CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusko natáčí vlastní verzi Černobylu se svojí konspirační teorií: Na vině je CIA

Na to mají právo, ať si natočej co chtějí. Spíš jsem zvědavej jak se postavěj k informacím kolik lidí na havárii doplatilo, když oficální zdroje tyto údaje značně zkreslují.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A neoficiální údaje ty počty nezkreslují? Jo, nezkreslují, jen nestydatě nafukují. Některé tvrdí, že tam zemřelo víc lidí, než v SSSR za deset let...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Kdo to tvrdí?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tady si někdo naběhl...
"odhady se pohybují od 31 zemřelých (přímo při havárii a do tří měsíců po ní)[3] až po bezmála milion"
přičemž ten skoro milion má být od : " Яблоков А. В., Нестеренко В. Б., Нестеренко А. В.: Чернобыль: последствия катастрофы для человека и природы. Издательство Наука, СПб, 2007"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Tady si někdo naběhl..." :)

Ptal jsem se Petyho, ale když už cituješ, měl bys původní zdroj a nikoliv kopírovat z české wikipedie, která sama o sobě nic netvrdí. Diskuzi o informačních zdrojích jsme vedli již před několika měsíci, ale nic se koukám nezměnilo :)

V původním zdroji, na který se odkazuje česká wikipedie, jsem nenašel tvrzení o tom, "že tam zemřelo víc lidí, než v SSSR za deset let...". Anglická se zmiňuje o tom, že až 1 milion lidí (z různých států) bylo nějakým způsobem dotčeno ("Studies in surrounding countries indicate that over one million people could have been affected by radiation.[117]"). To opravdu není to, co Pety tvrdil, že jich tam umřelo milion (nebo kolik vlastně?). Proto se na zdroj tvrzení ptám právě jeho a ne tebe :) Takže klid...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi vážně komik uvedu ti přesně text který taková přestřelená čísla uvádí i odkaz na základě čeho a ty místo toho aby jsi se na ten zdroj kouknul tak píšeš nesmysly o "původním zdroji" a sám dáš odkaz na anglickou verzi wiki :0))))
Jinak osobně si pamatuji na TV dokument který uváděl že na začátku se skutečně předpokládaly až miliny úmrtí v důsledků jaderné katastrofy (primárně díky předpokládanému nárůstu nádorových onemocnění) nicméně pozdější studie zjistili že se to "naštěstí" nenaplnilo a ta čísla byla v jednotkách tisíc.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ten text, co jsi uvedl, někdo neinformovaný napsal na českou wikipedii. A já se ptám odkud toto tvrzení pochází. Pochybuji, že by někdo soudný v době několika desítek let po katastrofě tvrdil, že kvůli Černobylu zemřelo milion lidí. Prolistoval jsem původní zdroj, knihu od Alexey V. YABLOKOV, Vassily B. NESTERENKO, Alexey V. NESTERENKO jménem "Chernobyl Consequences of the Catastrophe for People and the Environment", ale nenašel jsem to tam. Zkus to ty a možná budeš mít větší štěstí.

Jediné relevantní tvrzení by mohlo být
"The most recent forecast by international agencies predicted there would be between
9,000 and 28,000 fatal cancers between 1986 and 2056, obviously underestimating the
risk factors and the collective doses. On the basis of I-131 and Cs-137 radioisotope doses
to which populations were exposed and a comparison of cancer mortality in the heavily
and the less contaminated territories and pre- and post-Chernobyl cancer levels, a more
realistic figure is 212,000 to 245,000 deaths in Europe and 19,000 in the rest of the world."

Ale tam také žádný milion není :)

Na anglickou wikipedii jsem dal odkaz, protože se vás snažím nasměřovat na informaci, se kterou jste si to spletli. Možná, nevím, až tak mě to nezajímá.

Když má NTV točit teď seriál, tak tam snad nebude uvádět zavádějící odhady, které si někdo vycucal z prstu v době katastrofy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže přiznáváš že tam ta informace je tj. že evidentně existuje někdo kdo něco takového "tvrdí" ...
Zbytek jsou jen nepodstatné řeči, kdy nedokážeš přiznat porážku, nemající na tento fakt žádný vliv (já nikde netvrdil že to číslo je pravdivé).....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"one million people could have been affected by radiation" snad znamená, že tam umřelo milion lidí? Umíš vůbec trochu anglicky?

Ty jsi přispěchal s nějakou obhajobou z české wiki, která tvrdí něco, co v původním zdroji vůbec není ("až milion mrtvých"?). Najít to původním zdroji odmítáš. Česká wiki jednoduše obsahuje mylné informace, které tam vložil nějaký neinformovaný nadšenec.

A nejde tady o nějakou "porážku" :) Ptal jsem se Petyho, tak se nám do toho nemotej.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak natvrdlej být nemůžeš. ta informace tam rozhodně nebyla napsána anglicky... A mně je jedno jestli je to tvrzení na české ruské či anglické, jestli je pravdivé či ne, faktem je že minimálně jedno existuje. Zbytek je jen snaha uhýbat od doloženého tvrzení...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Až do roztrhání těla :) Jakž takž nějakou úroveň má anglická wiki, kterou tvoří mnohem větší počet lidí a více se tam hledí na faktickou správnost citací původních zdrojů. Chce to ale umět anglicky...

"Zbytek je jen snaha uhýbat od doloženého tvrzení..."
Žádné doložené tvrzení jsem tu nečel :)

Ptám se, kde kdo tvrdí "Některé tvrdí, že tam zemřelo víc lidí, než v SSSR za deset let" a jaká je odpověď? Zmatený pomatený DRK se snaží kličkovat, když mi dá odkaz na českou wiki a v původním anglicky psaném zdroji (knížce dostupné online) "Chernobyl Consequences of the Catastrophe for People and the Environment" není o miliónu mrtvých ani zmínky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě jednou je naprotko ukradené jako kdo má "úroveň" dotaz byl "kdo něco takového tvrdí". Stačila chvíle a našla se snadná odpověď. Tak uznej chybu a přestaň vymýšlet nesmysly, to nakolik je to tvrzení pravdivé je zcela irelevantní to nikdo netvrdil.... A článek na který se to tvrzení odkazuje nemá anglický název btw. Když už nesmyslně bazíruješ na možných rozdílech v překladu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hele, dotaz byl, z jakého původního zdroje ono tvrzení pochází, kapišto? Asi ne, to je marný.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Laskavě bych prosil nelžete.
Dotaz byl doslova:
Kdo to tvrdí?
Jako reakce na neoficiální zdroje které ty údaje nafukují...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to marný. Nekapišto.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je mi jasné že nechcete chápat..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vám je teoreticky jasné úplně všechno. Prakticky dokazujete, že jste nepochopil otázku.
Což vše vysvětluje. Všechny ty kydy, slovíčkaření, přežvykování exkrementů, kličkování, uhýbání, vymlouvání se, nabalování nových témat, osočování, napadání, etc. to vše do nekonečna, je prostě jen zástěrka maskující, že "DRK to prostě nechápe!". Ale ještě mu to nedošlo. A podle mého skromného odhadu ani nikdy nedojde, nemůže mu to dojít. Protože je to jen další osobnost, u které se minulo vnímání vlastní důležitosti s reálnými schopnostmi. A toto setkání s realitou by bylo pro DRKa příliš devastující. Proto si musí realitu držet pěkně od těla. No a my se můžeme "těšit" na spoustu DRKových nových nekonečných nepřínosných slovních grcanců.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem pochopil otázku naprosto přesně, Je to tam doslova... to jen vy musíte lhát a překrucovat, aby jste nemusel přiznat pravdu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

DRK jsi srandovni, napis jeste neco :)

Toto je problem cele nasi rozpolcene spolecnosti, lidi zapomeli ze jsou lidi a lidi jaksi delaji chyby, ten kdo se umi sebekriticky poohlednout a proste jednoduse priznat chybu - ten je lepsi (ne naopak !).
Proste jsi to nepochopil, nic se nedeje, staci napsat pardon nebo proste uz nic nepsat. Kazdy to pochopi a naopak te budou ostatni mit za borce (i kdyz to nepriznaj), misto toho tu dal vymejslis pohadky a delas ze sebe vetsiho a vetsiho vola, sorry jako.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na otázce "kdo to říká reagující na text "někteří tvrdí" je velmi jednoducjá odpověď to není o nějakém "nepochopení" (a opravdu to nelze vykládat jako dotaz dokažte že ten co to tvrdí nelže), tak se nesnažte tvrdit že něco nechápete. Nebo to je jen další účet petrib?. Zesměšnování oponenta a ignorování argumentů je mimochodem jednou z klasických a oblíbených metod demagogie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Snad vždy se dokazuje, že něco je a nikoliv, že něco není, i když to také občas jde. Když někdo říká "Některé tvrdí, že tam zemřelo víc lidí, než v SSSR za deset let...", měl by to být schopen dokázat.

Všichni ti jdou po krku a zakládají si falešné účty jenom aby ti to mohli nandat :) Pobav se s několika lidmi z očí do očí, příbuzní, potomci, kolegové, přátelé, chlapy v hospodě. Kdokoliv a zeptej se jich jaký mají názor. A stále se ptej, co když jsem se mýlil?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co lžeš, nikdo tu netvrdil že tam zemřelo víc lidí! Tvrdil že jsou tací co to tvrdí! To není totéž už to pochop.
A stačil jeden odkaz na českou wiki kde se psalo o milionu, ale fakta zřejmně nikoho nezajímají... Místo toho se mám ptát okolo? Co to je za bláboly to mi jako někdo řekne ne na té wiki to nepsali to se ti zdálo, každej přece ví že jedinej správnej názor je ten co šíří giff?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemá cenu s tebou ztrácet čas, máš psychický problém.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nádhera teď ještě klasika v podobě urážek...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já se ale neptal na neoficiální zdroje, protože jejich informace musí být ze své podstaty nepřesné, protože jako zdroj můžou uvést jenom JPP a hodnověrných svědků asi mít moc nebudou, když velká část z nich je už po smrti. A bagatelizace důsledků oficiálnách míst za dob SSSR je nepopiratelná. To že se nástupnické vlády (Rusko, Ukrajina a okolní státy) s tímto dedictvím neumějí vypořádat je bohužel také pravda. Stejně tak v ČSSR, dnešní ČR a SR. Stejně tak je potřebné uvést, že shodou okolností ve stejné době byl únik radiace v Rakouské atomovce, co se snažili rakušané maskovat důsledky havárie v Černobylu. Takže mám pocit, že je jedno jestli je u vlády levice nebo pravice. Ani jedné se nehodí do krámu podobné havárie, i když k tomu má každá jiné důvody.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Můžete nějak blíže rozvést "únik radiace v Rakouské atomovce"? Děkuji.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím tak rakušáci žádnou atomovku nemají tu co nedostavěli přeměnili ve "skanzen" a elektřinu tak musejí nakupovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zavadejici komentar, rakousko je z 90% sobestacne. Dovazi jen proto protoze nase nebo nemecka energie je levnejsi nez stavet vlastni, az tomu tak nebude, nebude pro ne zadny problem tech 10% dotahnout cimkoliv co bude po ruce :) Tvuj komentar by se spise hodil na Madarsko.

Info napriklad: https://oenergetice.cz/elektrina/infografika-vyvoj-bilance-elektriny-reg...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otevřeně lžeš a popíráš to vlastním textem...
To že nevyrábím 100% toho co spotřebuju znamená že musím dovážet....
Maďarsko zrušilo rozestavěnou jaderku kvůli vlastním aktivistům?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Maďarsko kvůli vlastním aktivistům zase zrušilo vodní dílo Nagymarosz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano zrušili svou polovinu vodního díla, čímž dost poškodili slovenskou stranu, Svou jadernou eletkrárnu jaksi nezrušili ani omylem, poněkud něco jiného než rakousko co zruší rozestavěnou jaderku a pak nám jeho aktivisti šaškují na hranicích...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já četl něco jiného - prý chtějí natočit film o skutečném průběhu havárie. To samozřejmě nevylučuje pokus jiné party filmařů vyrobit thriller s agentem CIA, ten by aspoň mohl být koukatelný.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu kolik tam umřelo lidí, tak mi nepřijde vhodné na základě této katastrofy točit filmy (parodie), které jsou od skutečnosti na míle daleko. A vlastně ji překrucují.

S Charlie Sheenem také nikdo nenatočil Žhavé výstřely 3: Rekreace v Dachau.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No dá se čekat že v bývalých zemích sovětského svazu budou mít naopak o dost přesnější informace o průběhu havárie ne?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V archivech KGB budou o průběhu havárie jistě velmi detailní a možná i znepokojivé informace, ale pochybuji, že se dostanou do chystaného remaku televize NTV :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Věřím, že tam mají přesnější informace. Otázka je, jaké lži z těch informací vyrobí Rusko.

Jako příklad může sloužit to, co Rusové předkládají jako "informace" o invazi 1968:
- fašisté, bývalí esesáci a banderovci na straně pražského jara
- Češi, kteří z pražských střech střílejí z kulometů do nechráněných ruských vojáků
- jednotky NATO, přichystané na hranicích zaútočit na Československo

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Něco jiného co plácají místní postkomunisti a co skutečně říká "rusko". U nás taky občas poslanec zabloudí do donbasu a přesto to neznamená že by ČR ty povstalce podporovala...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To není plácání místních komunistů, ale lži státem řízené ruské televize. To skutečné Rusko totiž různě lže na několika frontách :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Říká "Jirka" ....
Co si pamatuju ficiální zástupci se za okupaci omluvili.
"Invazi odsoudilo 4. prosince 1989 vedení sovětského vůdce Michaila Gorbačova,[56] mise na záchranu socialismu byla prý lží a výsledkem neadekvátního přístupu a vměšováním se do záležitostí spřátelené země, tudíž bylo toto rozhodnutí nepodložené a chybné.[57] Později invazi odsoudilo i nové Rusko ústy prezidenta Borise Jelcina: „Vpád odsuzujeme jako agresi, jako útok na svrchovaný, samostatný stát, jako vměšování do jeho vnitřních záležitostí." (1993). Také ruský prezident Vladimir Putin řekl, že respektuje a sdílí tehdejší Jelcinova slova a morální odpovědnost Ruska za invazi uznal v roce 2006."

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Omluva je oficiální diplomatická verze pro Česko a Slovensko.
Ruské obyvatelstvo je krmeno názorem, že invaze 1968 byla nutná a správná.

Podívejte se třeba na dokumentární film hlavního ruského TV kanálu z roku 2015, který leží na youtube: Варшавский договор. Рассекреченные страницы. Документальный фильм
Ten dokumentární film se vysílá v častých reprízách, a je v něm všechno o čem jsem psal výš:

- fašisté, bývalí esesáci a banderovci na straně pražského jara
- Češi, kteří z pražských střech střílejí z kulometů do nechráněných ruských vojáků
- jednotky NATO, přichystané na hranicích zaútočit na Československo

a doplním: samozřejmě ani slovo o tom, že by ruští vojáci zabili nějakého českého civilistu

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv říká Jirka, ale vysílá ruská státní TV Rossija 1. Ano, dle putinovské interpretace ruských dějin "zrádci" Gorbačov a Jelcin se omluvili. Putin to (zatím) respektuje, ale státní propaganda za jeho vedení již opět jede sovětskou verzi. A nejsou to staré sovětské dokumenty, ale nově natočené. A v nastoleném kurzu se pokračuje, viz současný spor o to, že by okupanti měli být zařazeni mezi válečné veterány.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosil bych releventní odkaz kde toto oficiálně tvrdí. U nás taky vysílali v ČT "návštěvu" našeho poslance v Donbase...
Jasně nějaký komunista podá v parlamentu nesmyslný požedavek který nemůže projít což se zmíní mimochodem během reporáže, ale u nás se to zase podává za oficiální (tedy jen propaganda)..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

odkázal jsem vás na youtube, na dokumentární film ruské státní televize natočený v roce 2015
https://www.youtube.com/watch?v=bwKGHMbwVaQ
(na youtube existuje i verze se slovenskými titulky)

A ten film není nic ojedinělého. Podobných lží se v ruském mediálním prostoru najde hodně:
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rusko-k-invazi-1968/r~e97faa0896451...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

I v tom odkazu se jasně píše
"Komunistický poslanec ruské Státní dumy Jurij Sinělščikov v dokumentu nazvaném Varšavská smlouva, odtajněné stránky na státním televizním kanálu Rossija 1 v roce 2015 tvrdil." holt tam mají taky kousek demokracie a mohou tvrdit i takové hovadiny, nicméně to neznamená že to tvrdí rusko jako takové. Oficiálně se omluvili uznali chybu a to včetně toho "strašného putina" . U nás máme taky trotly co tvrdí kdeco. Máme tu komunisty a to nejedn ty umírněné ale i ty "původní". Holt v rusku mají větší zastoupení než u nás.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A to že ten dokument natočila státní TV, ignoruješ, viď. To se ti nehodí... To není jen žvanění jednoho poslance, celý ten dokument je propagandou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty naprosto ignoruješ oficiální omluvu státních představitelů a dokument nějakého komunistického poslence označuješ za vyjádření ruska... U nás taky běžel v tv dokument kde bilak ci husak hlasali svoje pokřivená moudra....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A ty zas ignoruješ tok času. Ano, v 90. letech se nám omluvili. Nyní točí pořady, které tvrdí opět sovětská moudra, která by v Jelcinově Rusku nikoho ani točit nenapadlo. A nemlž o dokumentu jednoho poslance, když je to produkt státem řízené TV. Ne v ní jen vysílaný, ten poslanec si ten dokument sám nenatočil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl. Totéž provedl i putin později. Máš to v odkazech. A šlo evidentně dokument televize o vyprávění komunisty, co sám byl okupantem, z jeho pohledu,a o varšavské smlouvě. To že někteří z těch lidí věřili a věří tehdejší propagandě není nic neobvyklého. Husák věřil že konal dobro až do smrti a taky o něm čt točila dokument..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Omluva je oficiální diplomatická verze pro Česko a Slovensko.
Státní média plná lží o roce 1968 jsou pro ruské obyvatelstvo

"A šlo evidentně dokument televize o vyprávění komunisty, co sám byl okupantem"

Ne. není to dokument o Sinělščikovovi. Takových jako on tam vystupuje řada.
Je to dokument o tom, jak byla Varšavská smlouva potřebná a jak byla invaze v roce 1968 nutná.
Dokument plný lží, některé jsou tak šílené že ani normalizační komunisté si něco takového nedovolili (třeba to o Češích s kulomety na pražských střechách)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby omluvili se naprosto oficiálně veřejně a opakovaně a omlivil se prazident ne nějaký politruk v tv.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to já přeci nepopírám. Nám se omluvili, ale Rusům tvrdí, že byla invaze správná a nutná, a krmí je lživou propagndou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud někdo oficiálně tvrdí nemůže "rusům tvrdit" něco jiného. Rusové nežijí v pralese či jeskyní jak se tu někteří domnívají. Máme globální svět, internet, a i rusové mají "svobodná média"...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale může. Běžný Rus se nezajímá o to, co řekl před 20 lety Jelcin (Putin to s tou omluvou už nikdy nepřeháněl, jen potvrdil dřívější stanovisko). Pro Rusa je důležité to, co tvrdí právě teď ruská TV. Bohužel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ty sisi dělal v rusku statistiku, nebo zase jen vymýšlíš co se ti hodi? Už jen ta demagogie s tím "putin už tto s omluvou nepřeháněl"...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Představ si, že bychom udělali něco podobného, ale z opačné strany:

Natočili bychom dokument o tom, že Lidice a Ležáky ve skutečnosti vypálili Rusové, když přišli v roce 1945. Ten dokument by byl opakovaně vysílán na ČT24.
Obhajoval bys to tím, že máme svobodná média?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne jen bych nelhal že to tvrdí česká republika. Amimochodem já snad někde obhajuji ten "dokument", kde vystupují místní komunisti či členové dřívějšího vedení varšavské smlouvy??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jsem rád, že bys to v Česku neobhajoval tak, jak to obhajuješ když se to stane v Rusku (tj. slovy "mají svobodná média")

Obhajuješ to, že takový dokument může být v ruské státní televizi vysílán. Neobhajuješ obsah toho dokumentu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co jako, já jsem proti cenzuře...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ani v případě, když je ta TV přímo státem vlastněna? To pak nevadí, že jeden orgán státu tvrdí přesný opak než jiný?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má snad někdo dojem že státní rovná se ovládaná právě vládnoucím politikem? Nebo že svoboda slova platí jen pro to co se mi líbí a s čím souhlasím??

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V Rusku ten jeden politik "právě vládne" už 20 let, takže si své věrné už dávno rozstrkal do všech orgánů, i státní TV. Nezaměňuj svobodu slova a státem placenou propagandu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je jen jednostranné tvrzení evidentně zaujatého člověka.
Jako ukázka opak viz nedávné propuštění novináře na kterého zřejmně nahráli držení drog místmí pohlaváři proti kterým jako investigativní novinář vystupoval a naopak po zásahu putina propuštěn a obninění se ukázala jako nepodložená...
Představa že jeden člověk ovládne x milionový národ do té míry aby všude nacpal svoje lidi je prostě nesmyslná. A je to jeden ze způsobů jak se někteří jedinci znaží lidem zde vymívat mozek.
A nauč se prosím že pokud má být nějaká svoboda slova nemůže někdo přijít a určovat si co bude a co ne jemu vyhovující propaganda..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty bys stejně hloupě dokázal obhajovat i Hitlera, kdyby byl tvým favoritrem. To je mimochodem taky příklad jednoho člověka, který ovládl zemi. Nemlž o vymývání mozků. protože to, co tu předvádíš, je záměrné nevidění určitých věcí, k čemuž je potřeba buď vymytý mozek nebo záměrná slepota.
Propuštění novináře je právě krásnou ukázkou toho, jak to tam funguje, ale ve slušné zemi fungovat nemá. Putin nemá co zasahovat do jednání policie, jenže i domácí ohlas byl nepředvídaně silný, a to se mu nehodilo.
Nesnaž se státem placenou propagandu hájit svobodou slova. Ta v té TV neexistuje. Ostatně jedním z prvních kroků po nástupu Putina bylo ovládnutí médií.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět jak tomu zase rozumíš jako koza petrželi. Zasahovat do konání soudů resp státních zastupitelství má právo prakticky každý prazident, i ten náš, může přerušit celé stíhání stejně tak jako po odsouzení dát milost. A v Rusku má ty pravomoci daleko širší než u nás, což ale naní putinem ale tím že tam mají poněkud jiný systém...
Pak kdo tu má vymitý mozek...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náš má právo udělit milost, ne libovolně zasahovat do trestního řízení.
A nauč se česky, vymitý :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase lžeš může přerušit proces i před odsouzením. A když nejsou relevantní argumenty nastupuje "gramatika" že...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zastavení procesu je jednou z forem milosti :-)
Jenže o to asi v Rusku nejde, milost totiž nijak nemění důkazní situaci. Ale v Rusku nejdřív našli drogy a když se Putin začal zajímat, najednou se ukázalo, že důkazy nejsou. To s milostí nijak nesouvisí, to je jen klasický bordel. Mimochodem právě teď zatýkají ty, co proti tomu bordelu přišli protestovat, v Rusku je totiž každá demonstrace nepovolená, pokud stát nerozhodne jinak :-)
Ke gramatice bych se nevyjadřoval, kdybys tu pitomost nepsal víckrát po sobě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně když zasáhne pozitivně stejně to bude všecko špatně, protože putin, kdo chce psa bít hůl si vždy najde...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uvidíme, jak pozitivně teď zasáhne k těm zatčením za demonstraci :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, ale za prve to stejne neuvidis, protoze v ceskych televizich se zasadne ruske serialy nevysilaji a za druhe se na neco, co ti prijde nevkusne nemusis divat. Takze pokud nejakej blb ze sebe chce delat jeste vetsiho blba a tocit serial o agentu siajej, jak zavinil chernobyl, tak pro me za me ....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ony se ruské filmy i seriály vysílaly, dokud se z nich nestaly zase sovětské. Dneska je to tak program pro TV Barrandov.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když si vzpomenu, kolik je filmů, i parodií, o druhé světové, tak tě tak nějak nechápu. Ono jde především o to, jaký ten film, je, ne o čem je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O čem film je z velké části definuje jaký je. Chápat mě nemusíš, jen mi řekni kde jsi přišel k tomu, že někdo nafukuje odhady tak moc až překračují počet mrtvých za 10 let v SSSR.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Svého času jsme museli povinně na divadelní představení o černobylu. To popisovalo příběh asi 10 zářaním zasažených během jejich pobytu v léčebně. Podotýkám že to bylo ještě za socializmu.

mimochodem:
"Samotní Rusové však zásluhy svých občanů vidět ani nechtějí"
Neleží náhodou černobil na ukraině poblíž běloruska? Čekal bych tudíž spíše zájem od ukrainců a bělorusů..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ukrajinci ale se seriálem problém nemají, nemají totiž žádný důvod protestovat proti kritice poměrů v SSSR. To je jen čistě ruský, fakticky putinovský problém. Proto ruská vrchnost ani nechce vidět zásluhy vlastních lidí - pokud má někdo zásluhy na odvrácení katastrofy, vždycky tím připomíná, že ke katastrofě došlo. A nastoluje otázku proč.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jestli to není náš problém, kdy si vykládáme některé informace z ruska jak se nám hodí..
Navíc sssr není ani omylem totéž co rusko.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ne, není to problém našeho výkladu. Proč asi Putin prakticky hned po svém nástupu vyměnil ruskou hymnu zase zpátky za tu sovětskou?
SSSR není to samé, co Rusko, ale současné Rusko by moc chtělo být v mocenské pozici i hranicích SSSR.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vymněnil ji protože to chtěli obyvatelé? Mimochodem pokud vím nevymněnil tu hymnu za sovětskou jen hudbu..
Ta nová prostě lidem nepřirostla k srdci a jestli mněli něco za cara tak to za 100 let prostě nikdo neznal.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, obyvatelé to tak chtěli, že s tím přišel sám od sebe Putin jen chvíli po svém prvním zvolení a nutil to ostatním. Do té doby ji na svých demonstracích používali jen komanči, ke kterým taky patří.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale prdlačky, prostě vrátili zažitou hudbu a vybrali slova (ani omylem to není sovětská hymna společná je jen hudba. Viz:
"Po rozpadu Sovětského svazu byla v roce 1991 za státní hymnu přijata Patriotická píseň Michaila Glinky. Jednou z častých stížností však byla skutečnost, že píseň neměla žádný text. Proto bylo rozhodnuto o změně státní hymny a v ruském parlamentu byla zvolena známá melodie Hymny Sovětského svazu. Autorem hudby je Alexandr Vasiljevič Alexandrov. Na základě veřejné soutěže byla vybrána slova kapitána Sergeje Vladimiroviče Michalkova, spoluautora dvou verzí hymny Sovětského svazu. "

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, to je oficiální verze :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zbytek jsou bláboly a propaganda..

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, za socialismu jsme byli oficiálně taky demokratická země, zbytek byly jen bláboly a propaganda :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lžeš demokratické byulo oficiálně NDR mi byli "socialistická republika".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsi tomu nasadil korunu, aneb tonoucí se stébla chytá. Socialistická republika o sobě tvrdila, že je nedemokratická?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já se jen bojím, aby nakonec tu jejich verzi Černobylu v NTV neskartovali. Mohlo by se totiž ukázat, že král je nahý. Stejně jako když vyzpovídali dva obyčejné ruské chlápky, kteří se jeli do Salisbury podívat na katedrálu :) https://www.youtube.com/watch?v=Ku8OQNyI2i0

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Ruská média rovněž hájí Sovětský svaz, jehož atmosféru prý tvůrci seriálu špatně a nepravdivě zachytili."

Kecy! Autor zase neco placa.

Jedny noviny bulvarniho typu neco placnou a uz jsou z toho ruska media. Co vim ja, tak jedinej vetsi argument nedokonalosti toho serialu byl obecne v ruskych mediich, ze si Gorbacov neni vubec podobnej, s cimz souhlasim, ale slo o vedlejsi roli, tak to mi prijde naprosto marginalni.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nemám rad, když někdo pokřivuje realitu tak, aby to byl zajímavý film.
Za mě asi stejný odpad jako Titanic a hodnotné jako bude ruské pokřivení s agentem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"detektivka, kde hlavní podezřelým bude agent CIA"

Agent tam bol, ale KGB.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

za černobyl může agent cia a za toto agent fbi? http://vtm.e15.cz/karacaj-je-jezero-smrti-nejspinavejsi-misto-na-svete

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Rus je Hnus!

Zakomplexovany Liliputler!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.