CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k RECENZE - Padá No Man's Sky, něco si přejte

Oznacit No Man's Sky ako sklamanie roku je myslim prehnane. Ta hra je skor vyustenim dnesnej situacie v hernom priemysle a kam tak trochu cely smeruje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kdo co pise o zklamani roku? V clanku Vidim jedno z nejvetsich zklamani za posledni leta a s tim se nedá jinak nez souhlasit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak, ten článek snad není až *tak* špatný... ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak lidi, co podlehli hype, která hru doprovázela před vydáním, tak to určitě považují za velké zklamání.

já osobně jsem poučen a po zklamáních, kterými byli Duke Nuken Forever a Sunrider Liberation Day, už nevěřím fanouškovskému hype

PS: naštěstí to Sunrider Liberation Day zachránil s "Kapitánskou edicí" :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zklamání roku to rozhodně je a já osobně jej hodnotím jako největší zklamání od dob Watch Dogs (2014).
A Seam Murray by si zasloužil přes hubu - to všechno jeho mlžení se konečně vysvětlilo.
Přeju jim, ať 90% hráčů uznají reklamaci a nechají jim hru vrátit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V nadpisu stojí "Padá No Man's Sky, něco si přejte", ale o padání se v samotném článku nepíše. Možná by se ještě někam vešla nějaká větička s povzdechem nad stabilitou samotné hry. Hra je totiž v mnoha případech nehratelná, protože když spadne co 1/2 hodiny, tak vás to omrzí. To je dle mého jeden z legitimních důvodů, proč chtít peníze zpět. Já si přeji, aby autoři hru "stáhli" (přestali prodávat) a opravili, protože v jádru je to zajímavá oddychovka, ale nyní je to prostě nedodělek...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Po pravdě uvádíte recenzi v době, kdy tu hru nejspíš už nikdo soudný nehraje. Lituji každého, kdo za to vyhodil ty peníze. Tahle hra měla být prodávána maximálně za 15 dolarů. Rozhodně to není hra, která by si zasloužila plnou cenu. Připomíná to spíše typickou hru z early access ... takovou open alfu, protože i na betu je to moc chudý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A mě se vcelku líbí :) A když si člověk hákne prachy, tak je z toho docela příjemná oddychovka na krátké letní večery.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jo dobrá oddychovka pro lidi, co v životě žádnou hru nehráli a tudíž nemají představu, co je to dobrá hra...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě jsou lepší hry a každý má jiný vkus, ale mě vcelku baví. Uvidíme, jak dlouho (podle toho, co se jim podaří opravit přidat).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stavem je to skutečně Early Access (pozdní alfa) tak za max 20 euro. Jen pár postřehů ke generátoru biosféry na planetách:

* Není problém narazit na obměnu zvířat velikosti a tvarem připomínající hrochy jak se vesele vznášejí na páru malých motýlých křídel rostoucích z boule za krkem (gravitace 1G). Obdobně různé potvory pohybující se v rozporu s fyzikou (většinou těžiště daleko mimo nohy bez protiváhy).
* Nad komplexností biosféry nikdo neuvažoval - jsou to jen nespojené náhodné generátory, takže můžete mít planetu bez rostlin ale se stády býložravců (asi žerou loděmi importované seno).
* Podobně anatomie vs výživa - tvor s očividně dravčí tlamou je býložravý, tvor z býložravou tlamou údajně "absorbuje minerály", tvor zvící megaslona je označen jako hmyzožravec, ale na planetě se půlmetroví mravenci nevyskytují, apod...
* Velmi malé zastoupení tvorů jiných něž čtyřnohých variant (šestinozí, jednonozí apod..). Možná jsem neměl štěstí, ale nenarazil jsem na hady, minimum hmyzáků či pavoukoidů, o jiné než dvoustranné symetrii ani nemluvě (např. hvězdice, ježovky apod...).

Jak je psáno v článku - neskutečný promrhaný potenciál ve všech směrech. Ta hra snad nemá jediný aspekt, který by byl herně dotažený. Možná to dodělají, možná ne (peníze už mají, byť je množství refundací). Škoda.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak velryba zere plankton, mozna ze megaslon se taky tim hmyzem uzivi, kdyz to bude brat po celych mravenistich ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uplne vidim to managerske zadani - at je to co nejlehci, aby to hralo co nejvice lidi.. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.