1080p řešil. Proto reaguji až teď. Ano čekal jsem dlouho, taky se divím.

Nicméně, zanechme fóra k jejich účelu, pojďme flamovat e-mailem. Brzy Vám jím pošlu vyjádření Plzeňského a Karlovarského inspektorátu České obchodní inspekce. Sám jsem zvědav, jak zareagují.

Pokud Vás někoho bude zajímat výsledek, napište mi a já se o něj podělím.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.