CDR.cz - Vybráno z IT

RPG ze hřbetu draka. Scalebound se pyšní novými záběry ze hry [GC 2015]

Scalebound 1
Microsoft během své konference na GamesComu ukázal nové záběry z velmi nadějného kousku Scalebound od studia Platinum Games (Bayonetta, MGS: Revengeance, ...). V tomto akčním RPG osedláme draky, což je něco, co se v herním světě neobjevuje každý den.

Gc 2015 Banner

Her s dračí tématikou kupodivu není zrovna mnoho. Přestože je každé druhé RPG v sobě má zakomponované, málokdy je na ně kladen takový důraz, jako právě ve Scalebound. Nepočítejme ani Skyrim, který sice dovoluje létání na hřbetu drak, ale jedině skrze uživatelské modifikace. A ukázat bychom si mohli prstem i na Dragon Age, alias titul s drakem ve jméně a minimem draků ve hře. 

Scalebound na první pohled vypadá jako vcelku tuctové akční RPG japonského ražení, zejména pokud jde zrovna o akci, která probíhá na pevné zemi. V těchto situacích je herní složka nápadně podobná poslednímu dílu Devil May Cry série. Takovému přirovnání pomáhá i fakt, že vzhled hlavního hrdiny náramně připomíná právě mladého Danteho.

V ukázce se nejprve předvede v sólové akci jen hlavní hrdina, později akce začne nabírat trochu větší grády, když se do konfliktu vloží i okřídlený kamarád. V průběhu bitev bude moci hráč do jisté míry ovládat svého draka a s jeho pomocí nepřátelům trochu "zatopit". Po chvíli dojde i na souboj s bossem, který je plný efektů a gigantických férovek mezi drakem a přerostlou kudlankou. 

Scalebound 2484211 Scalebound 653 X 367

Létání na dracích je jedním z avizovaných pilířů hry, zatím jsme toho však z "ptačí" perspektivy mnoho neviděli. Snad tedy ve finální verzi dojde na honosnější zapojení draků, než jak je možné aktuálně vypozorovat z ukázek. Pouze krásné screenshoty nestačí. 

Každopádně vypadá Scalebound na slušný a nadějný titul, který bude kazit snad jen exkluzivita pro Xbox One. Majitelé těchto konzolí se dočkají dokonce i čtyřčlenné kooperace. 

Zpravodajství Gamescom ve spolupráci se společností Playman

Playman - Playclub

Děkujeme za partnerství hernímu VIP obchodu Playclub.

Diskuse ke článku RPG ze hřbetu draka. Scalebound se pyšní novými záběry ze hry [GC 2015]

Žádné komentáře.