CDR.cz - Vybráno z IT

Rozezněte svět písní v 3D plošinovce Fe, vydání na Switch potvrzeno

Na videoherním trhu již nejsou nezávislé hry brány jako něco podřadného. Zjistilo to již i EA. To nyní zastřešuje vývoj sympatické plošinovky Fe, jež se připomíná novým trailerem, který ukazuje unikátní vizuál i hratelnost.

Fe je 3D plošinovkou od studia Zoink, které spolupracuje s gigantem průmyslu, EA. Titul oplývá překrásnou low-poly grafikou, která svou stylizací připomíná indiečko Nihilumbra. Základ totiž tvoří černá barva, na níž následně grafici pouští barevné osvětlení. Minimalistické, účelné a působivé.

Hratelnost není o nic méně zajímavá. Soubojový systém se orientuje na zpěv písniček. Podobně jako kytarová sóla v Brütal Legend, i zde se hlavní postava může naučit různé druhy písní. Ty lze použít ke své obraně nebo postupu otevřeným světem, jenž ukrývá mnohé k prozkoumání.

Vývojáři navíc oznámili, že titul vydají i na nejnovější konzoli Nintenda Switch. Vzhledem k zaměření této společnosti se bude Fe náramně vyjímat v jejím katalogu her. Fe vyjde příští rok pro PC, PS4, Xbox One a Switch.

Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Rozezněte svět písní v 3D plošinovce Fe, vydání na Switch potvrzeno

Žádné komentáře.