CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusko se připravuje na virtuální železnou oponu, odpojí se od globální sítě

Paralyzované budou jen ty země, které na to nejsou připravené tedy všechny kromě Ruska, Číny a Severní Koree.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

3x hadaj, co maju vsetky 3 krajiny spolocne :-PPP

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To mě mrzí, že můj příspěvek lze chápat tak, že tu chci komouše, to byste mi křivdil. Jen říkám že kdyby došlo na opravdovou kybernetickou válku, tak v Číně je o řád víc odborníků než v moderním světě a tedy bychom neměli šanci. Tedy nějaké vhodné preventivní kroky k obraně našeho blahobytu by se podniknout mohli.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ať už mají Rusové jakýkoli politický režim, nebo přístup k občanům, tak taky mají dost důvodů nedůvěřovat Americe. Prevence je naprosto logická a pochopitelná. Otázka jen je, jestli toho proti občanům nebudou zneužívat, jenže to je bohužel problém Rusů, ne náš.

To, že internet používají nejen ke špionáži všichni je holt fakt, někdo víc, někdo míň, stejně jako jakékoli soupeření v jakémkoli prostředí to je jen hra (zápas až válka podle intenzity) na rozšiřování a upevňování vlivu. Kdo se nesnaží bránit své hranice, jakékoli, přijde o ně.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rusáci ovšem své hranice brání jejich rozšířováním....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zabudol si minimálne na Kubu súdruhu :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ani to nie je vtipne. Slovensko ma tiez cervene tlacidlo na odrezanie zahranicnej prevadzky internetu. Je to celkom pekne, ale... nasi cur*ci predali sk.nic Londynu. Ovce ostali zive a na oko v bezpeci, ale vlk sa hostiny aj tak zucastni, ked pride cas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spíš je to test "těsnosti" ruského velkého firerwallu, který se zblblým Ivanům prodá jako příprava na boj s těmi strašnými imperialisty. A až se povede "zadrátovat" net, zbude už jen pěkně po staru zadrátovat i hranici. Samozřejmě proti možnému útoku nepřítele :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když mají firewall tak to snad není problém mu říct že nemá pustit komunikaci ven

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jen u nás se tvrdí, že nás zachrání spojenci, a naše armáda je úmyslně koncipována pro podporu výbojů "obranného" paktu NATO, místo pro obranu ČR.
Drobný problém je ale v tom, že se na nás zatím spojenci vždycky vykašlali, když začalo jít do tuhého. I v tom středověku jsme my zachraňovali spojence, ne spojenci nás.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale máme jistotu, že by v současnosti takový potencionální krok naši spojenci odsoudili. To se v minulosti stalo pouze jednou, v 68 Jugoška. Trochu se obávám, že tím by to skončilo.

Nezdá se mi v pořádku, že nemáme ani vlastní DNS servery nebo aspoň ten evropský spolek. Ta "důvěra a odevzdanost" mi přijde celkem tragická.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jugoška nebyl spojenec. V 50. letech to byl nepřítel, kde vládl "krvavý pes" Tito, v 60. se situace +- uklidnila a v 70.-80. to byla skoro imperialistická cizina. Jeden čas se tam dokonce jezdilo se speciálními pasy, aby bylo těžší utíkat....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Máš pravdu. Jugoška to v 68 odsoudila a postavila své na hranice tanky. "Spojenec", který to odsoudil a vystoupil z Varšavské dohody byla Albánie. Nějak mi to splynulo, už jsem si to oprášil. Díky za nakopnutí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Albánie snad vystoupila ještě dřív, ta se "inspirovala" Maem, ten jejich vládce byl podobný magor. Jugoška ve VS nebyla, Tito znal Rusy příliš dobře, takže je vykopl již koncem 40. let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, Jugoška ve VS nebyla. Jen odsoudila události v 68 a postavila na hranice tanky, aby bylo jasno.

Albánie se neúčastnila jednání VS již několik let před 68, ale vystoupila až po událostech v 68 a to právě na protest událostem toho roku. Donutil jsi mne to oprášit, tak se teď "vytahuju" :) (sranda)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.