CDR.cz - Vybráno z IT

Remake Final Fantasy VII nedodrží původní příběhovou linii a mechaniky [E3 2015]

Final Fantasy 7 Remake Screenshot 2
Podle režiséra Final Fantasy VII, Tetsuya Nomura, není grafické vylepšení podstatou tohoto remaku. Úprav se dočká i příběh a herní mechaniky.

E 3 Special 2015 Intel

Final Fantasy VII se brzy dočká několika nových výstupů. Tím nejdůležitějším je kompletní remake pro PlayStation 4, o kterém jsme už jednou v rámci našeho zpravodajství psali. Graficky se dočká kompletního přebudování (hodného next-gen éry). Vzhled však nebude to jediné, co vývojáři pozmění.

Související články: 


K vysvětlení slov Tetsuya Nomury je potřeba připomenout, že vedle remaku Final Fantasy VII (jehož datum vydání není zatím známé) se původní díl dočká letos na Vánoce ještě portu HD edice, kterou už několik let můžeme hrát na našich PC, pro PlayStation 4 (a iOS).

Za těchto okolností prý nemá smysl vydávat totožnou hru s pestřejším kabátkem. „Původní hra už je venku, HD verze pro PC se už chystá na PlayStation 4. Není třeba tu mít dvě totožné hry, i když bychom jedné zlepšili vizuál,“ objasňuje Nomura. „Pokud bychom ponechali vše stejné, už jsme zase u formy HD portu.“

Final Fantasy Vii Wallpaper 2Final Fantasy Vii Wallpaper 1

Zatím není jasné, které příběhové střípky budou pozměněny. Vzhledem k tomu, že původní hra neobsahovala dabing, půjde spíš o přepracování replik postav; jiné zkoncipování důležitých scén, aby odpovídaly kinematografické kameře; přidání některých pasáží, které by v původním konceptu byly nepoužitelné, ale v novém kabátě by hře slušely; prodloužení některých úrovní; provázání flashbacků s Crisis Core apod.

Samozřejmě jde jen o naše odhady. Můžeme jen doufat, že plánované změny budou jen a pouze k lepšímu. Prý se ale nemusíme obávat.

Final Fantasy Vii Combat

Záchován nebude ani tahový soubojový systém. Alespoň ne v totožné podobě. „Nemůžeme si dovolit mít tyto krásné, 3D modely postavené jen tak v řadě a poskakující dopředu a dozadu, vyčkávaje na své kolo. To by vypadalo příšerně,“ vysvětluje Nomura. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Zdroje: 

Diskuse ke článku Remake Final Fantasy VII nedodrží původní příběhovou linii a mechaniky [E3 2015]

Čtvrtek, 18 Červen 2015 - 20:04 | Psycho Mantis | "Nemůžeme si dovolit mít tyto krásné, 3D...

Zobrazit diskusi