CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k (R)evoluce v ovládání PC? Přichází pracovní stoly s dotykovým displejem

Revoluce? S timhle prisel Microsoft uz davno. Tohle je jen kopie...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Omyl, Microsoft to nejdřív viděl ve Startreku :-)
Každopádně to není první podobný pokus. Naposledy jsem viděl upravenou TV Samsung s vícedotykovou vrstvou a "nějakými windows", jako konferenční stolek. Něco podobnýáho bych bral do obýváku na CAB (Computer Aided Boardgame :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A pro vaznou praci opet sahneme pro klavesnici...

+1
+55
-1
Je komentář přínosný?

...kterou nebude třeba pořád leštit. ;-)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Tak já nevím, osobně musím mít opřené ruce o stůl, když píšu na klávesnici. Nedokážu si představit dlouhodobě psát takhle s rukama ve vzduchu :)

+1
+38
-1
Je komentář přínosný?

Z toho žádný nový trend ani revoluce nebude.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. MS asi dobře ví, proč jméno téhle srandy (Surface) používá jinde... Na druhou stranu, kdyby s tím teď vyrukoval Apple, určitě by se toho tak dvacet, třicet milionů prodalo, i kdyby to nikdo nepotřeboval. :-)))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

jenomze to je prave to kdyby...veci od apple se prodavaji, stejne jako se prodavaji nove modely od BMW nebo Audi...protoze lide vedi, ze tyto firmy by nic nepouzitelneho neuvedli :)

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, ten surface me taky napadl ...... skoro mi pripada, ze takovy "koncept" prichazi rok co rok .... pak se jim ozve nekdo z microsoftu a rekne, ze tenhle produkt maji na trhu uz deset let a nikdo jej nechce:o) Ale jo, apple by to asi prodal svym oveckam .... ale jako do nejake hypermoderni snobske kavarny si to dovedu predstavit (no, ono asi v techto prave ten surface stul za 100k pouzivaji:), ale na doma nebo do prace je to kravina ....... vlastne beru to zpet, apple by to prave nedokazal prodat, protoze ten nevyrabi vec pro deset nebo sto lidi, ten musi mit minimalne deset milionu a s timhle by se priblizil mozna tak tisicovce prodanych kusu:)

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se poprvé objevilo někdy kolem roku 2007-8. Tenkrát to dokonce cpal MS i jako reklamu do filmů a seriálů. Vím určitě, že to měli v HQ Knight Industries v seriálu Knight Rider :) A přišlo mě to super, ale do dneška je můj stůl pořád z dřevotřísky.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo možná, že si to nějaké úzké specifické využití najde. Ale aby to bylo rozšířené v domácnostech/kancelářích horko těžko. Už jen kvůli tomu, že ta sranda bude stát minimálně 5x víc než obyč počítač(příp. allinone) s monitorem a sežere to víc místa. To zas bude revoluce asi jako leapmotion či jak se to jmenovalo a další milion pí****** které vymýšlejí aby s důvěřivců vytáhli alespoň nějaké peníze.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Ta myslenka rozhodne ma neco do sebe, ale souhlasim se zakladnim problemem: tohle se muze rozsirit jen tehdy, kdyz to bude LEVNE. Stul s dotykovym displayem si proste vetsina lidi neporidi pokud bude stat vic nez dvojnasobek ceny NORMALNIHO STOLU (+ rekneme s klavesnici) a nebude mit srovnatelnou nosnost (tj. pujde na nej postavit kvetinac s metrovou kytkou aniz by to poskodilo display).

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Bral bych e-ink displej přes celý stůl, ale tohle svítící monstrum je trošku moc :)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Rozpoznání podle tvaru...?! To mi přijde trochu úsměvné. Stejně všechna zařízení, která by s tím stolem mohla spolupracovat, budou muset mít vyřešený bezdrát pro přenos dat, jehož součástí samosebou bude muset být i identifikace - tak proč zavádět nějakou další zbytečnost typu "tvar vodivé podložky"? Místo kontaktu bude zjistitelné, ID zařízení taky, a víc není třeba...

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Som jediny, komu to pripomenulo Reactable? :)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.