CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusko buduje protiraketovou obranu. Letos začne testovat PVO systémy S-500

Umět zasáhnout cíl letící rychlostí 5500 km/h není dnes již žádný kumšt a nestačilo by to ani balistické střely krátkého dosahu. S-500 umí postřelovat hypersonické cíle, tedy je schopen efektivně zasáhnout cíl letící rychlostí 5,5 km/s, což je cca 16 Machů. Přičemž je koncipován (detekce, sledování a navedení střely) na rychlosti až 7km/s, což už je právě rychlost hlavice ICBM ve výškách nad 100km (tedy před aerodynamickým brzděním).

Co se týče hypersonických střel USA. Prvně jsou spíše než hypersonické tak hypotetické. USA na základní výzkum vysokoteplotních materiálů, plazmy a řízení těles při hypersonických letech ve srovnání se SSSR dost kakala a tak jsou prakticky na začátku. Pokus skočit rovnou na demonstrátor nevyšel a v tuto chvíli je před nimi dokonce i Čína, která hodně know-how získala při technologickém transferu Moskitů (ty jsou sice jen vysoce supersonické, ale v takových letových výškách, že lze tyto zkušenosti aplikovat na hypersonické rychlosti ve velkých výškách).

A za druhé, S-500 se hypersonickým střelám samozřejmě ubrání. Respektive má k tomu předpoklady a je proti nim vyvíjen.

A mimochodem, S-500 je jen evoluce S-400, která je evoluce S-300. Raketa která bude určena pro hypersonické cíle je v mnoha ohledech shodná s 40N6 (nejvýkonnější raketa systému S-400).

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Člověk by si z těch názorů na českých diskuzích hned myslel, že průměrný čech zná experimentální zbraně jiných zemí mnohem lépe než samotní zahraniční inženýři.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Opravím vaše prohlášení:
většina výzkumu hypersonických zbraní je polo utajených, takže je úsměvné, když tady hlasitě pronášíte, kdo má náskok ve vývoji.

A doporučoval bych si neplést "hypersonické střely" a "hypersonické 'letadla' ".
Sice se v USA moc nedaří předsevzetí o hypersonickém letadle, ale v hypersonických střelách má USA podle všeho náskok.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

X-43, X-51, Falcon, HiFire, HyFly, Wu-14, Alfa, GELA, Meteorit, Iskander-M, Brahmos II ...

dohledej si o nich informace a pak se sem vrať a řekni mi kdo má podle všeho náskok.

Jinak ano, hypersonické objekty sice jsou poloutajené, ale jen polo. Utajit let objektu, který ke svému provozu potřebuje urychlit prakticky prvním stupněm balistické rakety nejde z bezpečnostních důvodů.

Dále pak základní výzkum se také tají špatně, je to totiž matematicko-fyzikální aparát, kteří dělají vědci. Nepodařilo se ho plně utajit ani v SSSR. USA se na něj ve studené válce vykvákla, neboť tehdy věřila kombinaci stealth a ABM. Koncept vysokých rychlostí odmítla s Valkyrií a vrátila se k němu s plným nasazením až v momentě, když Číňané sejmuli cvičný cíl hypersonickým kluzákem (už předtím se však této oblasti začali věnovat na základě špionážních informací o funkci pokročilých návratových těles ruských balistických střel).

Mimochodem, USA mají náskok právě v hypersonických letadlech. Co jiného je X-15 ;-)

Ono není umění udělat něco co dosáhne hypersonických rychlostí (to umí i KLDR), ale navádět a manévrovat v ionizované vrstvě vzduchu. A s tím mají rusové náskok jako prase díky vývoji ničitelů letadlových lodí (celá řádka střel).

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

no právě, X-15 drží v Guinessově knize světový rekord v rychlosti pro pilotované letadlo už od roku 1959...
a to se píše už rok 2016 a zatím X-15 oficiálně nic nepřekonalo (sice jsou tady polo-utajené testy, ale nic oficiálního, žádné měřitelné hodnoty)

jinak bych vám chtěl připomenout fakt, že Rusové byli vždycky experti v tom, že jejich zbraně vypadali dobře hlavně na papíře!
Proto by jste neměl srovnávat hodnoty uvedené v nějaké ruské PR tiskové zprávě s reálnýma hodnotama západních zbraní.

I dřívě zmíněný (a vámi vychvalovaný) raketový systém S-500 není funkční a o všech hodnotách se mluví s poznámkou: "(až ho dokončíme) měl by být schopen" :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jenže jednotlivé složky systému S-500 již byly prověřeny v rámci vojskových testů. A to včetně výškového zásahu cíle ve výšce 600km.

Je to podobné jako u námořního ABM aegisu. Všechny komponenty byly prověřeny, ale zatím ještě nedošlo k integraci do operačního Aegisu. Samozřejmě stále zde je jistá možnost, že se integrace složek u S-500 nepovede, ale je malá.

Pokud nechápeš rozdíl mezi X-15 a X-43, tak těžko o něčem debatovat. Znovu to zopakuji, celá sranda je nikoliv v samotné rychlosti, ale v řízení a navigování ve slupce ionizovaného plynu (tedy plazmy). X-15 by nevydržel ani ohřev a přetížení, které působí na P-500 Bazalt a to je v podstatě již prehistorická ŘSPDL (která navíc v plazmové slupce nelétá).

Mno jejich zbraně na papíře ... ony vypadají dobře i v reálu. Problém byl, že SSSR tak úzkostlivě tajil svou techniku, že na export i největším spojencům byly downgradované systémy. To, jak ty zbraně vypadají a fungují v reálu vidíme až v poslední době, kdy už se Rusko zapojuje do konfliktů a speciálně to obrovské cvičení v Sýrii vyrazilo mnoha západním "analytikům" dech.

Když Erdogan zblbne, možná za nedlouho uvidíš jejich nemohoucnost v konfliktu s druhou největší armádou NATO ;-)

PS: To, že SSSR měl a Rusko má ve výzbroji hypersonické ŘSPDL a zatímco USA mají v tuto chvíli pouze lehce supersonickou HARM je prostě fakt. Samozřejmě USA nakonec tu střelu vyvinou taky, ale ještě nějaký ten pátek na to budou potřebovat.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

měl by jste si ujasnit vaše fakta, než začnete osočovat, že tomu ostatní nerozumí.
Jak jsem řekl, X-15 drží světový rekord v rychlosti jako pilotované letadlo. X-43 je tzv. "bezpilotní letoun".

a je vidět, že vám docházejí "argumenty" (ve vašem případě spíš "domněnky"), protože pomalu s vašimi teoriemi zacházíte do nesmyslných konspiračních teorií.

Je opravdu komické tvrdit, že "SSSR tajil svou techniku tak úzkostlivě, že spojencům ji dodával downgradovanou a až teprve v poslední době vidíme, jak ty zbraně skutečně fungují".

To už klidně můžeme tvrdit, že i Američané tajili výkon svých starých stíhaček a až teprve v poslední době vidíme skutečné výsledky. A víte v čem je zakopán pes??
Ten "magický trik" spočívá v tom, že ty F15 a F16, co lítají dnes, jsou velmi odlišné od těch modelů, co byly vyvinuty před 50 lety. Říká se tomu MODERNIZOVANÉ verze.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
vašim posledním příspěvkem jste mě jenom utvrdil v tom, že jste buď
a) obyčejný troll, který se tímhle baví
b) fanatik/hlupák, který čte ruskou propagandu a bezmezně ji věří, navzdory tomu, že historie prokázala, že se rusům nedá úplně věřit ohledně tiskových zpráv.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ale plky flky. Co například kompozitní vs. homonegizovaný pancíř u T-72A vs. T-72M.

Co například Francouzská avionika v Indických letadle? Že by Francouzi měli o tolik lepší avioniku? Ale prd, opak je pravdou, ale to co dá Rus Indovi je horší.

To není konspirace, ale fakt. Ovšem další fakt je, že pokud tohle nevíš, tak se nemáme o čem bavit. Nevíš totiž o ruské technice a jejich exportních manýrech nic hlouběji.

A mimochodem, i USA řadí spojence do několika kategorií. Turci, Saudi, Egypťané by mohli vyprávět jaký rozdíl je mezi F-16/F-15 pro ně a pro Izraelce. A to vč. výzbroje. Dtto tanky (Abrams Egypťanů je na půl cesty mezi M1 a M1A1, dtto Abrams Saudů).

Není vždy optimální dávat to nejlepší co máš na prodej.

Mimochodem, dokonce i v Koreji a Vietnamu dostali šikmáci downgradované stroje oproti těm, které tam tajně létali Sovětští letci. A rozdíl byl vidět (sověti nad američany udrželi lehce plusový poměr). To nebylo jen výcvikem.

A proto jsme neviděli Sovětské zbraně v akci do roku 2008. Tam poprvé Rusáci Západu připomněli, že všechny ty jejich analýzy z konfliktů USA (+vazalové) vs. trpaslík se sovětskými zbraněmi se hodí leda na podpal do kamen.

Nepodceňuj Rusáka, zejména když už jej ani Západní generálové nepodceňují.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

koukám, že čím dál tím více používáte standartní mlžící taktiku trollů...
Když člověk ukáže, že v něčem nemáte pravdu, tak hned nadhodíte jiné téma a překrucujete :-)

Ano, exportní taktika je jedna věc. Souhlasím s tím, že ji praktikuje hodně velmocí: nejmodernější techniku si nechají pro sebe a postupně starší rozprodávají spojencům.
Ale tvrzení, že Rusko "tak úzkostlivě tajilo svou techniku, že až v poslední době vidíme, jak jejich zbraně v reálu fungují" je úplně něco jiného. Je to doslova nesmysl. (jak jsem říkal: modernizace)

A s tou Koreou a Vietnamem jste se opět sekl!!
Dle všech udávaných statistik (většinou jsou zmíněné dvě hodnoty: trvzení obou stran) USA rozhodně ztratila V LETECKÝCH SOUBOJÍCH nejméně stíhaček.
Pravděpodobně vás mate celkový velký počet sestřelených "spojeneckých stíhaček", ale sestřely stíhaček zbraněmi země-vzduch nemůžou být brány jako "důkaz superiority ruských stíhaček".

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Ukazuje se, že jsi vlastně jen blb.

Ani číst neumíš.

Víš o tom, že v obou konfliktech byly nasazeny nejen sovětské stroje pilotované Číňany/Korejci/Vietnamci, ale i samotnými sověty. A právě tito Sovětští piloti drželi lehce pozitivní skóre oproti americkým letcům. Jejich šikmoocí kolegové ve zbrani samozřejmě měli negativní skóre.

No nic, je to ztráta času. Tvoje nevědomosti jsou tak hluboké, že to není diskuze, ale výuka. Navíc žáka, který má již někde nabyté pseudovědomosti a nehodlá se jich vzdát.

Takže sbohem.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

troll se ukázal. Někdo mu obil o hlavu pravdu a místo, aby to uznal, tak tady osočuje z nedostatku vědomosti.

trollovi dochází munice, tak už pomalu upravujete statistiky, tak aby mu to vyhovovalo.
"O všech pilotech, co byli sestřeleni budeme tvrdit, že to byli asiati, a jenom piloty, co měli hodně sestřelů a byli úspěšní, budeme počítat do statistiky jako Sověty."
FAKT KOMICKÉ! Takhle si můžeme upravit téměř jakoukoliv statistiku k jakémukoliv výsledku. Zamítá se.

konkrétní čísla o vzdušných soubojích
https://en.wikipedia.org/wiki/Post%E2%80%93World_War_II_air-to-air_comba...
Ty čísla třeba u kolonky "vietnam war" hovoří dost jasně, celkově US nemohli být v mínusu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a ke korejské válce:
U jednotlivých počtů jsou tam hodně velké výkyvy. Ale když člověk vezme v potaz, že USAF ztratilo přímo boji cca 1600 stíhaček a velká část z toho byla právě obranými prostředky země-vzduch, tak tvrzení sovětů, že jejich Migy ve vzdušných soubojích sestřelili 1100stíhaček, je určitě nadnesené.

Stačí se probrat historickými zdroji a člověk dojde, že USAF mělo převahu v leteckých soubojích. Sice to nebude 10:1 jak tvrdí americká propaganda, ale rozhodně to nebude ani cca 1:1 (lehce v plusu) jak tvrdí ruská propaganda.

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Tak doufejme, že to strýček Sam zvládne včas, není horší představa, než po zuby vyzbrojení sověti s tím šíleným agentem KGB v čele.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Sověti,tedy pardon:) Rusové toho nakecají.Na papíře jejich zbraně vypadají dobře,v reálných podmínkách pravidelně selhávají proti západním.
Rus bude mít problém vůbec armádu uživit.I ty brambory pro ně budou drahé:)Rusko je ekonomicky skoro na dně,a zlepšení v nedohledu.Na druhou stranu.CCCP byl také uzbrojen až se zhroutil,takže hodně štěstí Ivane...jak řekl klasik.Rusko je benzínová stanice hrající si na stát:)

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

SSSR uzbrojen nebyl. to je jen stokrát opakovaná lež, která se pro většinu lidí s málem informací stala pravdou.

SSSR se rozpadl politicky, protože se intelektuál Gorbi snažil zavádět reformy shora na nepřipravené obyvatelstvo SSSR. Navíc těžce podcenil neonacionalizmus národů SSSR a jeho implikace na glasnosť.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Rozpad CCCP mělo mnoho příčin.Počínaje tím že CCCP nebylo nic jiného slepenec násilně připojených zemí,přes neudržitelnou snahu ,,předehnat ,, či alespoň dohnat západ:),či nefungující ekonomiku ( v celém východním bloku),a v neposlední místě výdaje na zbrojení.Reagan geniálně plašil Rusáky s Star Wars-SDI
Rusko celkově investovalo do projektů na které nemělo ani technologicky ani finančně, Buran je krásný příklad kdy ,,dohnat ,, nějak nefungovalo:) A podobných ,,úspěchů,, je řada.
Takže Východní Evropa je dlužníkem USA které značně přispělo k rozpadu CCCP a osvobození od okupace.Že se to někomu nelíbí je nepodstatné:) Naštěstí komunisti nám nějak vymírají:)
Současná Ruská Federace vykazuje mnoho příznaků přicházejícího konce.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

whatever. Akorát si říkám, nejsou USA taky náhodou slepenec násilně připojených zemí. Co vím, tak státům konfederace se v unii nechtělo být ;-)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Ano, státům konfederace se v Unii nechtělo být. Ale to byla občanská válka. Obě strany se považovaly nadále za američany. Nikoliv jako v případě Ruska, kde jsou stovky národů pod vedením toho jediného pravého.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu. Len v Ruskej federácii všetky národnosti si ako tak ešte udržali svoju kultúru.
Pričom v USA je všetko takmer úplne prevalcované anglosaskou kultúrou a jazykom.
Už len to úbohé torzo čo zostalo z indiánskych kmeňov je toho krásnym príkladom.
A to nevravím že Rusko je ideálny štát. Hlavne nefunguje princípom impérium verzus vazali.
Mimochodom ešte za sociku ma dosť tahalo emigrovať práve do USA.
Časom som si dosť naštudoval dejiny štátov a čo sa dialo v pozadí.
Čiže nepočítam sa za žiadneho fila žiadneho existujúceho štátu

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

To je zásadní nepochopení situace. Gorbi byl přinucen k zavádění reforem katastrofickou situací celého hospodářství SSSR. On by je nezaváděl, kdyby režim fungoval. Měl ještě možnost jít cestou Stalina a Kima, případně číňanů. Jenže čínský vzor byl tehdy stejným experimentem jako perestroika a jak dopadla země po vládě Stalina naopak dobře věděl.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ta katastrofická situace byla tak katastrofická, že pohrobci SSSR mohli ještě dalších 8 let padat, než si šáhli 1998-2000 na dno. Za tu dobu klesl HDP na méně než desetinu. Gorbi zaváděl reformy, protože byl intelektuál a uznal, že je třeba SSSR posunout někam dál. To byl prvotní impuls. Ekonomika se dala pohodlně zakonzervovat, kdyby na to přišlo.

Jinak SSSR po vládě Stalina na tom nebyl zrovinka špatně. Z původně agrární země se stala průmyslová velmoc, která v existenčním boji obstála proti nejefektivnější, nevyspělejší a nejničivější vojenské vojensko-ekonomické mašinérii všech dob. Následně totálně rozsekanou zemi dal zase do pucu i přesto, že musel intenzivně zbrojit proti USA (která měla k dispozici zdroje nejen své ale i větší části světa) a nastavené ekonomické nástroje umožnily dokonce i přes neprovedení reforem po odstranění Chruščova vzdorovat i dohánět Západní svět.

Samozřejmě reformy, které idealista Gorbi plánoval měly ze SSSR udělat prakticky ráj na Zemi, ale dalo se to ukočírovat i klasickými cestami.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

( ^ tenhle váš příspěvěk je plný takových nesmyslů a dezinformací, že ho nemá smysl rozebírat)

podobná situace jako s vojenskou technikou:
v diskuzích na českých fórech vyplívá, že průměrný čech rozumí situaci v zahraničí mnohem lépe než konkrétní zahraniční experti.

Tomáš Černák je očividně "expert" na polo-utajovanou vojenskou techniku a teď nám ještě "ukázal", jak skvěle rozumí ekonomice. On jí rozumí dokonce lépe než většina světových expertů.

A o pár komentářů níž Tomáš Černák projevuje své "profesionální" znalosti z obory politologie.
Bravo!

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Tak spolehlivě toho vím o vymezených oborech více než ty a zdejší diskutující. To bohatě stačí.

Mimochodem, místo urážek zkus argumentovat. Jak vysvětlíš, že se SSSR se v roce 1991 zhroutil kvůli ekonomickému kolapsu, který nastal (v rusku) v roce 1998. Doufám že ne pomocí klišé "Země, kde zítra již znamená včera" :-)

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

zdější diskutéři očividně nemají čas/náladu se bavit s očividným trollem, který neuzná pravdu, i když mu ji někdo omlátí o hlavu ^^

k ekonomickému kolapsu:
V ekonomii je všeobecně uznávaný fakt, že čím je země zaostalejší, tím déle trvá než se v ní projeví (globální) ekonomické problémy.
To je taky důvod, proč Rusko později začalo pociťovat ekonomické problémy.

ačkoliv musím uznat, že vaše verze "země, kde zítra znamená již včera" zní mnohem lépe :D

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak technický bankrot ruska 1998 byl důsledek globální krize? A jaké, ty kreténe?! Pokud zachováme premisu, že Rusko reaguje o nějakých 8 let dříve, tak zřejmě na hypoteční krizi v USA, že jo ;-)

Nic končíme, to nemá cenu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

někdo má rozumný argument, na který nemáte odpoveď a vaší poslední odpovědí jsou urážky? Troll opět útočí ^^

a žádnou konkrétní globální krizi jsem nezmiňoval. To byla pouze "všeobecný fakt" z kterého můžete vyvozovat jisté závěry.
SSSR se dlouhodobě potýkalo s hospodářskými problémy (vliv SSSR v té době měl tak třetinu světa, což je dost a úplně to nemá daleko do "globálního" vlivu)

O dlouhodobých důvodech a projevech hospodářských problémů diskutují experti po celém světě.
A jak jistě víte, světoví experti z povolání ještě doteď na 100% nedořešili diskuzi na tohle téma, takže tady opravdu nikoho vašimi domněnkami (které jsou navíc plné chyb) nepřesvědčíte, že PRÁVĚ VY víte, jak to všechno skutečně bylo.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Čo tak použiť google? USSR + GDP
http://www.unzcloud.com/wp-content/uploads/2013/01/russia-china-gdp1.jpg
z článku http://www.unz.com/akarlin/underestimating-china/

Ďalší http://d35brb9zkkbdsd.cloudfront.net/wp-content/uploads/2009/10/ussrgdp.png
z článku http://thinkprogress.org/yglesias/2009/10/19/194780/soviet-gdp-in-the-19...

Takže pád ekonomiky bol kedy? Začiatok 90 rokov?
Vtedy prestali aj exportovať strojárske výrobky ako napr. lietadlá, lode atď. Prepad výroby bol neuveriteľný, až ľudia vo výrobe dostávali časť výrobkov na osobný predaj, namiesto mzdy.
A to nevravím že všetky kvalitatívne parametre boli porovnateľné s západnými
Alebo všetky tieto štatistiky čo sú na internete klamú?

Takže za tým bude určite nejaká Ruská konšpirácia ;)

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Jak odzbrojí hypersonická střela Američanů Sověty v roce 2016? Proč by Putin měl být šílený?

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Proč je Putin šílený? Třeba proto, že jako největší katastrofu 20. století nevidí 2 světové války, ale rozpad SSSR. Třeba proto, že kritizuje Lenina ne za to, že to byl komunistický diktátor, ale protože přistoupením na Brestlitevský mír dopustil rozpad imperiálního Ruska v jeho hranicích, tedy i obnovení samostatnosti Polska, Pobaltí, Finska. Prostě je to magor, který touží po velkém impériu a tomu vše podřizuje.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Rozpad SSSR nás přiblíž jaderné válce jako nikdy předtím. Monopol moci není nikdy dobrý a unilaterální svět je svinstvo.

Navíc světové války sice byly počtem mrtvol relativně strašné, ale civilizačně by se nic neměnilo. I kdyby vyhrál Hitler pro lidstvo by to bylo zcela vpořádku. Neb není zásadní rozdíl mezi civilizačním přínosem Američana, Němce nebo Rusa. Ovšem podívej před čím dnes stojíme - lokální konflikt NATO vs. BRICs na obzoru. Hordy nájezdníku ne před branami, ale už za bránou mezi námi a civilizační pokrok se pod taktovkou ekonomického lídra změnil v civilizační úpadek ve jménu konzumu.

Tomu všemu by nerozpad SSSR zabránil. Proti tomu je WW2 jen epizodka.

A lenina nekritizuje za brest-litevský mír (ví, že jinak to nešlo). Ale za to, že umožnil vznik nacionálních států v rámci SSSR a tím dal jakous takous munici pro neonacionalistické obrození národů SSSR na konci 80tých let.

A je pravda, že srandy jako připojení levobřežní ukrajiny, která byla integrální součástí ruska po celou dobu jeho novověké existence, k ukrajinské federativní republice byla těžká chyba. Byl tam obrovský průmysl a obrovské množství rusáků. Po rozpadu se desítky miliónů ruskojazyčných (SNS se lidé ideově nedělí dle národností, ale dle jazyka a náboženství) stali menšinami ve svých domovinách. To samozřejmě zadělalo na další problémy.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

krátce to shrnu:
ačkoliv při nerozpadu CCCP by některé současné problémy možná nenastali, ale na druhou stranu by jsme čelili úplně jiným (a dost pravděpodobně větším) problémům.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
v diskuzích na českých fórech vyplívá, že průměrný čech rozumí situaci v zahraničí mnohem lépe než konkrétní zahraniční experti.

Tomáš Černák je očividně "expert" na polo-utajovanou vojenskou techniku a před chvíli nám ještě "ukázal", jak skvěle rozumí ekonomice. On jí rozumí dokonce lépe než většina světových expertů.

A tady nám Tomáš Černák projevuje své "profesionální znalosti" z obory politiky a historie.

---------------------------------------------------------------------------------------
Vždycky mě fascinuje, jak si průměrný čech může myslet, že po přečtení jednoho nebo dvou pochybných článků, se z něj stává expert v daném oboru ^_^

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Ty čteš 1-2 pochybné články a experuješ? To opravdu není dobrý přístup.

Nicméně mám zajímavá podnět k zamyšlení: Ve vzdělání jen málokdy záleží na kvantitě, téměř vždy na kvalitě. Čtením libovolného množství "Domácích lékařů" se z tebe chirurg nestane. Nastudováním Grayovy anatomie už dost pravděpodobně ano.

Tak to promysli ;-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

já jsem nikde netvrdil, že jsem expert na dané témata. To VY tady hlasitě prohlašujete své názory (domněnky) a tvrdíte, jak se věci ve světě mají.

Já pouze ukazuji na očividné nedostatky ve vašich tvrzeních.
A pokud to jsou tak "očividné" nedostatky, tak se dá usuzovat, že asi čerpáte z nesprávných zdrojů... měl by jste se nad tím zamyslet. I když předpokládám, že to neuděláte, protože troll nikdy neuzná pravdu, i když mu ji někdo obije o hlavu ^^

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, jaké nedostatky? Vždyť jsi tady dohromady nic kloudného nenapsal. Jestli proto, že nemůžeš nebo nechceš, težko říci.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych se zeptat jaké máte zkušenosti v obraném průmyslu, když se tady tak fundovaně vyjadřujete ke všem dostupným technologiím. Podle Vašich příspěvků tak 20+ let práce v oboru.

Osobně mám pouze 8 let zkušeností vývojáře měřící techniky. Máme hodně významných zákazníků v obraném průmyslu včetně některých národních armád. A viděl jsem toho opravdu hodně i když nikdy jsem se nedostal k utajovaným věcem. Přesto bych si nikdy nedovolil takto fundovaně hovořit v tolika oborech.

Z toho mi vyplývá buď jste klasický internetový tlučhuba nebo vysoce schopný odborník. Pokud to druhé tak jistě rád napíšete čím se zabýváte.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

1) Nedělám v obranném průmyslu
2) To však neznamená, že se o zbraňové systémy a jejich fyzikální podstaty nemohu zajímat a nezískám k nim literaturu (můžeme hovořit o 20ti letech studia a sbírání a sdílení informací)
3) Dále odborník s 20ti letou praxí v obranném průmyslu, tedy osoba s bezpečnostní prověrkou, by ti řekla hovno a ne kde dělá
4) Celá tato debata není fundovaná a to ani z jedné strany. Jsme pouze na povrchu. Už pro vnik pod povrch by většině z vás nejenže nestačil matematicko-fyzikální aparát, ale nebylo by možné jej přes tento omezený redakční systém ani sdílet.
5) Nadužívání slova fundovaný z tvé strany dokazuje, že nevíš co to slovo znamená.
6) Nezpochybňujíce tvé zkušenosti si myslím, že internetový tlučhuba budeš ty. Jistě mi rád dokážeš, že se mýlím ;-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

"většině z vás nejenže nestačil matematicko-fyzikální aparát"

vtipné. Jak se ukázalo z vašich chybných argumentů (třeba počty sestřelů stíhaček, prohlašování o modernizované technice že ji rusové měli prakticky odpočátku, atd), jste to právě VY, kdo má problém s nedostatečným aparátem :-)

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Pochybuji, že použití jednoho slova dvakrát ve více než 10 větách lze považovat za nadužívání. Zřejmě jste kromě jiného i dokonalý lingvista.

Ano moje znalosti matematiky a fyziky nejsou příliš dokonalé. Od dokončení VŠ před 9ti lety jsem toho už hodně zapomněl. Jako "vyučený" automatizačník mám celkem dobrou teoretickou průpravu. Řízení rychlých dynamických systémů bylo vždy moje hobby. Můžete klidně vytáhnout svůj matematický aparát. Na základní průnik do problematiky budou určitě stačit spojití či diskrétní transformace. A ty lze do editoru v diskuzi celkem dobře zapsat. Pokud tedy máte nějaké ponětí o matematické simulaci různých systémů. Čekám a těším se na Vaší odbornou diskuzi.

Nikde jsem neřekl, že dělám v obraném průmyslu. Pouze máme dost zákazníků z této oblasti. Osobně se zabývám komunikacemi u měřících přístrojů a funkční bezpečností (IEC 61508, MISRA C, atd.). A člověk má i radost když vidí, kde všude se používají přístroje, které pomáhal vyvinout. Tohle asi člověk co nedělá kreativní činnost a dělá někde u pásu či úředničinu v kanceláří asi pochopit nedokáže.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Obhajujete neobhajitelné.
Už jen ten váš nesmysl "lokální konflikt NATO versus BRICS" ukazuje, že politické konstrukce u vás znamenají víc než reálná situace. BRICS není žádná skupina typu Varšavská smlouva, dokonce to ani není jednolitá ekonomická skupina. Brazílie, Indie a Jižní Afrika nemají s NATO spory žádné a rozhodně do této ruské akce v Sýrii ani nemíní zasahovat. Čína má problémy zcela jiné než Rusko a rozhodně nejde o spojence, jak se to občas někdo snaží účelově prezentovat. Nájezdníci před branami západní Evropy jsou tu od 60. let a stejně jako dnes Rusku to i SSSR často vyhovovalo.
Jinak je komické, že kritizuje Lenina tedy podle vás za vznik nacionálních států v rámci SSSR. Sověti měli vždycky plnou hubu boje proti kolonialismu, za práva národů na sebeurčení, ale v rámci Ruska to zjevně neplatilo. To měla být jednolitá říše, byť ty anektované národy s Rusy nikdy neměly nic společného. Ať už jde o Kavkaz nebo východní a jižní Evropu, včetně Krymu, který k Rusku připojila německá carevna :-) Po rozpadu tak měly miliony ruských kolonizátorů problém, protože se ukázalo, že jsou na cizím území. Nebo snad chcete tvrdit, že původním obyvatelstvem tam byli Rusové?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Bože to je vůl.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Je podstatně méně šílený, než jeho protějšky ve Washingtonu.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

TO: Co je to "rychlost vzduchu" a jakou má hodnotu?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

A ha, opraveno. Děkuji. Nebo spíš: není zač.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

K cemu rakety? Kdyby nekdo chtel odpalit v Rusku jadernou zbran, staci ji nalozit do kamionu - rusky celnik za uplatek pusti skrz hranici cokoliv.

Dokud budou mit v Rusku uplatne statni zamestnance, nema cenu se spolehat na obranu proti raketam a letadlum :-)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Tak za úplatek pustí JZ i americký celník. Jde jen o to utajit před ním fakt, že to je JZ a že ji chci odpálit v Moskvě/Washingtonu.

Trik je v tom, že identifikovat a sledovat tu JZ musí tajné služby a to zvládají jak FSB tak CIA dobře.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak aj ja si myslím, Rusko je úplatné až hrôza. Naproti tomu v USA takmer "žiadne" úplatky a rozkrádanie neexistujú...
http://www.slate.com/articles/news_and_politics/politics/2015/05/u_s_tro...
http://www.theguardian.com/us-news/2015/sep/16/us-military-syrian-isis-f...
Vraví sa tomu rozkrádanie peňazí daňových poplatníkov...
Nerobte si ilúzie o neomylnosti USA a toho ako bezchybne tam demokratický systém funguje...
Keď si myslíte tak ako Noam Chomsky že je tam skôr korporato-kracia tak potom aj celkom súhlasím
https://wiki.mises.org/wiki/Corporatocracy

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.