CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Ředitel Pfizeru prodal 60 % akcií v den, kdy oznámili 90% úspěšnost vakcíny

Hmmm, že by očekával průser, až se ta vakcína začne normálně používat? ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Průser vakcíny Pfizeru je už jasný - vakcínu je nutné uchovávat a přepravovat při teplotě -80°C nebo nižší. V podstatě nikdo nemá mechanismus, jak ji dostat k pacientům. Tu ruskou stačí narovnat do krabic a poslat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikto nema mechanizmus? To ako myslite? Mechanizmov je milion, nikto nevravi ze to bude lahke ako roznasat pizzu, ale technologie a moznosti na to mame uz desatrocia...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky věřím spíš té ruské, která je vyvinuta ověřenou metodou (stejnou jako vakcíny z ČSSR, kterých sem pár dostal). Pfizer šel úplně novou cestou. Čínské vakcíny mohou být odzkoušené zejména na asiatech, tak u nich bych počkal. Snad ještě Izraelci by něco mohli mít.

Vyšší technologické nároky ve mně vzbuzují obavy - větší riziko nějakého problému.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak hodne stesti :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, že způsobů je několik - ale všechny vyžadují zajištění nebo výrobu dostatečného množství speciálních nádob, chladiva, školení lékařů a sester - prostě pár měsíců horečné činnosti, na kterou není čas. Proti jednoduchému zařazení krabic mezi ostatní zásobování lékáren a nemocnic pěkně drahý a nepohotový opruz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak samozrejme ze to nebude ako preprava pizze. Ale taka tragedia a neuskutocnitelne to tiez nebude. Logisticky sa tu nedeje ziadna revolucia a vsetko co sa pouzije je uz roky vsade pouzivane. Ano moze to vyzadovat trochu viac casu, a ano lacne to nebude ale vzhladom na to ze jedina alternativa je ruska pochybne testovana vakcina vela inych moznosti zatial nemame...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Akoze nie? Rusko ma vakcinu s vyssou ucinnostou.

V USA doktori liecia covid trojkombinaciou liekov:
HCQ + AMZ is particularly effective and there's the zinc advocates.
alebo dvojkombinaciou
HCQ + doxycycline may be even more effective.
Samozrejme, ked uz su napadnute pluca tak jeho efektivita je miziva, no kazdy pozitivny a este zdravy, kludne mohol tieto lacne lieky uzivat, kde v prvych dnoch je kombinacia liekov je velmi ucinna.

Problem USA je ten, ze doktorov demokraticky blokuju srackomedia, sracko-framaceuti a blokuju a mazu im videa. No ich videa sa daju dohladat.

Tento fyzicky nelogicky shit od (fitzeru) nema buducnost. Prenasat nieco v prostredi s rozdielom teplot viac ako 100 stupnov je logisticky nezvladnutelne na celonarodnej urovni. Tych pochybeni, kde pri manipulacii dojde k poruseniu odporucanych teplot je enormne vysoka. Hlavne u doktorov, ktori poslednych 20 rokov nepremyslaju a len predpisuju lieky podla odporucani obchodnych manazerov farmaceutickeho priemyslu, alebo odporucani (a naslednom preplacani liekov) skorumpovanych poistovni.

Robil som test s gumenou rukavicou, ktora v beznom chladnom prostredi (cca 5-7 stupnov celzia) bola vlozena do mraziaku s teplotou -60 stupnov na asi 60 sekund. Rukavica sa dala po vytiahnuti do chladneho prostredia rozbit ako sklo len do 2-3 sekund. Po zmeskani tohto casu uz bola obycajnou gumou.

Ano, vakcina nie je guma, ale tam bol rozdiel teplot len 67 stupnov a stacili 4 sekundy a uz bol prenos tepla vyrazny.

Tuto si niekto mysli, ze ak niekto vytiahne vakcinu z -80 stupnov do +22-25 stupnovej miestnosti, tak dodrzi svoje vlastnosti? Nerealne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A teraz si nájdi mernú tepelnú kapacitu silikónovej gumy, odváž koľko váži rukavica. Potom si zober mernú tepelnú kapacitu skla, vakcíny (plus mínus voda), gumovej zátky a hliníkového vrchnáku. Prepočítaj, porovnaj... a daj si facku :)

PS: nedám sa dobrovoľne očkovať ani americkou ani ruskou vakcínou. Ak ak to bude povinné, urobím čokoľvek aby som sa tomu vyhol.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ved v pohode, jasne ze tam je rozdiel a velky, ale poukazoval som na to, ze nez to niekto prenesie, vyberie kus, zatvori (mozno necha z lenivosti otvorene), pichne, tak nie je sanca dodrzat postupy vsetkymi sestrickami/doktormi. Chybovost pre vysoky teplotny rozdiel je vysoka. Jedna vec je, ked to robi par ludi v labaku a druha celoplosne vo vsetkych lazoch, dedinach.
A urcite to nebude: plus minus voda, sklo, -80, lad. Jedine ak velke minus vody a velke plus tekutiny ktora nenabera na objeme a sucasne ju zvladne telo.

Ja zasa nezeriem rozpravky skorumpovanych farmaceutickych firiem. Vraj nova technologia. Je jasne preco predaval akcie, pretoze uz nad nimi vysi ortiel. Rovnako ako vysel nad Intelom a ich manazer tiez rozpredal maximum akcii, ktore sa dali. Po par rokoch je vidiet vysledky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

CO2 sublimuje při -78, tomu ještě dost chybí do -80, přeprava bude velký a drahý problém, natož pak uchování. Ono těch kryokomor moc není a s farmaceutickými parametry ještě méně. No bude to zajímavé sledovat. Při přemisťování je potřeba ještě vytvořit rezervu, protože okrajové části se začnou rychle ohřívat, no doufám, že bude u každé vakcíny napsáno, jestli byla na kraji balíku, nebo ve středu...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo z nás tady neví jaký přesný chladový řetězec tato vakcína vyžaduje. Takže všechno jsou to jenom nepodložené spekulace.
Kryogenní skladování biologického materiálu je naprosto běžná záležitost a má to kdejaká laboratoř. Je určitě pravdou, že u takové vakcíny je manipulace a logistika daleko složitější než u běžné vakcíny která se skladuje v teplotách +2°C až +8°C (tj. v běžné ledničce). Ale zase tak neřešitelné to není. A taky neznamená, že když takovou vakcínu vystavíš krátkodobě vyšší teplota tak že s ní něco stane. Z tohoto důvodu se ve farmacii často používá MKT. Které zohledňuje právě to jak a o kolik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a co ze sublimuje pri takej teplote...CO2 moze mat ovela nizsiu teplotu a teplota sublimacie je uplne irelevantna... Preprava nebude velky problem, ani uchovanie, akurat sa na to budu musiet pripravit. Kedze vakcina este nie je hotova a schvalena je tu nejaka rezerva. A okrajove casti se zacnu ohrivat. To si totalne cucate z prstu a ak sa pouziju spravne prepravne boxy nieco take ani zdaleka nehrozi....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není to -80°C, ale -70°C. A nikdo nemá mechanizmus na převoz znamená, že pfizer vyvinul vlastní transportní box se suchým ledem a GPS, který uchová 5000 dávek ve správné teplotě po dobu 10 dnů. Vakcína vydží pri -70°C skladování až 6 měsíců a po doručení boxu může být v ledničce skladována při teplotě 2-8°C až pět dnů. Fakt průser.
https://www.bbc.com/news/technology-54889084

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Při porovnání s jinými vakcínami je to docela dost komplikace. je třeba naočkovat miliony lidí...
osobně si myslím že akcie prodal protšě proto že podle něj v té chvíli měly významně lepší cenu a než stejná konstelace nastane, tak to bude kdoví kdy....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vakcína od Moderny se bude snáze transportovat a distribuovat, protože se uchovává při teplotě minus dvacet stupňů, zatímco ta od Pfizeru/BioNTechu při minus 75. Na to mnohá zdravotnická zařízení nejsou připravena.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdo se nechá očkovat neověřenou a neodskoušenou vakcinou ! je blb , a sebervrah !
navíc buh ví co, ta jejich vakcina obsahuje :)))))
opravdu nemám zajem dělat nekomu pokusného kralika :((( jsem zvedavý kolik doktoru se nenecha naočkovat :)))) moc dobře vědí co to je za humus !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na těch vakcínách nic neznámého není je známo jak fungují a co v nich je a jsou testovány na tisicovkách lidí.. Není to tak ověřené jako když se něco používá x let ale nejde tvrdit že je to něco neověřeného. Například na chřipku se nová vakcína musí vyvinout taky každý rok znovu ne?....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

coto melš za bludy ! tyhle vakciny tedy pokusy o vakcinu ! nejsou vubec ověřeny na lidech !!! tak tu nešiř lží ! že se testovaly na lidech! tak možná otestovaly na 20 lidech :) a že ti lidi neciply neznamená že vakciny jsou testované na lidech !
protože za takovou dobu nelze stinout pořádné testovani vakciny !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Na vysokej zivote skole zivota to neucia. Potom kludne veris tymto antivax srackam ktore si vyplodil...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.