CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Rusko ukázalo nejpokročilejší systém protivzdušné obrany S-500 v akci

Vsichni muzeme doufat, ze funguje tak dobre, jako ty predchozi... ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ty předchozí to mají být s400? On s nimy byl nějaký problém? Turci si nestěžují...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je trochu jako ten vtip s manzelstvim... "stezovat si nemohu" ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že ne time. Zvláště pokud kvůli tomu nakoupili u "nepřítele".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zatim to vypada tak, ze kazde soucasne nasazeni (zejmena Syrie s S-300) byla velka PR akce, ale vysledky 0.

Popravde si nedovedu predstavit, jak Turci zahodi (nejen) F-35 a pak verejne reknou, ze to byl omyl a koupili smejd.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A na koho by v té sirii měli střílet, povstalci nic neměli a proti izraeli turkům či usa to sloužilo jen na odstrašení protoýe o reálné boj nikdo nestál..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vysvětluješ to debilovi který neví že Izraelci útočí ze svého území

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Turci spíše buší každý den hlavou do zdi.Místo špičkových F35 mají ruský šrot :)))
Izrael si z ruské PVO dělal tak maximálně srandu.
Ruské bajky o zázračných odvetných zbraní díl 101:) A realita jsou spíše ruské suché záchody:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nějaká podložená fakta místo té obvyklé propagandy by nebyla?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prostá fakta o šměšném působení ruských PVO ti nevoní? To že Izrael létal kam chtěl a ničil ruský šrot jak chtěl je více jak průkazné.A Rus se opět hrdinně klepal:))) .Ale u nich je to klasika.Někoho otrávit,jasně.Vyhodit muničák do vzduchu,opět ano.Ale válčít? Ještě teď si lízají rány z výprasku v Čečně a na Ukrajině.Snad byli pytlů na ruské mužíky dostatek.
Směšná to zemička s ekonomikou sotva Italie:))) Ale jinak je to velmoc,v počtu suchých záchodů zajisté.
Ale chápu.Cokoliv co se nelíbí obdivovatelům teroristického Ruska je šeredná propaganda....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Izrael srabácky stříle vždy z mezinárodních vod přes Libanon a občas si troufl střílet i z Libanonu. Do Syrského vzdušného prostoru už padaly hlavně bomby a rakety proti kterým není S-300 zrovna určen.

Někdy si říkám, že by měli Rusové převorat Izrael od severu k jihu aby dementům, jako jsi ty (a že jich na západě je) dokázali, jak hluboce jste mimo. Jenže pak si uvědomím, jak by k tomu obyčejní Židé přišli, že by měli chcípnout proto, aby někajej anonymní magor konečně sklapl. Je pravda, že by si vedení Izraele přes prsty zasloužilo jako málokdo, ale za "elity" v demokraturách (jako je například ten Izrael) obyčejní lidé tak úplně nemohou.

Jinak v Čečně dostali rusáci tak na prdel, že Čečna přišla o třetinu obyvatel (převážně mužů) a dnes je tam bezpečněji, než na americkém středovýchodě. Na Ukrajině pak zpacifikovali Krym takřka bez výstřelu a opolčence museli krotit, aby si nevzali Mariupol.
Pokud má Itálie HDP jako Německo a k tomu technický průmysl, kdy si vyrábí téměř všechno sami, pak ano Rusko je na tom jako Itálie a může být na to hrdo. Akorát ono to tak asi nebude. Když bylo loni v Bergamu Taliánům ouzko, bylo to Rusko, které jediné bylo schopno poskytnout polní nemocnici dostatečné úrovně. Američani mají něco podobného na lodích, ale z různých důvodů to neposkytli. EU poskytla roušky...

Ale chápu, neposlouchá se dobře, když opovrhovaný národ něco dokáže a násobně větší a bohatší banda buzerantů v EU se potácí od nezdaru k nezdaru a je pod rozvratnou kontrolou lenního pána z poza velké louže ;-)

PS: Statistiku na ty suché hajzly by jsi měl, a nebo to je typický blábol rusofobního blba?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi neskutečný lhář. Opovrhovaný národ dokáže pořád jen to jedno - otravovat život ostatním. Mít doma hovno, ale ukájet se tím, že Rossija je bolšaja.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kokote vytáhni si hlavu z prdele a jeď se tam někdy podívat. Budeš čumět jak je v ruské samošce kvalitní jídlo oproti naší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zalez do zemljanky, tupý ruský trolle. Běž domů, Ivane, a už se nevracej.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zalez do srubu, tupý americký trolle. Běž domů, Dicku, a už se nevracej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsi jak malé dítě, které jen tupě opakuje. Navíc neznáš historii. Jinak bys takovou pitomost jako "Běž domů, Dicku, a už se nevracej." nemohl vůbec vymyslet. Běž domů Ivane a už se nevracej aneb Dobře míněná rada je písnička z roku 1968...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen jsem vytrollil proamerického vlastizrádce. Nic více, nic méně. Tak šup, ať už jsi pryč! ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tys nikoho nevytrollil, ty sem sypeš ty ruské trolloviny pořád. Viz to tvé označování jiných za vlastizrádce, to zní od agenta Kremlu fakt dobře :-) Co dalšího ti ještě v Petrohradu uložili?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jestli ti nefunguje česko-ruský překladač ale možná by jsi i bez pochopil význam slova vlastizrádce...V zájmu vlasti Česka opravdu není mít cokoliv společného s krachujícím ruským Žebrákostánem kde mužíci žijí jak v 19 století.:) Krásná to země:)))
https://www.youtube.com/watch?v=TWoJ9-EyNQQ
A takový odpad má někdo za vzor...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak proto tam žijí tak dlouho ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

predpokladam, ze taky ako ty, kludne veri aj hoax-u o Vrbeticiach

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Krásně lžeš.
Izrael naprosto vygumoval ruskou PVO a létal tam kam chtěl. A když náhodou nějaký pomatená Ivánek zapnul ten svůj archaický šrot dostal co proto:))))
https://www.armadninoviny.cz/izrael-znicil-komplet-s-200-ktery-sestrelil...
https://www.armadninoviny.cz/dron-znicil-syrsky-system-protivzdusne-obra...
Rusáček S300 raději vypínal jenom aby se neukázalo že je proti Stealth naprosto na prd a v reálu poslouží jenom jako cíl pro HARM a ultra moderní AGM-88E AARGM.V tom případě se asi rusáček ani nestihne opět zalézt do latriny:)
Víš jak hrozně by dostal rusáček napráskáno napadnout Izrael s jejich super vyzbrojenou moderní odhodlanou armádou? Prostě přesný opak ruských ubožáků kde se střílejí vlastní vykulení záklaďáci:)))

To že Rusko provedlo v Čečně genocidu je více jak známé a ponese následky.Ono k rozpadu směšného slepence zvaného Ruská Federace dojde tak jako tak a potom se srovnají účty,neboj.
Ovšem výprask ruských tankových a výsadkových jednotek kdy se tankové prapory rozpadly a výsatkáři byli vytlučeni do posledního je více jak dobře zdokumentován:)
https://www.valka.cz/1994-1997-1-rusko-cecenska-valka-t15664
Takto dostává Rusko na prdel,ovšem v tom mají dlooouhou tradici:)))

Na Ukrajině se naplno ukázalo jak je Ruská armáda v zoufalém stavu vyzbrojená desítky let starým šrotem s směšnou bojeschopností.Stačí pár Javelinu a rusáček se opět bude grilovat ve svých plechovkách :) Ovšem sestřelit civilní letadlo byl zajisté úspěch hodný VELKÉHO RUSKA.

Rusko toho dokázalo....Pravda.2 x zkrachovat,přivést většinu obyvatelstva k popelnicím a dále zaostávat a zaostávat.To je božinku výkon:)))

Můžeš jako pomoc poslat Rusku splachovací záchod,jistě to ocení přímo na ruské centrále špionu,tedy pardon na poněkud prořídlé ambasadě:)
https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=768060
A stejně tak můžeš obdivovat ,,krásu,, ruských nemocnic.
https://www.youtube.com/watch?v=ixaR_IyVLfU
Prostě ráj na pohled:)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bože, ty jsi ultimátní dement. Tohle je síla i na běžné RAŽe (rusofobní amerikofilní židofily) z armádních hovínek. A ty tvoje "zdroje" tu příslušnost jen potvrzují.

Mimochodem, tu statistiku hajzlů dodáš nebo věříš tomu, že nějaké hovno s pofidérním sudetoněmeckým jménem osobně navštívilo milióny rodin, statisíce nemocnic a škol, aby mohlo fundovaně tvrdit naprosté bláboly.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nebreč,nikdo nemá Rusko mimo pár pomatenců rád ale kvikot těchto pomatenců je více jak směšný:)
No pokud se ti v rozvinuté Evropě nelíbí zajisté rád emigruješ do ruského Ráje.Vlastně asi ne co? Do té zaostalé smradlavé díry jménem Rusko nechce nikdo:)))
Soudě podle těch kyselých ksichtů ruských agentů když KONEČNĚ odtáhli:)))
Už běžíš do OBI pro záchod?
https://eurozpravy.cz/zahranicni/evropa/253836-zachody-v-rusku-zeme-ma-p...
Rusko je PRÝ VELMOC:))) Nějak se nám tento blud při pohledu rozpadl co? S HDP na osobu pod Floridou.Velmoc:)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

á už se nám to rozpadá, co ty hňupe?! :-D

Takže z 35 miliónů bez hajzlu to máme najednou potenciálně 18 miliónů, z čehož nezanedbatelné procento bydlí na ubytovnách, kde společné sociální zařízení je běžná věc.

Florida má na hlavu vyšší HDP než my, to by na tom Rusáci byli velmi dobře, kdyby měli takové HDP.

Jo to je tak, když se neumí pracovat s čísly.

Co se týče stěhování do Ruska - to ještě uvidíme. Zatím je to úplně stejnej zkurivstán jako ten náš. Ale pokud si tady u nás zavede náš lenní pán stejné móresy, jaké má u sebe doma (cancel culture; meetoo; adorace a výhody pro buzeranty, feminy a jiné skupiny; autocenzura; fízlové utržení ze řetězu...) a Rusko vstoupí ohledně covidu do tábora normálních (zatím se chová nenormálně tak jako většina světa), tak bych o tom uvažoval. Náš zkurvistán už dlouho není k žití a zvažoval jsem, že to odhlasuji do Německa nohama. A když nyní vidím, že aktuálně je cenzura a zejména flastry za "rozvracení" republiky jak v 50tých letech bez trestu smrti, tak se vážně zamýšlím, zdali to má cenu se snažit ještě ten náš zkurvistán změnit zevnitř.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Problém, pochopit psaný text co?
A mimochodem ač v Rusku je běžné že na ubytovnách
mají sociálku pro xx mužíku,v civilizovaném světě nikoliv.:)
A stejně problém pochopit základy ekonomie která se učí na základce co?
Ruské HDP na osobu se objevuje na krásném 50-60 místě pořadí zemí a řadí se někam mezi Afriku.Ostatně k té Africe i díky záplavě vyznavačů Islámu má Rusko mnohem blíže než k civilizovanému západu...
A hlavně v Rusku necestuj tramvají:)))
https://www.youtube.com/watch?v=Sph1msxfhRg
Realita v ruské armádě:)))
https://www.youtube.com/watch?v=5JKDKgufv2I&list=PLH-YYUsdgDdDPJ3Je3QEnC...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sám jsi přirovnal HDP na osobu Ruska k Floridě. Tvoje mínus, že jsi myslel HDP celkové a napsal na osobu. O faktu, že Rusko má HDP celkové 4x vyšší než Florida ani nemluvě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A ano, u nás ubytovny běžně mají společnou sociálku a bydlí na nich velké množství lidí bez domova. V podstatě většina.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no ta F35 zrovna moc vydarena neni. problemov ma viac ako dost
v amerikanove idu radsej vyrabat f16 a f15.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je zas kvalitni diskuse. :)
S-500 bude spicka, ale co vsechno realne umi, je otazka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To samé co S-400, ale přidalo k tomu ryzí protibalistické rakety. Celá řada S-X00 se od verze 300 v podstatě jen vylepšuje a přidávají se lepší a lepší rakety.

S-500 je jako by Američané nakombinovali SLAMRAAM, PAC-3, THAAD a Aegis Ashore.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To se mi prave nezda, je to prilis siroky zaber. Bude mit slabiny nebo nebude efektivni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To nevíš. Slabiny by to mělo, kdyby to mělo například jen jeden radar, tak jako má aegis (ten má jeden radar na všechno, ABM, daleký dosah, střední dosah i CIWS), jenže S-500 má ty radary už 4 (S-400 měl 3 a S-300 1 a 2 podle verze). Takže nejenže musíš zasáhnout všechny 4, ale díky jiným frekvenčním rozsahům se i blbě řeší REBem.

Velkou výhodou je vynikající vzájemné propojení, které je prostě kabelem. Výše uvedené separátní systémy SSA jsou sice také propojeny skrze digitální bojiště, jenže to je vzduchem a tudíž náchylné na rušení.

Ještě jednou, není to univerzální jeden systém, ale kombinace v podstatě 4 systémů.

S-400 je velmi oblíben u zahraničních zákazníků, i když je velmi drahý (v podstatě už na úrovni Patriotů) a navíc v monkey verzi, zatímco PAC-3 ti Američani prodají stejný, který provozují v Fort Bliss, pokud ti ji chtějí prodat. A zahraniční zákazníci vědí co kupují, zejména když za takový nákup dostanou od Američanů dárek ve formě nepříjemných sankcí. Ostatně Turci vyměnili F-35ky za S-400 a to pouze na základě provozních zkušeností ze Sýrie, kde podle kuloárních informací měly radary 91N6E "stealth" letadla jak na dlani odrážeče, neodrážeče. S ohledem na to, jak těžce je ztráta F-35ek bolela ekonomicky (byli součástí výrobního programu), tak by do toho kšeftu nešli, kdyby čtyřstovky měly nějaké zásadní vady.

Prostě se zdá, že postupnou evolucí vymazlili během 40ti let tuhle rodinku strategické PVO k dokonalosti a tím, že jí přidali schopnost postřelovat mezikontinentální balistické rakety, to podle mně nepokazí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To se uvidi.
Nicmene v pripade F35 a S400 je dulezite politicke hledisko vic nez technika. Turci presli do tabora ruskych zakazniku.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To ani omylem.

Turci ale dostali vítr, poté co se nechali amíky dokopat k sestřelu rusk=ho súčka a žádali aby amíci koukali dovali patrioty. Amíci je poslali k šípku a tak se museli s Ruskem udobřit. Čímž se otevřela možnost, že vůbec nějaké zbraně nebo technologie mohou koupit.

A pak po problémech s Židy a Amíky v Sýrii, dotáhli Rusáci S-400 a díky dohodě o společném nebi nad Sýrií najednou Turci (a nejen ti) zjistili, že S-400 vidí F-22ky a F-35ky nejen s koutovými odrážeči, ale i bez nich (tj, amigos se chtěli prosmýknout kvůli nějaké nekalosti a jejich velení v oblasti bylo Rusáky dotázáno, proč vstoupily jejich stealth letadla, kam nemají bez předchozí dohody) a zalíbily se jim. A když byl Rusák ochotnej prodat, tak velice rádi koupili. Americký protitah, kdy nabídli PAC-3 už Turky příliš netankoval. A pohrůžka, že přijdou o F-35 taky ne. Tam samozřejmě hrála i averze Erdogana k poletuchám, po zpackaném puči proti němu, ale Turci stále o F-35ky stáli, protože jejich vlastní stíhač je v nedohlednu.

Samozřejmě, CAATSA situaci zamíchala a vypadá to, že Turecko možná nakoupí další ruské zbraňové systémy, ale to je důsledek debility Američanů, nikoliv příčina licoměrnosti Turků. Turci stále zůstávají v NATO, ale v nákupu zbraní už odmítají hrát na nějakou politickou příslušnost. V podstatě se emancipovali a kupují, co je výkonnější a/nebo výhodnější. Stejně, jako se Indie emancipovala k nelibosti Rusů (i když tam ta emancipace spíše než technická, je ryze korupční, prostě Západ má nesrovnatelně více prostředků na úplatky, nežli chudší Rusko).

Tedy, Turecko rádo bude nakupovat Západní zbraně, pokud poskytnou dobrou kvalitu za dobrý peníz. Pokud ne, nebude se ostýchat nakupovat u Rusáka nebo dokonce u Číňana.

A mezi námi, proč ne. Čím více budou zbraňově provázané státy NATO, Ruska a Číny, tím menší bude riziko, že se do sebe pustí. Což by měl být víceméně cíl každého příčetného člověka daných států.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A to je prave politika...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak vždycky je v přeshraničním nákupu politika, ale ty to podáváš tak, jako by to byla hlavní příčina. Hlavní příčina prostě byla, že S-400 je očividně technicky vynikající systém, který těžko hledá konkurenci. Samozřejmě, bez politických důvodů by se nikdy neotevřela možnost, že by Rusko mohlo prodat S-400 Turkům, tak jako se z ryze politických důvodů Rusku zavřela možnost dodat Dukovany a jako se z ryze politických důvodů nakoupí dva typy výběhových vrtulníků, místo původně chtěného jednoho typu moderního univerzálního. Jenže zatímco v čechystánu u politického aspektu zůstalo, Turecko si vybírá hlavně technicko-ekonomicky. A i když Turka nemusím, tak ta jejich emancipace se mi líbí (naopak naše servilita zajídá).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně ukazuješ, co se ti líbí. Turecký magor si hraje na sultána, likviduje všechny ostatní a země se mění v diktaturu. Tak jako už se stalo v Rusku. Jen blb tomu říká emancipace... A paktovat se s Rusáky, jejichž dlouhodobým cílem je obsazení Istanbulu už od dob carů, tomu se říká přímo debilita.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaké to je, žít s tak těžkým případem demence, jakou trpíš ty? Nemáš sebevražedné tendence?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tvrdí vlastizrádce a Kremlobot...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ptá se. Nemoc je u tebe jasně vidět, ale protože jsem empatický, mám upřímnou starost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Patnactilety genius poucuje.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

on to je malý kluk? Ježiš, ten internet je zrádný. To bych se s ním vůbec nebavil.

Mimochodem, tobě díky za podnětnou diskuzi. Na internetu čím dál větší vzácnost.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Diky, obcas se zadari. Na kluka ho tipuju podle naivnich predstav.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíc Moskvu a rudé zmetky všeobecně obdivují ti, kteří o socialismu slyšeli jen z vyprávění. To je zjevně případ vás dvou, tak neplácej o naivních představách.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdo se tady vyjadruje jako komunista, jsi ty panacku. Kvalita, obsah, vse sedi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tu tvé ruské bláboly:)
Nikdo nikdy nepotvrdil že rusové či někdo jiný je schopný zaměřit F22/F35 nemluvě o B2.
Navíc aktivní radar jako je S-xxx bude zničený v první minutě jakéhokoliv většího konfliktu,Irák a Syrie mohou vyprávět.Buď jim přiletí přátelský pozdrav v podobě HARM či si ho opět vychutná AH64 či jeho nástupce.:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, vrtulník se přiblíží k strategickému PVO systému chráněný polní PVO na 10 km nepozorován. A teď tu o Karkulce. O faktu, že HARM musí letadlo vystřelit z polohy nad horizontem a tedy se musí příblížit na 200 km k systému, které ho sestřelí na 400 km pak ani nemluvě. Samozřejmě polní PVO si s HARMem zase snadno poradí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Až na to že ruské PVO se osvědčilo na jedinou věc a to sestřelování civilních letadel.V ostatní případech rusáček žalostně selhal.Počínaje Irákem a konče Syrii.Ono již dlouhá léta platí že vsadit na ruské zbraně znamená prohru jistou.
Hlavně Irák může povídat jak se ruská PVO nechytala :))) Od té doby se rusáček propadá jenom a jenom do marastu a zmaru.A bude hůře,zlatý Rubl je v nedohlednu a odvetné zbraně nekonečná serie debaklů:)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proti S400 asi tezko a Apache se k nemu ani nedostane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S400 o nějakém vrtulníku ani nebude vědět,takže vše v cajku.Navíc nové AH64 umí řídit drony takže si ruský šrot ani neškrtne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

... a ze F35 nikomu nechybi, neni problem

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.